HIZLI ERİŞİM

Hakkında

Gıda teknolojisi, tarım ve hayvancılığa dayalı hammaddeleri modern teknolojileri uygulayarak işleyen ve güvenli gıda üretimini sağlayarak insan beslenmesine sunan bir teknoloji dalıdır. Bu alan, gıdaların tedarik edilmesi, geliştirme, üretim ve pazarlama konularını kapsamaktadır. Günümüzde, iyi tada sahip uzun ömürlü ve hızlı bir şekilde hazırlanmış taze, doğal, sağlıklı besinler tercih edilmekte, buna ek olarak, çağın gerekleri içinde yer alan özel beslenme ihtiyaçları ve yasal gereklilikler üzerinde de önemle durulmaktadır. Dolayısıyla gıda teknolojisi, üretimde fiziksel, kimyasal, mikrobiyolojik özellikler, işlem aşamaları, yasal düzenlemeler ve işletme ekonomisi açısından gıdayı sorgulayarak kaliteli üretimin gerçekleştirilmesi ve ekonomiye kazandırılması hedefi ile ilgilenmektedir.

Öğrencilerimize temel bilim dersleri ile birlikte mesleki (teorik ve uygulamalı) dersler verilmektedir. Bu sayede öğrencilerimizin mesleki anlamda detaylı ve ileri düzeyde bilgi ve beceri edinmesi sağlanmaktadır. Uygulamalı dersler ile laboratuvar çalışma koşullarını ve prensiplerini öğrenmeleri, laboratuvar ekipmanlarını aktif bir şekilde kullanabilmeleri sağlanmaktadır. Ayrıca teorik olarak öğrenilen üretim proseslerini yerinde görmeleri için teknik geziler düzenlenmektedir.

 
Gıda Teknoloji programı mezunlarına ön lisans diploması ve Gıda Teknikeri meslek ünvanı verilmektedir. Gıda Teknolojisi programından ön lisans derecesi elde edebilmek için öğrencilerin programda alması gereken zorunlu ve seçmeli derslerin (toplam 120 AKTS karşılığı) tümünü başarıyla tamamlaması, genel ağırlıklı not ortalamasının 4.00 üzerinden en az 2.0 olması ve 30 iş günü zorunlu stajını yapması gerekmektedir.
 
Gıda Teknolojisi Programı mezunları, Gıda Teknikeri olarak ilgili kamu kuruluşları ve özel sektör (meyve ve sebze ürünleri, et ve süt ürünleri, bitkisel yağ ve tahıl ürünleri, fermente ürünlerin üretildiği fabrikalar, hazır yemek sanayi ve özel laboratuvarlar ) kuruluşlarında çalışabilmektedirler.
 
 Gıda Teknolojisi Programını başarı ile bitirenler ÖSYM tarafından yapılan Dikey Geçiş Sınavı (DGS)’nda başarılı oldukları taktirde aşağıda belirtilen lisans programlarına dikey geçiş yapabilirler.
-Beslenme ve Diyetetik
-Bitki Koruma
-Bitkisel Üretim ve Teknolojileri
-Gıda Mühendisliği
-Gıda Teknolojisi
-Kimya
-Tarımsal Biyoteknoloji
-Tarımsal Genetik Mühendisliği

69642
Öğrenci
390251
Mezun
3160
Akademik Personel
4365
İdari Personel
24
Fakülte
7
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu