HIZLI ERİŞİM

Bölüm Hakkında

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ ODYOLOJİ BÖLÜMÜ HAKKINDA

BÖLÜM BAŞKANI

PROF.DR. Nur Feyzal KESEN

BÖLÜM AKADEMİK PERSONELİ

ÖĞR.GÖR. Büşra KAYNAKOĞLU

ÖĞR.GÖR. Hande KÜSEN

BÖLÜMÜN AMACI

Odyoloji lisans programı, işitme kaybı ve denge bozukluklarını tanılayabilen ve gerekli rehabilitasyonu uygulayabilen odyologlar yetiştirmeyi amaçlamaktadır. Odyoloji prensiplerini hakim, mesleki muhakeme ve problem çözme yeteneklerini gelişmiş, hem sağlık hizmeti hem de akademik araştırma boyutunda en üst seviyede, mesleki bilgi ve becerisiyle uluslararası donanımlı odyologlar yetiştirebilmek programın amaçlarındandır.

VİZYON

Türkiye’de odyoloji alanında güçlü ve yapıcı etkide bulunan, öğretim ve bilimsel araştırma ve gelişmeyi teşvik eden, günümüz gereksinimleri ve geleceğin öngörüleri doğrultusunda, lisans öğretim programlarını evrensel değerlere ve çağdaş bilgilere dayalı biçimde sürekli geliştiren, odyoloji alanında saygı ve güvenle anılan bir birim olmaktır.

MİSYON

Odyoloji bölümü; yüksek standartlarda bilgi sağlayarak işitme ve denge ile ilgili patolojilerin doğru şekilde irdelenebilmesini hedeflemektedir. Ayrıca öğrencilerin muhakeme, problem çözme yeteneklerini geliştirmeyi hedefleyerek hem sağlık hizmeti hem de akademik araştırma boyutunda en üst seviyede odyologlar yetiştirmeyi görev edinmiştir.

PROGRAM DİLİ

Türkçe

PROGRAM TANIMI

Odyoloji Bölümü 4 yıllık eğitim veren bir lisans programıdır.

PROGRAMIN EĞİTİM VE ÖĞRETİM MODELİ

Odyoloji programı; 4 yıllık (8 yarıyıl) yüz yüze eğitim verilen bir lisans programıdır. Programın ilk 6 yarıyılı ağırlıklı teorik eğitim üzerine dayalıdır. Program dahilinde mesleki gelişimi artırmaya yönelik çeşitli uygulama dersleri de müfredat kapsamında yer almaktadır (Odyolojik Değerlendirme Yöntemleri, Vestibüler Sistem ve Değerlendirme Yöntemleri, Klinik Gözlem ve Uygulama vb.) Program içerisinde 6. yarıyıl bitiminde yaz stajı bulunmaktadır.

KABUL VE KAYIT KOŞULLARI

Odyoloji Bölümü için Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yürütülen TYT ve AYT sınavlarından başarılı olup, YKS SAY puan türünde yeterli puanı almak gerekmektedir.

ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME

Fakültenin belirlemiş olduğu ölçme ve değerlendirme kriterleri geçerli olup bir yarıyıl için bir ara sınav ve bir final sınav notu zorunlu olmak koşuluyla; ödevler, araştırmalar ya da derlemeler gibi çalışmalarla ilgili dersin öğretim elemanı tarafından değerlendirmeler alınabilmektedir.

İSTİHDAM OLANAKLARI

  • Devlet, özel ve üniversite hastanelerinin odyoloji birimlerinde çalışabilmektedir.
  • Sağlık Bakanlığına bağlı kurum ve kuruluşlarda çalışabilmektedir.
  • Özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde çalışabilmektedir.
  • Özel kulak burun boğaz polikliniklerinin odyoloji ünitelerinde çalışabilmektedir.
  • İşitme cihazları merkezlerinde çalışabilmektedir.
  • İşitme cihazı üretim ve tedarik firmalarında çalışabilmektedir.
  • Şahsi iş yeri açabilmektedir (İşitme cihazı merkezi).
  • Yükseköğretim Kuruluna bağlı devlet ve vakıf üniversitelerinde tam ya da yarı zamanlı öğretim elemanı olarak görev yapabilmektedir.
  • Mezun olan öğrencilerin ilgili enstitü ve bölümlerinin başvuru koşulları doğrultusunda yüksek lisans ve doktora programlarına katılma olanakları bulunmaktadır.

68061
Öğrenci
381019
Mezun
3131
Akademik Personel
4313
İdari Personel
24
Fakülte
8
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu