HIZLI ERİŞİM

Tarım Ekonomisi Bölümü

Tarım Ekonomisi Bölümü 1982 yılında kurulmuş olup, Tarım Ekonomisi Anabilim Dalı olarak 1991 yılında yüksek lisans eğitimine başlamış ve 2012 yılında Doktora eğitimine başlamıştır. Tarım Ekonomisi Anabilim Dalı bünyesinde Tarım İşletmeciliği Bilim Dalı ve Tarım Politikası ve Yayım Bilim Dalı olarak iki farklı bilim dalında faaliyetlerini sürdürmektedir. Bölüm öğretim elemanları tarafından Tarım Ekonomisi, Genel Ekonomi, İşletme Planlaması ve Yönetimi, Proje Hazırlama ve Değerlendirme, Tarımsal Sanayilerin İşletmeciliği, Tarımsal Finansman, Tarımsal Pazarlama, Tarım Muhasebesi, Tarım Politikası, Ekonometri, Tarım Hukuku, Kooperatifçilik, Köy Sosyolojisi, Tarımsal Yayım ve İletişim Teknikleri gibi bölüm derslerine ek olarak, diğer bölümlerden Tarla Bitkileri, Bahçe Bitkileri, Bitki Koruma, Hayvan Besleme, Tarım Teknolojisi, Gıda Bilimi ve Teknolojisi, Peyzaj Mimarlığı, Toprak Bilimi gibi dersler verilmektedir. Bölümde eğitim-öğretimin yanı sıra, ulusal ve bölgesel tarımsal gelişmeye ve bilime katkıda bulunan araştırma çalışmaları sistematik olarak ve planlı bir şekilde yürütülmektedir.

Tarım Ekonomisi Bölümü’nün mevcutta 181 lisans, 76 yüksek lisans ve 16 doktora öğrencisi bulunmakta olup, 3 profesör, 1 doçent, 1 doktor öğretim üyesi ve 1 araştırma görevlisi ile öğretim ve bilimsel faaliyetlerini sürdürmektedir. Bölüm öğretim elemanları tarafından 138’i uluslararası hakemli dergi ve 220'si uluslararası bildiri olmak üzere toplamda 768 bilimsel çalışma yapılmıştır.

Tarım Ekonomisi Bölümü’nün sahip olduğu fiziki mekân ve araştırma olanakları geniş olup öğretim üyelerinin kendi kişisel ofis bilgisayarlarının yanında ders, seminer, konferans vb. etkinliklerde kullanmaları amacıyla ilgili sınıf ve salonlara yerleştirilmiş bilgisayar ve projeksiyon cihazları da bulunmaktadır. Selçuk Üniversitesi Tarım Ekonomisi Bölümünde 1 adet toplantı odası, 2 adet bursiyer çalışma odası ve 1 adet fakülte kütüphanesi bulunmaktadır.

 


68061
Öğrenci
381019
Mezun
3131
Akademik Personel
4313
İdari Personel
24
Fakülte
8
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu