Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü
Laboratuvar Analizleri
Kuru Madde Tayini |
Kül Tayini |
Protein Tayini |
pH Analizi |
Titrasyon Asitliği |
Selüloz Tayini |
Toplam Yağ Tayini |
Renk Analizi (L*,a*, b*) |
|
Yaş Glüten |
Kuru Glüten |
Zeleny Sedimentasyon |
Gecikmeli Sedimentasyon |
Buğdayda Sertlik |
Hektolitre Ağırlığı |
1000 Tane Ağırlığı |
Tane İriliği |
Yabancı Madde Miktarı |
Elek Analizi |
Un Verimi |
Fitik Asit |
Ekmek Pişirme Testleri |
Makarnada Suya Geçen Madde Miktarı, Pişirme Testleri |
Ekstensograf |
Farinograf |
Alveograf |
|
Et ve Et Ürünlerinde Nem tayini |
Et ve Et Ürünlerinde Yağ tayini |
Et ve Et Ürünlerinde Protein Tayini |
Et ve Et Ürünlerinde Toplam Kül Tayini |
Tuz Miktarı (%) |
pH tayini |
TBA Analizi |
Penetrometre Değeri |
Emülsiyon Kapasitesi |
Emülsiyon Stabilitesi |
Emülsiyon Viskozitesi |
Tekstür Profil Analizleri (Tpa) |
Renk Analizleri |
Su Tutma Kapasitesi (STK) Analizleri |
Serbest Yağ Asidi Analizleri |
Nitrat-Nitrit Analizi |
Fenolik Bileşen Tayini |
DPPH Serbest Radikal Analizi |
Metmyoglobin Tayini |
Peroksit Analizi |
Su Aktivitesi Tayini |
|
Süt ve Ürünlerinde Özgül Ağırlık Tayini |
Süt ve Ürünlerinde Laktik Asit (%) |
Süt ve Ürünlerinde Yağ tayini |
Süt Ürünlerinde Tuz Tayini |
|
Yoğunluk |
Yağ asitleri (GC) (Standartlar dahilinde) |
Yağda Asitlik Tayini |
Yağda Peroksit Tayini |
Yağ Tayini |
Viskozite Tayini |
Kırılma İndeksi |
Karotenoid Tayini |
Uçucu yağ verimi |
Toplam Fenolik madde (Spekterofotometrik) |
Antioksidan aktivite (Serbest radikal süpürücü etki-DPPH) |
Fenolik madde bileşenleri (Standartlar dahilinde) |
|
Briks Değeri |
Askorbik Asit Tayini |
Meyve Sularında Renk ve Berraklık Tayini |
HMF Tayini |
Balda Nem Tayini |
Renk Analizi |
Konserve Analizleri |
Kırık Tane |
Serbest Asitlik |
Peroksit Sayısı |
|
Koliform Bakteri Sayımı |
Maya-Küf Sayımı |
Toplama Bakteri Sayımı |
Laktik Asit Bakteri Sayımı |
E. coli Sayımı |
Aerobik Bakteri Sayımı |