HIZLI ERİŞİM
Tamamlanan Projeler

 

Proje Yürütücüsü: Prof. Dr. Mustafa KARAKAYA

Proje Türü

Proje No

Başlangıç-Bitiş

Proje Adı

SÜ-BAP

19201117

2019-2020

Tavuk ve Hindi Taşlıkların Bazı Fizikokimyasal, Teknolojik ve Tekstürel özelliklerinin Belirlenmesi

SÜ-BAP

19201019

2019-2020

Adaçayı ve Biberiye Esansiyel Yağlarının Hindi ve Tavuk Etlerinin Raf Ömrü Üzerine Etkisi.

SÜ-BAP

19201018

2019-2020

Sığır ve Tavuk Etlerinin Depolama Stabiliteleri Üzerine Beyaz, Siyah ve Yeşil Çay Çeşitlerinin Etkisinin Belirlenmesi

SÜ-BAP

18201075

2018-2019

Farklı Kıvam Artırıcıların Hazır Jöle İşkembe ve Kelle-Paça Üretiminde Kullanılabilme İmkanlarının Belirlenmesi.

SÜ-BAP

18201074

2018-2019

Kereviz Tozunun Pastırma Üretiminde Alternatif Kürleme Ajanı Olarak Kullanılabilme İmkanları.

SÜ-BAP

18201017

2018-2019

Sığır ve Tavuk Etlerinin Bazı Emülsiyon Karakteristikleri Üzerine Çörek Otu ve Yer Fıstığı Tohum Yağlarının Etkisi.

SÜ-BAP

18201018

2018-2019

Ananas Suyunun Ekonomik Verimini Tamamlamış Yumurtacı Tavuk Etlerinin Tekstürel ve Bazı Fizikokimyasal Özellikleri Üzerine Etkisi.

SÜ-BAP

17201075

2017-2018

Farklı Sığır Irklarından Elde Edilen Çeşitli Pastırmaların Fizikokimyasal ve Tekstürel Özelliklerinin Belirlenmesi.

SÜ-BAP

16201075

2016-2017

Sığır Eti Köftelerinin Depolama Stabilitesi Üzerine Farklı Oranlarda Zeytin Yaprağı İlavesinin Etkisi.

SÜ-BAP

16201018

2016-2017

Sucukların Bazı Fizikokimyasal ve Tekstürel Özellikleri Üzerine Farklı Yağ Oranlarının Etkisi

SÜ-BAP

14101012

2014-2017

Farklı Hayvansal Yağ ve Değişik Baharatların Sucuğun Tekstürel Özellikleri, Heterosiklik Aromatik Amin ve Amin Oluşumu Üzerine Etkilerinin Belirlenmesi

SÜ-BAP

13301015

2013-2014

Et ve Et Ürünlerinde Tekstürel Ölçümlerin Geliştirilmesine Yönelik Laboratuar İyileştirilmesi.

SÜ-BAP

11201079

2011-2013

Elektroşok Uygulamasının Broyler Göğüs Kaslarının (Pectoralis majör) Et KalitesiÜzerine Etkisi.

SÜ-BAP

11101004

2011-2012

Ekonomik Yumurta Verimini Tamamlamış Tavuk Göğüs Etlerinin Bazı Teknolojik Özellikleri Üzerine Farklı Süre Ve Frekanstaki Ulutrasonik Ses Dalgalarının Etkisi

SÜ-BAP

11201020

2011-2012

Elektrolize Suyun, Sığır ve Tavuk Etlerinin Bazı Emülsiyon Karakteristikleri Üzerine Etkisi

SÜ-BAP

10201110

2010-2012

Koyun Eti ve Mekanik Ayrılmış Tavuk, Hindi Etlerinin Sucuğun Bazı Tekstürel ve Duyusal Özellikleri Üzerine Etkisinin Optimizasyonu

SÜ-BAP

9101012

2009-2011

Mekanik Olarak Kemiklerinden Ayrılmış Piliç Etlerinden Üretilen Sosislerin Bazı Kalite Özellikleri Ve Depolama Stabılitesi Üzerine Farkli Baharat Ekstraktlarının Etkisi

SÜ-BAP

9201007

2009-2012

Devekuşu Eti ve Bazı Yenilebilir Yan Ürünlerinin Prerigo Ve Postorigo Aşamalarında Çeşitli Teknolojik Ve Fonksiyonel Öz. Belirlenmesi

SÜ-BAP

8701347

2008-2009

Farkli Seviyelerde Limon Albedosu İle Hazirlanmiş Et Emüsİyonlarinin Fonksiyonel Özellikleri

SÜ-BAP

8201012

2008-2008

Bazı Su Ürünlerinin Bileşimi ve Değişik Teknolojik Özelliklerinin Belirlenmesi

SÜ-BAP

7201060

2007-2008

Farklı Oranlarda Meme Dokusu Ilavesinin Sığır Etinin Bazı Teknolojik Ve Emilasyon Özelliklerine Etkisinin Belirlenmesi

SÜ-BAP

6201022

2006-2007

Sığır ve Tavuk Etlerinden Baharatlı Kavurma Üretimi Üzerine Bir Araştırma

SÜ-BAP

6101015

2006-2009

Sığır,koyun Ve Keçi Yağlarının Depolama Süresince Fiziksel Ve Biyokimyasal Özelliklerinde Meydana Gelen Değişimler Üze. Vakum Ambalajlanmanın Etkisinin Belirlen

SÜ-BAP

2003/133

2003-2005

Mekaniki Ayrılmış Kanatlı Etlerinin Bazı Et Ürünlerinde Optimum Kullanım Düzeylerinin Belirlenmesi

SÜ-BAP

2003/029

2003-2004

Piliç Pagetlerinin Bazı Teknolojik Özelikleri Üzerine Farklı Bitkisel Enzimlerin Etkisi

SÜ-BAP

2002/036

2002-2003

Piliç Sosisi Üretiminde Mekaniki Ayrılmış Pililç Etlerinin Optimum Kullanım Düzeylerinin Tesbiti

SÜ-BAP

99/082

1999-2000

Sığır Etine Farklı Oranlarda Karıştırılan Yumurta Tavuğu Etinin Türk Tipi Sucuk Üretiminde Kullanılabilme İmkanları Üzerine Bir Araştırma

SÜ-BAP

99/019

1999-2003

Prerigor ve Postrigor Aşamalarının Farklı Türlerindeki Pişirme Kayıpları, Emülsiyon Kapasitesi Ve Su Tutma Kapasitesine Etkisi.

SÜ-BAP

95/050

1995-1999

Taze Ve Dondurulmuş Üç Farklı Tür Etinin Çeşitli Emülsiyon Özellikleri Üzerine Değişik Yağ Çeşidi Ve Fosfat Seviyesi Etkisinin Model Sistemde Araştırılması.

SÜ-BAP

93/017

1993-1995

Farklı Türk Kanatlı ve Organ Etlerinin Oluşturabilecekleri Emülsiyonların Çeşitli Özelliklerinin Model Sistemde Araştırılması.

SÜ-BAP

92/137

1992-1993

Yoğurt Bakterilerinin Sucuğun Fermantasyonu Üzerine Etkisi.

 

Proje Yürütücüsü: Prof. Dr. Nihat AKIN

Proje Türü

Proje No

Başlangıç-Bitiş

Proje Adı

SÜ-BAP

18101022

2014-2021

Defitinize Buğday Kepeği Katkılı, Ekşi Hamur İlavesiyle Üretilen Ekmeklerin Kalitesinin ve Fonksiyonel Özelliklerinin Belirlenmesi

SÜ-BAP

19101004

2019-2021

Orta Toroslar Yöresinde Üretilen Geleneksel Tulum Peynirlerinde Olgunlaşma Süresince Peptid Dinamiğinin Belirlenmesi

SÜ-BAP

19201130

2019-2020

Farklı Oranlarda Yenilebilir Bitkisel Lif Kullanılarak Üretilen Probiyotik Dondurmaların Bazı Özelliklerinin Belirlenmesi

SÜ-BAP

19201050

2019-2020

Endüstriyel Aromalı Buz Üretiminde Kullanılan Stabilizatörlerin Miktarlarının Tüketici Beklentileri ve Optimum Maliyetlerinin Uygunluğunun Araştırılması

SÜ-BAP

18201091

2018-2019

Karaman Yöresinde Üretilen Geleneksel Deri Tulum Peynirlerinin Olgunlaşma Sürecinde Uçucu Bileşenlerinin Belirlenmesi

SÜ-BAP

18201160

2018-2019

Ayran Üretiminde Sütçülük Yan Ürünlerinin Değerlendirilme İmkanlarının Araştırılması

SÜ-BAP

17201099

2017-2019

Yüksek Basınç Uygulanmış Yağlı ve Yağsız Sütten Üretilen Süt Tozlarının Farklı Sıcaklıklarda Depolanması Süresince Bazı Fizikokimyasal Özelliklerinin İncelenmesi

SÜ-BAP

16201012

2016-2017

Ergenlik Dönemindeki Tüketicilerin Yoğurt Tüketim Alışkanlıkları Üzerine Bazı Faktörlerin Etkisinin Belirlenmesi

SÜ-BAP

16401098

2016-2018

Keçi Sütlerinde mRNA'ların Belirlenmesi ve bu Sütleri Tüketen İnsanlara mRNA'ların Transportunun Değerlendirilmesi

SÜ-BAP

16201034

2016-2017

Orta Toroslar Yöresinde Üretilen Geleneksel Deri Tulum Peynirlerinin Olgunlaşma Sürecinde Aroma Profilinin Belirlenmesi

TÜBİTAK 1001

214Z054

2015-2018

Orta Toroslar Yöresinde Üretilen Geleneksel Deri Tulum Peynirlerinde Mikrobiyal Dinamiğin Olgunlaşma Sürecinde Belirlenmesi ve Bu Peynirlerden Potansiyel Starter Kültür Olarak Doğal Laktik Asit Bakteri Suşlarının İzolasyonu ve Tanımlanması

SÜ-BAP

14201034

2014-2015

Antioksidanca Zengin Kuşburnu ve Kızılcık Meyvelerinden Yapılan Marmelatlar İlave Edilerek Üretilen Meyveli Yoğurtların Bazı Özelliklerinin Belirlenmesi

SÜ-BAP

14201033

2014-2015

Geleneksel Yöntemle Üretilen Tulum Peynirlerinin Bazı Kalite Özelliklerinin, Biyoaktif Peptid İçeriklerinin Ve Fonksiyonel Özelliklerinin Belirlenmesi

SÜ-BAP

14201032

2014-2015

Marmara Bölgesinde İşlenen Çiğ Sütlerin Somatik Hücre Sayısı ve Bazı Bileşenlerinin Tespiti

SÜ-BAP

14101014

2014-2017

İnkübasyon sonrası soğutma koşullarının yoğurt pıhtısı üzerine etkilerinin belirlenmesi

SÜ-BAP

14101005

2014-2017

Tam Olgunlaşmadan Hasat Edilen Buğday Unu ile Üretilen Yoğurdun Probiyotik ve Prebiyotik Özelliklerinin Belirlenmesi

SÜ-BAP

12101024

2013-2016

Çeşitli Gıdalardan İzole Edilmiş Farklı Laktik Asit Bakterilerinin Bakteriyosin Üretme Yeteneklerinin Ve Bakteriyosin Kısmi Karakteristiklerinin Belirlenmesi

SÜ-BAP

12201017

2013-2016

Farklı pH Değerlerindeki Telemelerden Emülsifüyer Tuzu Kullanılarak Kuru Haşlama Yöntemiyle Elde Edilen Kaşar Benzeri Peynirlerle Geleneksel Yöntemle Elde Edilen Kaşar Peynirlerinin Tekstür Özelliklerinin Karşılaştırılması

SÜ-BAP

12201014

2013-2016

Peynirlerden Izole Edilen Farklı Enterococcus Türlerinin Bakteriyosin Üretme Yeteneklerinin ve Bakteriyosinlerinin Karakteristiklerinin Belirlenmesi

SÜ-BAP

12201015

2012-2015

Doğal Olarak Üretilen Yoğurtlardan Izole Edilen Streptococcus thermophilus ve Lactobacillus delburieckii subsp Bulgaricus'un Bakteriyosin Üretme Yeteneklerinin Belirlenmesi ve Ürettikleri Bakteriyosinlerin Karakterizasyonu

SÜ-BAP

12201016

2012-2015

Farklı Orjinalli Ballar Kullanılarak Üretilen Set Tip Yoğurtların Soğukta Depolama Sırasında Bazı Fizikokimyasal Ve Mikrobiyolojik Özelliklerde Meydana Gelen Değişimlerin Belirlenmesi

SÜ-BAP

11201022

2011-2013

Farklı pH Değerlerindeki Peynirlerden Blok Tip Eritme Peynir Üretim Şartlarının ve Ürün Özelliklerinin Belirlenmesi

SÜ-BAP

10101034

2010-2013

Farklı Tip Peynirler Kullanılarak Üretilen Eritme Tipi Peynirlerin Üretimi Esnasında Uygulanan Işlem Parametrelerinin Peynirin Bazı Özellikleri Üzerine Etkisi

SÜ-BAP

9701363

2009-2009

Bazı Meyve Konsantreleri Kullanılarak Hazırlanan Yoğurdun Bazı Özelliklerinin Belirlenmesi

SÜ-BAP

9201139

2009-2010

Model Sistemlerde Laktik Asit Bakterileri (Lactobacillus bulgaricus ve Lactococcus lactis) Üzerine Stres Faktörlerin Etkisinin Belirlenmesi

SÜ-BAP

8101011

2008-2010

Geleneksel Yöntemle Üretilen Tulum Peynirlerinde Kullanılan Sütün Orjinine Bağlı Olarak Olgunlaşma Esnasında Meydana Gelen Bazı Değişmelerin Belirlenmesi

SÜ-BAP

8101012

2008-2009

Beyaz Peynir Sütüne Farklı Onaranlarda Co2 İlavesinin Etkisinin Belirlenmesi

SÜ-BAP

7101011

2007-2009

Antioksidanca Zengin Bazı Meyve ve Meyve Konsantreleri Kullanılarak Yapılan Meyveli Yoğurtların Bazı Özelliklerinin Belirlenmesi

SÜ-BAP

7201014

2007-2008

Farklı Tip Yağ Kullanımının Dondurmanın Fiziksel Kimyasal ve Mikrobiyolojik Özellikleri Üzerine Etkisi

SÜ-BAP

2004/079

2004-2006

Çiğ Sütten İşlenen Mihaliç Peynirinin Olgunlaşma Sırasındaki Mikrobiyal Florası ve Tuz Geçişi

SÜ-BAP

2002/171

2002-2004

Pastörize ve Çiğ Sütten İşlenen Kaşar Peynirlerinde Olgunlaşma Sırasında Oluşan Bazı Özelliklerin Belirlenmesi

SÜ-BAP

2001/078

2001-2002

Yüksek Kollesterollü Rasyon ve Fermente Süt Ürünleri Ile Beslenen Ratların Kan Serum Kolesterol Seviyelerinin Belirlenmesi

SÜ-BAP

99/112

1999-2000

Probiotik Dondurmalarda Kriyoprotectantların Tarter Kültürlerin Canlılığı Üzerine Etkisinin Belirlenmesi

SÜ-BAP

96/062

1996-1996

Meyve Aromalı Peynirli Tatlılarda Lactobacillus Acdaphilus ve Bifidobacterium Bifidum'un Üreme Karakteristiklerinin Belirlenmesi.

 

 

Proje Yürütücüsü: Prof. Dr. Mehmet Musa ÖZCAN

Proje Türü

Proje No

Başlangıç-Bitiş

Proje Adı

SÜ-BAP

19401058

2019-2020

Bazı avocado (Persea americana Mill.) çeşitlerinin (Fuerte, Hass ve Pinkerton) besinsel ve biyoaktif özellikleri üzerine olgunlaşma periyodunun etkisinin belirlenmesi

SÜ-BAP

18201092

2018-2020

Arı polenlerinin bazı bileşim ve fitokimyasal özellikleri üzerine lokasyonun etkisi

SÜ-BAP

18201124

2018-2020

Farklı zeytin çeşitlerinden soğuk preslenmiş zeytinyağlarının biyoaktif bileşenleri üzerine selülaz ve papain enzimlerinin etkisi

SÜ-BAP

18201157

2018-2020

Hurma Çekirdeği Kahvesinin Üretimi ve Bazı Biyoaktif Özellikleri Üzerine Farklı Isıl İşlemlerinin Etkisinin Belirlenmesi

SÜ-BAP

18402023

2018-2019

Ticari olarak satılan yerli ve ithal sigaraların ağır metal içeriklerinin belirlenmesi

SÜ-BAP

17101009

2017-2020

Akdeniz Bölgesi'nde yetişen bazı zeytin çeşitlerinin ve yağlarının fizikokimyasal özellikleri üzerine sulamanın etkisi

SÜ-BAP

18402021

2018-2019

Pomelo meyvesinin antioksidan aktivite, toplam fenol içeriği ve fenolik bileşenleri üzerine farklı solvent konsantrasyonlarının etkisinin belirlenmesi

SÜ-BAP

18402020

2018-2019

Nar çekirdeği yağının toplam fenol, antioksidan aktivite, fenolik bileşenler ve yağ asitleri bileşimi üzerine mikrodalga işlemin etkisinin belirlenmesi

SÜ-BAP

18402022

2018-2019

Harnup unu katkılı kurabiyenin yağ asitleri bileşimi, toplam fenol, antioksidan aktivite, fenolik bileşen ve mineral içeriğindeki değişimlerin belirlenmesi

SÜ-BAP

18402024

2018-2019

Sade kekin yağ asidi bileşimi, antioksidan aktivite, toplam fenol, fenolik bileşen ve mineral içerikleri üzerine yer bademi ununun etkisinin araştırılması

SÜ-BAP

18402005

2018-2018

Kahve çekirdeklerinin fenolik bileşen içeriği ve antioksidan aktivitesi üzerine iki farklı kavurma yöntemlerinin etkisinin belirlenmesi

SÜ-BAP

18402004

2018-2018

Tavuk, ördek ve bıldırcın yumurtalarının yağ asidi kompozisyonu ve tokoferol içeriği üzerine haşlamanın etkisi

SÜ-BAP

18402006

2018-2018

Hint inciri (Opuntia ficus-indica L.) meyvesinin fenolik bileşen içeriği ve antioksidan aktivitesi üzerine hasat zamanının etkisinin belirlenmesi

SÜ-BAP

18401030

2018-2020

Susam tohumunda akrilamid oluşumu, trans yağ asidi ve fenolik bileşenleri üzerine farklı kavurma sıcaklık ve süresinin etkisi

SÜ-BAP

17201139

2017-2018

Lupen (Lupinus albus L.) Katkılı Cips Üretimi ve Son Ürünün Kalite Özelliklerinin Belirlenmesi

SÜ-BAP

17201015

2017-2018

Farklı Çeşit Zeytin ve Zeytin Yapraklarının Antioksidan Aktivite, Fenolik Bileşen ve Toplam Fenol İçerikleri Üzerine Hasat Zamanının Etkisi

SÜ-BAP

17201076

2017-2020

Cipste Kullanılan Kızartma Yağına Antioksidan İlavesinin Etkileri

SÜ-BAP

16401155

2016-2018

Farklı kavurma yöntemlerinin susam tohumu ve yağının kalitesi ve oksidatif stabilitesi üzerine etkisi

SÜ-BAP

16401155

2016-2018

Farklı kavurma yöntemlerinin susam tohumu ve yağının kalitesi ve oksidatif stabilitesi üzerine etkisi

SÜ-BAP

16201017

2016-2017

Farklı Çeşit Zeytin Yapraklarının Fenolik Bileşen, Antioksidan Aktivite ve mineral İçeriği Üzerine kurutmanın Etkisi

SÜ-BAP

15401105

2015-2017

Ekonomik Değeri Yüksek Sofralık ve Şaraplık Üzüm Çeşitlerinin Pulp ve Tohumlarının Biyoaktif Bileşenlerinin Belirlenmesi

SÜ-BAP

15401106

2015-2017

Sızma Zeytinyağının Fizikokimyasal Özellikleri Üzerine Farklı Ambalajlarda Depolamanın, Çeşitli Aromatik Bitkiler ve Uçucu Yağlarının

SÜ-BAP

15401105

2015-2017

Ekonomik Değeri Yüksek Sofralık ve Şaraplık Üzüm Çeşitlerinin Pulp ve Tohumlarının Biyoaktif Bileşenlerinin Belirlenmesi

SÜ-BAP

15401106

2015-2017

Sızma Zeytinyağının Fizikokimyasal Özellikleri Üzerine Farklı Ambalajlarda Depolamanın, Çeşitli Aromatik Bitkiler ve Uçucu Yağlarının Etkisi

SÜ-BAP

15201048

2015-2017

Farklı Kavun Çekirdeklerinin Bazı Fizikokimyasal Özelliklerinin Belirlenmesi

SÜ-BAP

15301001

2015-2016

Yemeklik Yağ laboratuarının Günümüz gereksinimlerine göre iyileştirilmesi

SÜ-BAP

14201063

2014-2017

Susam Kabuğunun Soyulması Üzerine Enzim Ve Isıl İşlem Uygulamalarının Etkisi

SÜ-BAP

14201087

2014-2016

Pastörize sıvı yumurta akında kullanılan bazı kimyasal katkı maddelerinin in vitro çalışmalarda yumurta akı köpük performansı üzerine etkisi

SÜ-BAP

13201084

2013-2016

Hint inciri (Opuntia ficus- indica L.) meyvesi ve tohumlarının bazı fizikokimyasal özellikleri üzerine lokasyonun etkisi

SÜ-BAP

13301009

2013-2015

Yemeklik Yağ Eldesinde Farklı Solvent Ekstraksiyon Tekniğinin Geliştirilmesi

SÜ-BAP

13101013

2013-2015

Kızartma tekerrür sayısının farklı bitkisel yağların fizikokimyasal özellikleri üzerine etkisinin belirlenmesi

SÜ-BAP

11201025

2011-2014

Farklı Hurma (phoenix Dactylifera L.) Çeşitlerinin Bazı Fiziksel Ve Kimyasal Özelliklerinin Belirlenmesi

SÜ-BAP

11201025

2011-2014

Farklı Hurma (phoenix Dactylifera L.) Çeşitlerinin Bazı Fiziksel Ve Kimyasal Özelliklerinin Belirlenmesi

SÜ-BAP

10201129

2010-2012

Kızartma Yağlarının Stabilitesi Üzerine Bazı Baharat Uçucu Yağlarının Etkisi

SÜ-BAP

10201130

2010-2012

Soğuk Pres Ve Super Akışkan Karbondioksit Ekstraksiyon Metodu Ile Elde Edilen Buğday Ruşeym Yağlarının Fiziko- Kimyasal Özelliklerinin Karşılaştırılması

SÜ-BAP

9401068

2009-2012

Eriophyid Akar (aculus Olearius Castagnoli. Aceria Oleae (nalepa) (acarina, Eriophyoidea) Zararı Gören Ayvalık Zeytin Çeşidinin Ve Biyokimyasal Özelliklerinin Belirlenmesi

SÜ-BAP

8101028

2008-2011

Türkiyedeki Farklı Lokasyonlardan Temin Edilen Turunçgil Çekirdeklerinin Yağ Kalitesi Ve Yemeklik Yağ Olarak Kullanabilirliğinin Araştırılması

 

 

Proje Yürütücüsü: Prof. Dr. Mehmet AKBULUT

Proje Türü

Proje No

Başlangıç-Bitiş

Proje Adı

SÜ-BAP

17201130

2017-2019

Mahonya (Mahoniaaquifolium) Meyvelerinin Olgunlaşma Sürecinde Bazi Fizikokimyasal Ve Fitokimyasal Özelliklerindeki Değişimlerin Belirlenmesi

SÜ-BAP

17201129

2017-2018

Süs Elmasi Suyu Antosiyaninlerinin Enkapsülasyonu ve Termal Stabilitesinin Belirlenmesi

SÜ-BAP

16201029 

2016-2019

Muğla Yöresi Çam Ballarının Fenolik Bileşiklerinin ve Depolamadaki Değişimlerinin Belirlenmesi

SÜ-BAP

16201028

2016-2018

Farklı oranlarda Ekşi Kara siyah üzüm posası kullanımının Şalgam suyunun antosiyanin profili, monomerik antosiyanin miktarı ve antioksidan aktivitesi üzerine etkisi

SÜ-BAP

16201030

2016-2019

Kara Üzüm Posası Kullanılarak Üretilen Şalgam Suyunun Bazı Kalite Karakteristiklerinin Belirlenmesi

SÜ-BAP

16201027

2016-2019

Kabuklu Kavrulmuş Susam ve Tahin Yağlarının Yağ Asidi Kompozisyonu Renk Değerleri Üzerine Kavurma Süresinin Etkisi

TÜBİTAK

 

2015-2017

Resveratrolce zengin şalgam suyu üretimi için üzüm suyu atığı olarak posanın değerlendirilebilirliği

SÜ-BAP

14201035

2014-2016

Enerjisi Azaltılmış Reçel Üretiminde Stevia Ekstraktının Kullanılabilirliğinin Belirlenmesi

SÜ-BAP

13201062

2013-2014

Çiçek Ballarındaki 5-Hydroksimetilfurfural (HMF) oluşumu üzerine farklı ısıl işlemlerin ve depolamanın etkisi

SÜ-BAP

13301013

2013-2014

Meyve Sebze İşleme Teknolojisi Laboratuvarının Araştırma Yapılabilir Nitelikte Çağın Koşullarına ve Güvenli Çalışma Ortamına Uygun Hale getirilmesi

SÜ-BAP

13201042

2013-2014

Siyah Havuç Posasının Fermente Siyah Havuç Suyu Üretiminde Kullanılabilirliğinin Araştırılması

SÜ-BAP

12201072

2013-2016

Farklı pH'larda Domates Reçeli Üretimi ve Kalite Karakteristiklerinin Belirlenmesi

SÜ-BAP

12201021

2012-2015

Kavurma Süresinin Kabuklu Susamın Fitik Asit Içeriği ve Bazı Fizikokimyasal Özellikleri Üzerine Etkisi

SÜ-BAP

11201073

2011-2014

Muğla Yöresi Çam Ballarının Depolamaya Bağlı Olarak Bazı Kinetik Parametrelerinin Belirlenmesi ve Raf Ömrünün Tahmini

SÜ-BAP

10101033

2010-2012

Farklı Adsorban Uygulaması ile Pekmezlerde Maillard Reaksiyonunun Kontrol Altına Alınması Ve Depolomadaki Değişimin Belirlenmesi

SÜ-BAP

10201001

2010-2011

Kurutma İşlemi ve Öncesinde Uygulanan Farklı Haşlama Tekniklerinin Siyah Havucun Antioksidan Etkili Bileşikleri Üzerine Etkisi

SÜ-BAP

10201002

2010-2011

Kırmızı Pancarın Bazı Fiziksel Ve Fitokimyasal Özellikleri Üzerine Farklı Kurutma Sıcaklıklarının Etkisi

SÜ-BAP

17201131 

2017-2017

Fındık Cipsinin Endüstriyel Kalitesinin Geliştirilmesi ve Raf Ömrünün Belirlenmesi

SÜ-BAP

16201031

2016-2016

Resveratrol içeren şalgam suyu üretimi için üzüm posasının fermantasyonda kullanılabilirliğinin belirlenmesi

TAGEM

 

2015-

Doğal kayısı gamının fonksiyonel özelliklerinin ve gıda katkısı olarak kullanılabilirliğinin belirlenmesi

SÜ-BAP

204030

 

Yerli Baharat Ekstraktların Model Sistemlerinde Antioksidan Etkisinin Belirlenmesi

SÜ-BAP

09201073

 

Türkiye’de Üretilen Çam Ballarının Fizikokimyasal Özelliklerinin, Mineral İçeriklerinin Belirlenmesi ve Depolamadaki Değişimleri

 

Proje Yürütücüsü: Prof. Dr. Cemalettin SARIÇOBAN

Proje Türü

Proje No

Başlangıç-Bitiş

Proje Adı

SÜ-BAP

19201082

2019-2020

Transglutaminazın Chia Müsilaj Bazlı Yenilebilir Filmle Kaplı Tavuk Nuggetları Üzerine Etkisi

SÜ-BAP

19201039

2019-2020

Piliç Göğüs Filetolarının Mikrobiyal Kalitesi ve Raf Ömrü Üzerine Normal Hava ve Modifiye Atmosferde Paketlemenin Etkilerinin Belirlenmesi

SÜ-BAP

19201038

2019-2020

Farklı Oranlarda Akasya Arabika Meyveları (Acacia nilotica L.) İlavesinin Sığır Etinin Bazı Teknolojik ve Emülsiyon Özellikleri Üzerine Etkisi

SÜ-BAP

19201033

2019-2020

Karbondioksit Tünelinde Soğutulmuş Dana Etinin Depolama Süresince Bazı Fiziksel ve Kimyasal Değişimlerinin Araştırılması

SÜ-BAP

17201101

2017-2019

Çördük otu tozu ilavesinin sığır eti köftelerinin bazı kalite özellikleri üzerine etkilerinin belirlenmesi

SÜ-BAP

17201100

2017-2018

Sığır Eti Köftelerinin Bazı Kalite Özellikleri Üzerine Mikrodalga Fırında Kurutulmuş Asma ve Şeftali Yaprağı Tozları İlavesinin Etkilerinin Belirlenmesi

SÜ-BAP

16201107

2016-2018

Sığır Eti Köftelerinin Bazı Fizikokimyasal, Tekstürel ve Mikrobiyolojik Özellikleri Üzerine Farklı Düzeylerde Dondurarak Kurutulmuş Çeşitli Sebze Turşusu Tozlarının Etkilerinin Belirlenmesi

SÜ-BAP

15201085

2015-2016

Dana Nuarına (M.Semitendinosus) Uygulanan Ön İşlemlerin Mikrodalga Kurutmaya Etkisinin Belirlenmesi

SÜ-BAP

15201068

2015-2018

Propolis İlave Edilmiş Tavuk ve Sığır Eti Ekstraktlarının (Tozlarının) Depolama Sürecinde Bazı Fizikokimyasal Özelliklerinin Belirlenmesi

SÜ-BAP

14201053

2014-2016

Sucuğun Bazı Kalite Karakteristikleri Üzerine Enkapsülasyon Uygulanmış Kollajen Peptitleri İlavesinin Etkilerinin Araştırılması

SÜ-BAP

13201061

2013-2016

Çeşitli Bitki Yapraklarının Sığır Et Suyunun Depolama Stabilitesi Üzerine Etkilerinin Araştırılması

SÜ-BAP

13201046

2013-2016

Kaz Etinin Depolama Stabilitesi Üzerine Nar ve Üzüm Çekirdeği Ekstraktlarının Etkisinin Belirlenmesi

SÜ-BAP

13201047

2013-2015

Yenilebilir Kaplama ve Filmler ile Kaplanan Hindi Eti Köftelerinin Bazı Kalite Özelliklerinin Belirlenmesi

SÜ-BAP

12201011

2012-2014

Sığır Eti Köftelerin Bazı Fiziksel, Kimyasal ve Duyusal Özellikleri Üzerine Çeşitli Sütçülük Yan Ürünlerinin Etkisi

SÜ-BAP

12101005

2012-2015

Kıyma Haline Getirilmiş Sığır Etlerinin Kalite Özellikleri Üzerine Çeşitli ışık Kaynaklarının Etkileri

SÜ-BAP

11201072

2011-2014

Piliç Göğüs Etinin Bazı Emülsiyon Özellikleri Üzerine Farklı Tuzlar (NaCl Ve KCl) Ile İota Ve Kappa Karragenanların Etkilerinin Belirlenmesi

SÜ-BAP

11201021

2011-2014

Farklı Seviyelerde Tuz, Yağ ve Karragenan Içeren Sığır Eti Köftelerinin Mikrodalga Ile Pişirme Özelliklerinin Belirlenmesi

SÜ-BAP

10201004

2010-2011

Farklı Sıcaklık ve Sürelerde Pişirilen Köfelerde Heterosiklik Aromatik Aminlerin Oluşumunun Sınırlandırılmasında Optimum Tuz, Askorbik Asit Ve Yağ Kullanım Seviyelerinin Yanıt Yüzey Yöntemi İle Belirlenmesi

SÜ-BAP

10201003

2010-2011

Sığır Etinin Bazı Emülsiyon Özellikleri Üzerine Çeşitli Karragenan Ve Tuzların (nacl And Kcl) Farklı Seviyelerde Etkilerinin Belirlenmesi

SÜ-BAP

9201140

2009-2010

Sucukların Bazı Kalite Özellikleri Üzerine Öğütülmüş Semizotu, Isırganotu Ve Keten Tohumlarının Etkisinin Belirlenmesi

SÜ-BAP

9201010

2009-2010

Köftelerin Fizikokimyasal ve Duyusal Özellikleri Üzerine Tuz, Yağ ve Buğday Kepeği Etkilerinin Response Surface Modellemesi Uygulanarak Araştırılması

SÜ-BAP

9201009

2009-2010

Sucuk Karekteristikleri Üzerine Farklı Oranlarda Turunç Albedosu Ilavesinin Etkisi

SÜ-BAP

06201075

2006-2008

Antioksidant Katkısının Mekaniki Ayrılmış Piliç Etinden Yapılan Köftelerin Kalitatif Özelliklerine Etkisi

 

Proje Yürütücüsü: Doç. Dr. Hacer ÇOKLAR

Proje Türü

Proje No

Başlangıç-Bitiş

Proje Adı

SÜ-BAP

18201132

2018-2019

Mahonya (Mahonia aquifolium) Meyvesi Antosiyaninlerinin Kayısı Ağacı Sızıntı Gamı İle Enkapsülasyonu Ve Isıl Stabilitesinin Belirlenmesi

SÜ-BAP

17201127

2017-2019

Mahonya (Mahonia Aquifolium) Meyvesi Antosiyaninlerinin Enkapsülasyonu ve Depolama Stabilitesinin Belirlenmesi

SÜ-BAP

16201067

2016-2019

Doğal kayısı gamının fenolik profilinin ve antioksidan aktivitesinin belirlenmesi

SÜ-BAP

15201060

2015-2018

Şalgam suyunun fenolik profil ve antioksidan aktivitesi üzerine farklı oranlarda siyah üzüm posası kullanımı etkisinin belirlenmesi

SÜ-BAP

18201125

2018-

Fermentasyon Sonrası Ultrason Uygulamasının Şalgam Sularının Bazı Fizikokimyasal Ve Mikrobiyolojik Özellikleri Üzerine Etkisi

SÜ-BAP

17201128

2017-

Süs Elması (Malus floribunda) Suyu Konsantresinin Bazı Ürünlerde Renklendirici Olarak Kullanılabilirliği

 

Proje Yürütücüsü: Doç. Dr. Sultan ARSLAN TONTUL

Proje Türü

Proje No

Başlangıç-Bitiş

Proje Adı

SÜ-BAP

19401068

2019-2020

Bayatlama süresi geciktirilmiş ekmek formülasyonunun optimizasyonu

SÜ-BAP

18401175

2018-2019

Olgunlaşmamış Buğday Unu İlavesinin Ekşi Hamur Maya Fermentasyonu ve Ekmek Kalite Özellikleri Üzerine Etkisinin Belirlenmesi

 

Proje Yürütücüsü: Dr. Öğr. Üyesi Kübra ÜNAL

Proje Türü

Proje No

Başlangıç-Bitiş

Proje Adı

SÜ-BAP

18402025

2018-2019

Balık etinin depolanması sırasında bazı özellikleri üzerine farklı uçucu yağların etkisi

SÜ-BAP

18401148

2018-2019

Balkabağı tozunun taze ve dondurulmuş sığır etlerinin fonksiyonel, emülsifikasyon ve tekstürel özellikleri üzerine etkisi

SÜ-BAP

14101012

2014-2017

Farklı Hayvansal Yağ ve Değişik Baharatların Sucuğun Tekstürel Özellikleri, Heterosiklik Aromatik Amin ve Amin Oluşumu Üzerine Etkilerinin Belirlenmesi

SÜ-BAP

11101004

2011-2012

Ekonomik Yumurta Verimini Tamamlamış Tavuk Göğüs Etlerinin Bazı Teknolojik Özellikleri Üzerine Farklı Süre ve Frekanstaki Ulutrasonik Ses Dalgalarının Etkisi

 

 


68688
Öğrenci
390398
Mezun
3154
Akademik Personel
4354
İdari Personel
24
Fakülte
7
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu