HIZLI ERİŞİM

Bölüm Hakkında

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ ACİL YARDIM VE AFET YÖNETİMİ BÖLÜMÜ HAKKINDA

BÖLÜM BAŞKANI

PROF.DR. Mehmet YORULMAZ

BÖLÜM AKADEMİK PERSONELİ 

ÖĞR.GÖR. Furkan HABİBOĞLU

BÖLÜMÜN AMACI  

Acil Yardım ve Afet Yönetimi tüm dünya ülkeleri için önemli konular arasında bulunmaktadır. Devletler yaşanan veya yaşanacak afetler için yardım ve çalışma ekiplerine ihtiyaç duyması Acil Yardım ve Afet Yönetimi bölümünün kurulmasında önemli bir etkendir.

Acil Yardım ve Afet Yönetimi bölümünün amacı, afet gerçekleşmeden önce ve sonrasında topluma ve çalışma ekiplerine gerekli bilgilendirmeler yapılmasını sağlayacak, planlamalar oluşturacak, afet anında düzeni sağlayacak kişileri yetiştirmektir.

Acil Yardım ve Afet Yönetimi bölümünü tercih etmeyi düşünen öğrencilerde lider ruhlu, soğuk kanlı, ekip çalışmasında başarılı, planlı ve disiplinli aranan özelliklerin başında gelmektedir.

PROGRAM DİLİ

Türkçe

PROGRAM TANIMI

AYAY Bölümü 4 yıllık eğitim veren bir lisans programıdır.

KABUL VE KAYIT KOŞULLARI

AYAY Bölümü için Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yürütülen TYT ve AYT sınavlarından başarılı olup, YKS SAY puan türünde yeterli puanı almak gerekmektedir.

VİZYON

Türkiye’de AYAY alanında güçlü ve yapıcı etkide bulunan, öğretim ve bilimsel araştırma ve gelişmeyi teşvik eden, günümüz gereksinimleri ve geleceğin öngörüleri doğrultusunda, lisans öğretim programlarını evrensel değerlere ve çağdaş bilgilere dayalı biçimde sürekli geliştiren, AYAY alanında saygı ve güvenle anılan bir birim olmaktır.

MİSYON

AYAY bölümü; yüksek standartlarda bilgi sağlayarak afetlerde daha güçlü bir organizasyon hedeflemektedir. Ayrıca öğrencilerin muhakeme, problem çözme yeteneklerini geliştirmeyi hedefleyerek hem sağlık hizmeti hem de akademik araştırma boyutunda en üst seviyede ayaycılar yetiştirmeyi görev edinmiştir. Böylelikle ülkemizde hem sağlık açısından teorik ve pratiklerle donanımlı hem de afetler konu bakımından donanımlı araç-gereç kullanım bilgilerine sahip bireyler yetişirilmektedir.

ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME

Fakültenin belirlemiş olduğu ölçme ve değerlendirme kriterleri geçerli olup bir yarıyıl için bir ara sınav ve bir final sınav notu zorunlu olmak koşuluyla; ödevler, araştırmalar ya da derlemeler gibi çalışmalarla ilgili dersin öğretim elemanı tarafından değerlendirmeler alınabilmektedir.

İSTİHDAM OLANAKLARI

Acil Yardım ve Afet Yönetimi bölümü mezunları sivil toplum kuruluşları ve devlet başta olmak üzere birçok çalışma alanı bulunmaktadır.

Söz konusu iş imkanlarından devlet kurumlarında yer alan fırsatlardan yararlanabilmek için Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS)’ndan elde edilecek puan belirleyici olacaktır


68093
Öğrenci
381005
Mezun
3130
Akademik Personel
4317
İdari Personel
24
Fakülte
8
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu