HIZLI ERİŞİM

Genel Bilgi

Hakkında:

 Geleneksel Türk Sanatları Anabilim Dalında; vizyoner, gelişime açık, araştırmacı, geleneği geleceğe aktarabilen uzmanlar yetiştirmek hedeflenmektedir. Bu amaçla, Geleneksel Türk Sanatlarını kapsayan ders içerikleri ile öğrencilerin alanlarında uzmanlaşması sağlanmaktadır. Öğrencilerin yurt içi ve yurt dışı sempozyum, çalıştay ve yarışmalar katılımları desteklenmekte, eğitim süreci alanında bir soruna çözüm üretme odaklı tez çalışması ile sonuçlanmaktadır.

 

Vizyon:

 Alanında uluslar arası düzeyde yetkin, öncü, araştırmacılar ve sanatsal yetkinliğe sahip uzmanlar yetiştirilmesi bu çerçevede Geleneksel Türk Sanatlarının etkin olmasına öncülük eden bir eğitim kurumu olmaktır.

Misyon:

 Sanatın evrensel dilini kullanarak, kültürel gelişmelerin ışığında bilime ve sanata farklı bakış açıları kazandırabilen, araştırmacı ruha sahip araştırmacılar/sanatçılar yetiştirmektir.

Amacı:

Akademik gelişmeyi sağlamış, problemlere çözüm arayabilen araştırmacı ruha sahip, yeniliklere açık, kendini ifade edebilen, ülkenin ihtiyacı olan akademik ilerlemeye katkı sağlayacak bireyler yetiştirilmesi amaçlanmaktadır.

Program Dili: Türkçe

 

Program Tanımı:

Tezli yüksek lisans programı, toplam 21 krediden az olmamak koşulu ile en az yedi ders, seminer, uzmanlık alan dersi ve tez çalışmasından oluşur. Seminer, uzmanlık alan dersi ve tez çalışması kredisiz olup, başarılı veya başarısız olarak değerlendirilir. Tezli yüksek lisans programı, bir yarıyılda uzmanlık alanı dersi, seminer dersi ve alınan diğer dersler dahil olmak üzere 30 AKTS krediden fazla olmamak koşulu ve tez çalışması anabilim dalı programlarında uygulama çalışması, (sergi, proje, seminer) ve diğer faaliyetler olmak üzere toplam en az 120 AKTS kredisinden oluşur.

Kabul ve Kayıt Koşulları:

Üniversitelerin çeşitli fakültelerinin bünyesinde bulunan “Geleneksel Türk Sanatları” bölümlerinin lisans programlarından mezun olan öğrenciler bu programa başvurabilirler. Başvuran adaylar içerisinden anabilim dalı tarafından önceden duyurulan sınav şartlarını sağlayan ve anabilim dalı tarafından yapılan bilim sınavı ve portfolyo değerlendirmesi sonucu başarılı olan adaylar, ilan edilen kontenjan dâhilinde kayıt yaptırabilirler.

Önceki Öğrenmenin Tanınması:

Türkiye’de ve yabancı ülkelerde yükseköğretim kurumlarından Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Anabilim Dallarına yatay geçiş yapmak isteyen öğrenciler için Yükseköğretim kurumlarında Lisansüstü Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yandal ile Kurumlar arası kredi transferi yapılması esaslarına ilişkin yönetmelik hükümleri uygulanır.

Mezuniyet Şartları:

Dersler ve seminer için 60 AKTS ve uzmanlık alan dersi ve diğer faaliyetleri ile birlikte yüksek lisans tezi için 60 AKTS olmak üzere toplamda en az120 AKTS kredisini sağlayan öğrenciler mezun olabilirler.

Ölçme Ve Değerlendirme Esasları:

Selçuk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Eğitim Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinde belirlenen koşullar esas alınarak ölçme ve değerlendirme yapılır.

İstihdam Olanakları:

Mezun öğrenciler, özel ve tüzel kurum ve kuruluşlarda, ajanslarda tasarımcı olarak çalışabilmekte, eğitim formasyonu  sertifikası alarak Milli Eğitim Bakanlığına bağlı kurum ve kuruluşlarda öğretmenlik hakkını elde etmekte ayrıca bilimsel ve sanatsal alanda Yüksek Öğrenim Kurumlarında Akademik kariyer yapabilmektedirler.

Üst Derece Programlara Geçiş:

Yüksek Lisans Programını başarıyla tamamlayan öğrenciler, sanatta yeterlik ve doktora programlarına öğrenim görmek için başvurabilir.


68688
Öğrenci
390398
Mezun
3154
Akademik Personel
4354
İdari Personel
24
Fakülte
7
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu