Gıda teknolojisi, tarım ve hayvancılığa dayalı hammaddeleri modern teknolojileri uygulayarak işleyen ve güvenli gıda üretimini sağlayarak insan beslenmesine sunan bir teknoloji dalıdır. Bu alan, gıdaların tedarik edilmesi, geliştirme, üretim ve pazarlama konularını kapsamaktadır. Günümüzde, iyi tada sahip uzun ömürlü ve hızlı bir şekilde hazırlanmış taze, doğal, sağlıklı besinler tercih edilmekte, buna ek olarak, çağın gerekleri içinde yer alan özel beslenme ihtiyaçları ve yasal gereklilikler üzerinde de önemle durulmaktadır. Dolayısıyla gıda teknolojisi, üretimde fiziksel, kimyasal, mikrobiyolojik özellikler, işlem aşamaları, yasal düzenlemeler ve işletme ekonomisi açısından gıdayı sorgulayarak kaliteli üretimin gerçekleştirilmesi ve ekonomiye kazandırılması hedefi ile ilgilenmektedir.
Öğrencilerimize temel bilim dersleri ile birlikte mesleki (teorik ve uygulamalı) dersler verilmektedir. Bu sayede öğrencilerimizin mesleki anlamda detaylı ve ileri düzeyde bilgi ve beceri edinmesi sağlanmaktadır. Uygulamalı dersler ile laboratuvar çalışma koşullarını ve prensiplerini öğrenmeleri, laboratuvar ekipmanlarını aktif bir şekilde kullanabilmeleri sağlanmaktadır. Ayrıca teorik olarak öğrenilen üretim proseslerini yerinde görmeleri için teknik geziler düzenlenmektedir.