Selçuk Üniversitesi Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı; gıdaların üretiminden, işlenmesine, paketlenmesine ve dağıtımına kadar olan süreçte modern bilim ve mühendislik kavramlarını uygulayan disiplinlerarası bir bölümdür. S.Ü. Gıda Mühendisliği’nin lisans, yüksek lisans ve doktora olmak üzere üç ayrı programı vardır. Mevcut programlarımız hızla gelişen ve büyüyen gıda sektörünün ihtiyaçlarını karşılamak üzere sürekli olarak güncellenmektedir.
Hakkında
Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı ilk öğrencilerini 1993 yılında almaya başlamış ve ilk mezunlarını 1995 yılında vermiştir. Öğrencilerimiz lisansüstü eğitimlerini tamamladıktan sonra Gıda Yüksek Mühendisi ve Doktor Gıda Mühendisi unvanı ile mezun olmaktadır.
Amacı
Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı, öğrencilerin lisans bilgilerini gıdaların üretimi, kimyası, güvenliği, güvenilirliği, mikrobiyolojisi ve biyoteknolojisi gibi alanlarda teorik bilgiler ve uygulamalı araştırmalar sayesinde daha da derinleştirmeyi ve geliştirmeyi amaçlamaktadır. Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı'nda lisansüstü eğitimde, gıda endüstrisinin/sektörünün ihtiyaçlarını karşılamak üzere Gıda Mühendislerine daha ileri seviyede eğitim ve araştırma imkanları sağlanmaktadır.
Vizyon
Gıda Mühendisliği lisansüstü eğitimi ile çağın bilimsel, teknolojik ve ekonomik gelişmelerine katkıda bulunabilen, insanlığın sorunlarına duyarlı ve mesleki sorumluluklarının bilincinde bireyler yetiştirmektir.
Misyon
Yetiştirdiği yenilikçi, yaratıcı, girişimci Gıda Mühendisleri ile yürüttüğü ve yayınladığı gerçekçi araştırma projeleri ile Gıda Biliminin, Gıda Teknolojisinin ve Gıda Güvenliğinin sağlanmasına/gelişmesine katkıda bulunmaktır.
Program Dili
Öğretim dili Türkçedir.
İstihdam
Gıda Mühendisliği Anabilim Dalında Lisansüstü eğitimlerini tamamlayan adaylar tez çalışması yaptıkları konularla ilgili alanlarda özel sektörde, kamu kuruluşlarında ve özel gıda analiz laboratuvarlarında istihdam edilebilirler. Kamuda görev alacaklar için bu derece, daha çok idari pozisyon almada avantaj sağlamaktadır.
Mezun Şartları
Mezuniyet için öğrencilerin, Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı Programının alınmasını öngördüğü dersleri başarmış, uygulamalı tez çalışmasını başarıyla tamamlamış, jüri önünde savunmasını gerçekleştirmiş ve Selçuk Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinin ilgili maddelerinde belirtilen tüm hususları yerine getirmiş olması gerekmektedir.
Kabul Şartları
Gıda Mühendisliği Anabilim Dalında Lisansüstü Öğretim Programına kayıt ve kabul için S. Ü. Lisansüstü Eğitim Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinin ilgili maddelerinde açıklandığı şekilde yürütülür.
Üst Derece Programları
Yüksek Lisans eğitimini başarı ile tamamlayan adayların Doktora programına kayıt ve kabulü; Selçuk Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinin ilgili maddelerinde açıklandığı şekilde yürütülür.
Ölçme Değerlendirme
Sınavlar ve değerlendirmeler, Selçuk Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinin ilgili maddelerinde belirtilen koşullara uygun olarak yürütülür.