HIZLI ERİŞİM

Prof. Dr. Önder TÜRKMEN

Doktora Tezleri

YılYazarTez Başlığı
2021Dursun BABAOĞLUBatı Anadolu kışlık kabak türlerine (bal kabağı (Cucurbita moschata duchesne) ve kestane kabağı (Cucurbita maxima duchesne)) ait gen kaynaklarının derlenmesi, tanımlanması ve çeşit adaylarının belirlenmesi
2021Yusuf ÇELİKDeğişen gübre dozlarında PGPR uygulamalarının marulda verim ve verim bileşenlerine etkileri
2020MUSA SEYMENÇerezlik kabakta (Cucurbita pepo L.) kurağa tolerant genotiplerin fizyolojik ve agronomik yöntemlerle araştırılması
2020HASAN CANKırgızistan yerel kavun gen kaynaklarının derlenmesi, tanımlanması ve Anadolu kavun gen kaynakları ile genetik ilişkilerinin belirlenmesi
2018BAHAR BANU BATIKonya yöresi yıldız çiçeği (Dahlia spp.) genotiplerinin karakterizasyonu ve bazı bitki büyüme düzenleyicilerin bitki gelişimine etkileri
2016FATİH ERDOĞANGöller bölgesinde yerel kavun genotiplerin toplanması ve morfolojik karakterizasyonu
2012ÇEKNAS ERDİNÇTürkiye'deki bazı fasulye genotipleri arasındaki genetik çeşitliliğin ve antraknoz hastalığına (Colletotrichum lindemuthianum (Sacc. and Magn.) Lambs. Scrib.) dayanıklılığın fenotipik ve moleküler yöntemlerle belirlenmesi



Yüksek Lisans Tezleri

YılYazarTez Başlığı
2021Gülbanu KIYMACIBazı nitelikli domates genotiplerinin morfolojik ve moleküler yöntemlerle tanımlanması
2020SELCAN EROĞLUÇerezlik kabakta (Cucurbita pepo L.) haploid ve dihaploid hatların eldesi
2019FURKAN GÜRDAPBazı barbunya genotiplerinin morfolojik ve agronomik özelliklerinin belirlenmesi
2019SÜLEYMAN ARMAĞANKonya ekolojik koşullarında bazı tatlı mısır çeşitlerinde tohum ekim zamanlarının verim ve kaliteye etkileri
2019HÜSEYİN NAMALEnginarda (Cynara scolymus L.) farklı sıcaklık rejimlerinin fide kalitesi üzerine etkileri
2018AYŞE NUR ÇETİNBazı fasulye genotiplerinin BCMV (bean common mosaic virus) ve BCMNV (bean common mosaic necrosis virus )'ye dayanım düzeylerinin moleküler yöntemlerle belirlenmesi
2017NECİBE KAYAKÇerezlik kabak genotiplerinde morfolojik ve moleküler (SSR) yöntemlerle karekterizasyon ve heterotik etkilerin belirlenmesi
2017MUSTAFA NAJAH BAQER BAQERCitrullus lanatus var. Lanatus ve Citrullus lanatus var. Citroides kaynaklı karpuzlarda arbisküler mikorizal fungus (AMF) uygulamalarının tuzlu toprak koşullarında fide gelişimine etkisi
2017ÜNAL KALSanayi tipi F1 hibrit domates çeşitlerinin geliştirilmesi
2017SARMAD AYDN ABDULHADI ABDULHADITuzlu toprak koşullarında çerezlik kabakta arbusküler mikoriza fungi uygulamalarının fide gelişmesine etkisi
2017MEHMET AYYILDIZDomates ıslahında nitelikli saf hatlarda morfolojik karakterizasyon ve heterotik etkilerin belirlenmesi
2016FURİZE TOPAKLI SOLAKÇanakkale şartlarında tarla ve tünel altında kıvırcık salata (Lactuca sativa var. crispa) yetiştirme olanakları
2016AYŞEGÜL TURKavunda ıslah hatları, hibrit çeşitler ve ebeveyn hatlarında meyve ve tohum verimi ile tohum kalitesi üzerine araştırmalar
2016MOHAMMED ALSABBAGHBazı karpuz genotiplerinin (Citrillus lanatus var. lanatus ve Citrillus lanatus var. citroides)tuza tolerans düzeylerinin belirlenmesi
2016YUSUF ÇELİKKavunda tuz stresi koşullarında silisyum uygulamalarının fide gelişimi ve bazı besin elementi içeriklerine etkileri
2016HAMZA ULUTAŞBazı ümitvar taze fasulye (Phaseolus vulgaris L.) çeşit adaylarının morfolojik ve moleküler karakterizasyonu
2016YEŞİM DALSeçilmiş bazı çerezlik kabak (Cucurbita pepo) genotiplerinin kurağa tolerans düzeyinin belirlenmesi
2015AKİFE DALDAOrta Anadolu kökenli mor havuç genotiplerinin AFLP ile karakterizasyonu
2015HİLMİYE ERİŞDİOrta Anadolu kökenli mor havuç genotiplerinin moleküler karakterizasyonu
2014MUAZZEZ ULUYOLPhysalis'te fosfor ve hümik asit uygulamalarının verim ve verim unsurlarına etkisi
2013ESRA KESİMCİSera koşullarında bitki büyümesini artırıcı rizobakterlerin marulda verim, verim unsurları ve besin elementi içeriklerine etkileri
2012ALPER KOÇAKBazı yerel taze fasulye genotiplerinin tuza ( NaCl ) tolerans düzeylerinin belirlenmesi
2012RABİA IŞIKBazı taze fasulye (Phaseolus vulgaris L.) genotiplerinin morfolojik ve moleküler karakterizasyonu
2010MUSA SEYMENÇerezlik kabaklarda (Cucurbita pepo L.) tüketici isteklerine uygun genotiplerin seçimi
2008AYŞE ÖZERBazı kavun genotiplerinde arbuscular mikorizal fungus uygulamalarının fide gelişimi ve Fusarium oxysporum f.sp. melonis'e dayanıklılık düzeylerine etkileri
2005ÇEKNAS ERDİNÇVan Gölü havzasından selekte edilen yerel kavun çeşitleri ile bazı ticari kavun çeşitlerinin örtüaltı ve tarla koşullarında verim ve kimi verim özelliklerinin karşılaştırılması
2003MUSTAFA KENAN GEÇERDomateste farklı tuzluluk seviyelerinin fide kalitesi, bitki gelişimi ve verim üzerine etkileri
2001MEHTAP YILDIZBazı biber çeşitlerinin tuza tolerans düzeyleri üzerine bir araştırma
2001YASEMİN GÖRGÜNVan koşullarında ıspanak yetiştiriciliği için uygun ekim zamanı ve çeşitlerinin belirlenmesi

69642
Öğrenci
390251
Mezun
3160
Akademik Personel
4365
İdari Personel
24
Fakülte
7
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu