Doktora Tezleri
Yıl | Yazar | Tez Başlığı |
2021 | Dursun BABAOĞLU | Batı Anadolu kışlık kabak türlerine (bal kabağı (Cucurbita moschata duchesne) ve kestane kabağı (Cucurbita maxima duchesne)) ait gen kaynaklarının derlenmesi, tanımlanması ve çeşit adaylarının belirlenmesi |
2021 | Yusuf ÇELİK | Değişen gübre dozlarında PGPR uygulamalarının marulda verim ve verim bileşenlerine etkileri |
2020 | MUSA SEYMEN | Çerezlik kabakta (Cucurbita pepo L.) kurağa tolerant genotiplerin fizyolojik ve agronomik yöntemlerle araştırılması |
2020 | HASAN CAN | Kırgızistan yerel kavun gen kaynaklarının derlenmesi, tanımlanması ve Anadolu kavun gen kaynakları ile genetik ilişkilerinin belirlenmesi |
2018 | BAHAR BANU BATI | Konya yöresi yıldız çiçeği (Dahlia spp.) genotiplerinin karakterizasyonu ve bazı bitki büyüme düzenleyicilerin bitki gelişimine etkileri |
2016 | FATİH ERDOĞAN | Göller bölgesinde yerel kavun genotiplerin toplanması ve morfolojik karakterizasyonu |
2012 | ÇEKNAS ERDİNÇ | Türkiye'deki bazı fasulye genotipleri arasındaki genetik çeşitliliğin ve antraknoz hastalığına (Colletotrichum lindemuthianum (Sacc. and Magn.) Lambs. Scrib.) dayanıklılığın fenotipik ve moleküler yöntemlerle belirlenmesi |
Yüksek Lisans Tezleri
Yıl | Yazar | Tez Başlığı |
2021 | Gülbanu KIYMACI | Bazı nitelikli domates genotiplerinin morfolojik ve moleküler yöntemlerle tanımlanması |
2020 | SELCAN EROĞLU | Çerezlik kabakta (Cucurbita pepo L.) haploid ve dihaploid hatların eldesi |
2019 | FURKAN GÜRDAP | Bazı barbunya genotiplerinin morfolojik ve agronomik özelliklerinin belirlenmesi |
2019 | SÜLEYMAN ARMAĞAN | Konya ekolojik koşullarında bazı tatlı mısır çeşitlerinde tohum ekim zamanlarının verim ve kaliteye etkileri |
2019 | HÜSEYİN NAMAL | Enginarda (Cynara scolymus L.) farklı sıcaklık rejimlerinin fide kalitesi üzerine etkileri |
2018 | AYŞE NUR ÇETİN | Bazı fasulye genotiplerinin BCMV (bean common mosaic virus) ve BCMNV (bean common mosaic necrosis virus )'ye dayanım düzeylerinin moleküler yöntemlerle belirlenmesi |
2017 | NECİBE KAYAK | Çerezlik kabak genotiplerinde morfolojik ve moleküler (SSR) yöntemlerle karekterizasyon ve heterotik etkilerin belirlenmesi |
2017 | MUSTAFA NAJAH BAQER BAQER | Citrullus lanatus var. Lanatus ve Citrullus lanatus var. Citroides kaynaklı karpuzlarda arbisküler mikorizal fungus (AMF) uygulamalarının tuzlu toprak koşullarında fide gelişimine etkisi |
2017 | ÜNAL KAL | Sanayi tipi F1 hibrit domates çeşitlerinin geliştirilmesi |
2017 | SARMAD AYDN ABDULHADI ABDULHADI | Tuzlu toprak koşullarında çerezlik kabakta arbusküler mikoriza fungi uygulamalarının fide gelişmesine etkisi |
2017 | MEHMET AYYILDIZ | Domates ıslahında nitelikli saf hatlarda morfolojik karakterizasyon ve heterotik etkilerin belirlenmesi |
2016 | FURİZE TOPAKLI SOLAK | Çanakkale şartlarında tarla ve tünel altında kıvırcık salata (Lactuca sativa var. crispa) yetiştirme olanakları |
2016 | AYŞEGÜL TUR | Kavunda ıslah hatları, hibrit çeşitler ve ebeveyn hatlarında meyve ve tohum verimi ile tohum kalitesi üzerine araştırmalar |
2016 | MOHAMMED ALSABBAGH | Bazı karpuz genotiplerinin (Citrillus lanatus var. lanatus ve Citrillus lanatus var. citroides)tuza tolerans düzeylerinin belirlenmesi |
2016 | YUSUF ÇELİK | Kavunda tuz stresi koşullarında silisyum uygulamalarının fide gelişimi ve bazı besin elementi içeriklerine etkileri |
2016 | HAMZA ULUTAŞ | Bazı ümitvar taze fasulye (Phaseolus vulgaris L.) çeşit adaylarının morfolojik ve moleküler karakterizasyonu |
2016 | YEŞİM DAL | Seçilmiş bazı çerezlik kabak (Cucurbita pepo) genotiplerinin kurağa tolerans düzeyinin belirlenmesi |
2015 | AKİFE DALDA | Orta Anadolu kökenli mor havuç genotiplerinin AFLP ile karakterizasyonu |
2015 | HİLMİYE ERİŞDİ | Orta Anadolu kökenli mor havuç genotiplerinin moleküler karakterizasyonu |
2014 | MUAZZEZ ULUYOL | Physalis'te fosfor ve hümik asit uygulamalarının verim ve verim unsurlarına etkisi |
2013 | ESRA KESİMCİ | Sera koşullarında bitki büyümesini artırıcı rizobakterlerin marulda verim, verim unsurları ve besin elementi içeriklerine etkileri |
2012 | ALPER KOÇAK | Bazı yerel taze fasulye genotiplerinin tuza ( NaCl ) tolerans düzeylerinin belirlenmesi |
2012 | RABİA IŞIK | Bazı taze fasulye (Phaseolus vulgaris L.) genotiplerinin morfolojik ve moleküler karakterizasyonu |
2010 | MUSA SEYMEN | Çerezlik kabaklarda (Cucurbita pepo L.) tüketici isteklerine uygun genotiplerin seçimi |
2008 | AYŞE ÖZER | Bazı kavun genotiplerinde arbuscular mikorizal fungus uygulamalarının fide gelişimi ve Fusarium oxysporum f.sp. melonis'e dayanıklılık düzeylerine etkileri |
2005 | ÇEKNAS ERDİNÇ | Van Gölü havzasından selekte edilen yerel kavun çeşitleri ile bazı ticari kavun çeşitlerinin örtüaltı ve tarla koşullarında verim ve kimi verim özelliklerinin karşılaştırılması |
2003 | MUSTAFA KENAN GEÇER | Domateste farklı tuzluluk seviyelerinin fide kalitesi, bitki gelişimi ve verim üzerine etkileri |
2001 | MEHTAP YILDIZ | Bazı biber çeşitlerinin tuza tolerans düzeyleri üzerine bir araştırma |
2001 | YASEMİN GÖRGÜN | Van koşullarında ıspanak yetiştiriciliği için uygun ekim zamanı ve çeşitlerinin belirlenmesi |