HIZLI ERİŞİM
Anabilim Dalı

Selçuk Üniversitesi Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı; gıdaların üretiminden, işlenmesine, paketlenmesine ve dağıtımına kadar olan süreçte modern bilim ve mühendislik kavramlarını uygulayan disiplinlerarası bir bölümdür. S.Ü. Gıda Mühendisliği’nin lisans, yüksek lisans ve doktora olmak üzere üç ayrı programı vardır. Mevcut programlarımız hızla gelişen ve büyüyen gıda sektörünün ihtiyaçlarını karşılamak üzere sürekli olarak güncellenmektedir.

Hakkında

Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı ilk öğrencilerini 1993 yılında almaya başlamış ve ilk mezunlarını 1995 yılında vermiştir. Öğrencilerimiz lisansüstü eğitimlerini tamamladıktan sonra Gıda Yüksek Mühendisi ve Doktor Gıda Mühendisi unvanı ile mezun olmaktadır.

Amacı

Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı, öğrencilerin lisans bilgilerini gıdaların üretimi, kimyası, güvenliği, güvenilirliği, mikrobiyolojisi ve biyoteknolojisi gibi alanlarda  teorik bilgiler ve uygulamalı araştırmalar sayesinde daha da derinleştirmeyi ve geliştirmeyi amaçlamaktadır. Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı'nda lisansüstü eğitimde, gıda endüstrisinin/sektörünün ihtiyaçlarını karşılamak üzere Gıda Mühendislerine daha ileri seviyede eğitim ve araştırma imkanları sağlanmaktadır.

Vizyon

Gıda Mühendisliği lisansüstü eğitimi ile çağın bilimsel, teknolojik ve ekonomik gelişmelerine katkıda bulunabilen, insanlığın sorunlarına duyarlı ve mesleki sorumluluklarının bilincinde bireyler yetiştirmektir.

Misyon

Yetiştirdiği yenilikçi, yaratıcı, girişimci Gıda Mühendisleri ile yürüttüğü ve yayınladığı gerçekçi araştırma projeleri ile Gıda Biliminin, Gıda Teknolojisinin ve Gıda Güvenliğinin sağlanmasına/gelişmesine katkıda bulunmaktır.

Program Dili

Öğretim dili Türkçedir.

İstihdam

Gıda Mühendisliği Anabilim Dalında Lisansüstü eğitimlerini tamamlayan adaylar tez çalışması yaptıkları konularla ilgili alanlarda özel sektörde, kamu kuruluşlarında ve özel gıda analiz laboratuvarlarında istihdam edilebilirler. Kamuda görev alacaklar için bu derece, daha çok idari pozisyon almada avantaj sağlamaktadır.

Mezun Şartları

Mezuniyet için öğrencilerin, Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı Programının alınmasını öngördüğü dersleri başarmış, uygulamalı tez çalışmasını başarıyla tamamlamış, jüri önünde savunmasını gerçekleştirmiş ve Selçuk Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinin ilgili maddelerinde belirtilen tüm hususları yerine getirmiş olması gerekmektedir.

Kabul Şartları

Gıda Mühendisliği Anabilim Dalında Lisansüstü Öğretim Programına kayıt ve kabul için S. Ü. Lisansüstü Eğitim Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinin ilgili maddelerinde açıklandığı şekilde yürütülür.

Üst Derece Programları

Yüksek Lisans eğitimini başarı ile tamamlayan adayların Doktora programına kayıt ve kabulü; Selçuk Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinin ilgili maddelerinde açıklandığı şekilde yürütülür.

Ölçme Değerlendirme

Sınavlar ve değerlendirmeler, Selçuk Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinin ilgili maddelerinde belirtilen koşullara uygun olarak yürütülür.


68203
Öğrenci
380927
Mezun
3128
Akademik Personel
4331
İdari Personel
24
Fakülte
8
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu