HIZLI ERİŞİM
Bölüm Hakkında

Vizyon:   Eğitim programları ile geleceğin çağdaş, öncü, özgün ve yaratıcı seramik sanatçıları ve tasarımcılarını yetiştiren bir kurumdur.

Misyon : Seramik alanında, gelişmeleri yakından takip eden, yeterli bilgi ve beceri sahibi, alanlarında tercih edilen, seramik endüstrisi ve seramik sanatı alanında, her türlü biçimlendirme yöntemlerini bilen ve kullanan, donanımlı, çevresine bu bilgi ve becerilerini yansıtabilen, özgür, özgün, çağdaş, kendilerini ifade edebilen, çalışan, araştıran, düşünen bireyler yetiştirmektir.

Program Dili :  Türkçe

Kabul ve Kayıt Koşulları: ÖSYM’ nin düzenlediği yükseköğretime geçiş sınavından baraj puanını almış olmak. Fakültemizin düzenlemiş olduğu özel yetenek sınavında başarılı olmak.

Önceki Öğrenmenin Tanınması: Türkiye’deki ve yabancı ülkelerdeki yükseköğretim kurumlarından Selçuk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Bölümlerine yatay geçiş yapmak isteyen öğrenciler için, Yükseköğretim Kurumlarında Ön Lisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yandal ile Kurumlar arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik hükümleri uygulanır.

Mezuniyet Şartları : Bölümün Tespit ettiği 8 yarıyıllık öğretim sonucunda, en az toplam  240 AKTS kredilik dersleri başarıyla tamamlamış olmak.

Ölçme ve Değerlendirme Esasları: Selçuk Üniversitesi Önlisans-Lisans Öğretim ve Sınav Yönetmeliği Esas alınmak koşulu ile hazırlanan Selçuk üniversitesi Güzel Sanatlar  Fakültesi Eğitim Öğretim ve Sınav Yönetmeliği’nde belirlenen koşullar esas alınarak ölçme ve değerlendirme yapılır.

İstihdam Olanakları :  Mezun öğrenciler, özel ve tüzel kurum ve kuruluşlarda, atölyelerde tasarımcı olarak çalışabilmekte, eğitim formasyonu sertifikası alarak Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı kurum ve kuruluşlarda öğretmenlik hakkını elde etmekte ayrıca bilimsel ve sanatsal alanda Yüksek Öğrenim Kurumlarında Akademik kariyer yapabilmektedir.

Üst Derece Programlara Geçiş: Lisans programını başarıyla tamamlayan öğrenciler, Lisansüstü programlarda öğrenim görmek için başvurabilir.


68078
Öğrenci
381009
Mezun
3131
Akademik Personel
4314
İdari Personel
24
Fakülte
8
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu