HIZLI ERİŞİM

Doktora

https://bologna.selcuk.edu.tr/tr/Dersler/sosyal_bilimler_ens-alman_dili_ve_edebiyati-alman_dili_ve_edebiyati-alman_dili_ve_edebiyati-dr

Doktora

Dersin Adı

Dersin İçeriği (Amaç ve Kapsam)

Zorunlu / Seçmeli

Literatur und Erziehung I-II

Bu dersin amacı, edebiyat ve eğitim karşılaştırmalı olarak incelemektir. Toplumsal, tarihi, kültürel ve siyasi yönleriyle edebi eserlere yansımaları öğrenciye derinlemesine aktarmaktır.

Zorunlu

Kontrastive Linguistik I-II

Bu dersin amacı, Karşılaştırmalı Dilbilim alanını kuramsal ve uygulamalı olarak incelemektir. Bu bağlamda özellikle Türkçe-Almanca dil çiftinin karşılaştırılması hedeflenmektedir. İki farklı dil olan Türkçe ve Almancanın yapısal, sözdizimsel, anlamsal özellikleri karşılaştırılacak, benzerlik ve farklılıklar ortaya çıkarılacaktır. Eşdeğerlik ve girişim kavramları temel alınarak cümle ve metin çözümlemeleri yapılacak ve böylece öğrenciler bu alanda özgün akademik çalışma yapmaya hazırlanacaktır. Ayrıca akademik çalışma ilkeleri ve bilimsel etik konuları ele alınacaktır.

Zorunlu

Kulturelle Interpretation ders Symbole in der deutschen Literatur I-II

Bu dersin amacı, Alman edebiyatının önemli eserlerini sembol oluşumlarının kültürel alt yapısı bakımından analiz etmektir. Bu bağlamda öncelikle sembol kavramı üzerine yoğunlaşılacaktır. Teorik düzlemde gerçekleştirilecek olan bu alt yapı daha sonra kültür kavramı ile ilintilenecektir. Sembol ve kültür ilişkisi incelenecek olan eserlerde temel izlek durumundadır. İnceleme yöntemleri doğrultusunda sembol-kültür ilişkisi temel alınarak eser çözümlemeleri yapılacak ve böylece öğrencilere bu alanda özgün akademik çalışma yapma becerisi kazandırmak amaçlanmaktadır.

Seçmeli

Interkulturelle Didaktik I-II

Bu dersin amacı, dil öğretiminde kültürlerarası yaklaşımları ele alarak, küreselleşen dünyada etkili ve duyarlı bir yabancı dil eğitimi için gerekli teorik ve pratik bilgiyi sağlamaktır. Kültürlerarası iletişim, çokdillilik, kimlik, dil ideolojileri ve kültürel aktarım gibi konular, çağdaş dil öğretimi bağlamında incelenecektir. Dijitalleşme, göç ve uluslararasılaşma süreçlerinin yabancı dil eğitimi üzerindeki etkileri analiz edilerek, yenilikçi didaktik modeller geliştirilmesi hedeflenmektedir. Ders kapsamında öğrenciler, kültürlerarası duyarlılığı artıran öğretim yöntemleri tasarlayarak, farklı kültürel ve dilsel bağlamlara uyarlanabilen pedagojik stratejiler geliştirme becerisi kazanacaktır.

Seçmeli

Kulturlinguistik I-II

Kulturlinguistik II dersinin amacı, çeşitli dil ürünleri aracılığıyla uygulamalı ve karşılaştırmalı olarak kültürdilbiilmsel analiz yapma ve yorumlama yeteneği kazandırmaktır.

Seçmeli

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


66598
Öğrenci
392244
Mezun
3147
Akademik Personel
4274
İdari Personel
24
Fakülte
7
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu