Proje Yürütücüsü |
Proje Türü |
Proje No |
Projenin Adı |
Prof. Dr. Mustafa KARAKAYA |
SÜ-BAP |
21201028 |
Fermente ve Isıl İşlem Uygulanmış Sucuklarda Meydana Gelen Oksidasyon Düzeylerinin Tespiti |
SÜ-BAP |
21211003 |
Tavuk Döner Üretiminde, Mekanik Ayrılmış Tavuk Etlerinin Kullanılabilme İmkanlarının Belirlenmesi |
|
SÜ-BAP |
20201068 |
Soğukta Muhafaza Edilen Sığır, Tavuk ve Hindi Etlerinin Raf Ömrü ve Kalitesi Üzerine Sarımsak (Allium sativum) ve Soğanın (Allium cepa) Etkisi |
|
SÜ-BAP |
20211030 |
Bazı Su Ürünlerinin Raf Ömrü, Fizikokimyasal ve Mikrobiyolojik Özellikleri Üzerine Sous Vide Pişirme Yönteminin Etkisi |
|
SÜ-BAP |
20111011 |
Tavuk Karkaslarının Mikrobiyal Kalitesi ve Raf Ömrü Üzerine Dekontaminasyon Amacıyla Uygulanan Elektrolize Suların Etkileri |
|
SÜ-BAP |
20111002 |
Pancardan (Beta vulgaris var. saccharifera L.) şekere nitrat ve nitrit içeriklerinin belirlenmesi ve sucuk üretiminde kürleme ajanı olarak kullanılabilme imkanları |
|
Prof. Dr. Nihat AKIN |
SÜ-BAP |
18101022 |
Peynir İzolatı Çeşitli Laktobasillerin Proteolitik Aktivitelerinin, Proteaz Genlerinin Belirlenmesi ve Proteolitik Aktivitesi En Yüksek Suş İle Fermente Süt Üretimi ve Takibi |
SÜ-BAP |
18201166 |
Genetik Karakterizasyonu Yapılmış Çeşitli Laktik Asit Bakterilerinin Bazı Özelliklerinin Belirlenmesi |
|
SÜ-BAP |
20211017 |
Orta Toroslar Yöresi Tulum Peynirlerinden İzole Edilen Enterococcus faecium ve Enterococcus faecalis suşlarının probiyotik Potansiyellerinin Belirlenmesi. |
|
SÜ-BAP |
20201029 |
Deri Tulum Peynirlerinden İzole Edilen Lactococcus, Lactobacillus ve Streptococcus Cinslerine ait Suşlarda Antioksidatif Aktivitenin Belirlenmesi |
|
Prof. Dr. Mehmet Musa ÖZCAN |
SÜ-BAP |
21401036 |
Kapari (Capparis ovata subsp. herbacea) meyvelerinin biyoaktif bileşen, antioksidan aktivite, fenolik bileşen, yağ asidi bileşimi ve mineral madde içerikleri üzerine farklı katkılı ortamda gerçekleştirilen fermantasyonun etkisi |
SÜ-BAP |
20401051 |
Salamura Zeytin Üretiminde Zeytinin Biyoaktif Özellikleri ve Fenolik Bileşenleri üzerine Küllü Suyla Acıklık Giderme İşleminin Etkisinin Araştırılması |
|
SÜ-BAP |
19401078 |
Şarap, üzüm suyu ve pekmez üretim atıklarının (posa, çekirdek ve kabuk) ekonomik olarak değerlendirilmesi için bioaktif ve kalitatif özelliklerinin belirlenmesi |
|
Prof. Dr. Mehmet AKBULUT |
SÜ-BAP |
20211013 |
Şalgam Suyunda Bulunan Mayaların İzolasyonu, Moleküler Tanısı ve Starter Kültür Olarak Kullanım Olanaklarının Araştırılması |
Prof. Dr. Cemalettin SARIÇOBAN |
SÜ-BAP |
17201100 |
Sığır Etinin Bazı Teknolojik Özellikleri Üzerine Farklı Seviyelerde Menengiç (Pistacia terebinthus L.) İlavesinin Etkisi |
SÜ-BAP |
19201006 |
Kekik ve Şerbetçi Otu İçeren Yenilebilir Filmlerin Hamburgerlerin Bazı Mikrobiyal ve Fizikokimyasal Özellikleri Üzerine Etkisi |
|
Doç. Dr. Hacer ÇOKLAR |
SÜ-ÖYP |
2014-ÖYP-5 |
Çiçek ballarının fenolik bileşikleri ve antioksidan kapasiteleri üzerine farklı ısıl işlemlerin etkisinin belirlenmesi |
Doç. Dr. Sultan ARSLAN TONTUL |
SÜ-BAP |
20401135 |
Bacillus clausii Sporları Kullanılarak Probiyotik Özellikte Kek Üretimi |
Dr. Öğr. Üyesi Kübra ÜNAL |
SÜ-BAP |
21201018 |
Farklı Hububat Unları ile Hazırlanan Tavuk Nuggetlerin Bazı Özellikleri Üzerine Değişik Pişirme Yöntemlerinin Etkisi |
SÜ-BAP |
20201078 |
Bazı Meyve Suları İle Marine Edilmiş Tavuk Göğüs Etlerinin Fizikokimyasal ve Tekstürel Özellikleri Üzerine Ultrasonik Dalgaların Etkileri |
|
SÜ-BAP |
19401123 |
Sığır etinin bazı emülsiyon ve tekstürel özellikleri üzerine keçiboynuzu, akasya ağacı meyvesi ve konjak tozlarının etkilerinin belirlenmesi |
|
SÜ-BAP |
18401182 |
Sığır ve tavuk etlerinin fonksiyonel, emülsifikasyon ve mikroyapısal özellikleri üzerine muz albedosunun etkisi |
|
Dr. Talha DEMİRCİ |
SÜ-BAP |
21401100 |
Konya Yöresinde Geleneksel Yöntemlerle Üretilen Küflü Peynirlerin Yenı Nesil DNA Sekanslama (Metagenomık) Yöntemiyle ItS Ve 16S RRNA Bölgeleri Kullanılarak Fungal Ve Bakteriyal Biyotasının Belirlenmesi |
SÜ-BAP |
21401099 |
Yeni Nesil DNA Sekanslama (Metagenomik) Yöntemi Kullanılarak Geleneksel Divle, Erzincan Şavak ve Kargı Tulum Peynirlerinin Bakteriyal Kompozisyonlarının ve Endüstriyel Tulum Peynirleri ile Mikrobiyota Farklılıklarının Belirlenmesi |
|
Dr. Nurhan USLU |
SÜ-BAP |
21401069 |
Vakum ortamında gerçekleştirilen ultrasound ekstraksiyon işleminin zeytinyağı üretiminde kullanımı ve son ürün kalitesine etkisinin araştırılması |
Dr. Ali Samet BABAOĞLU |
SÜ-BAP |
21401069 |
Limon, Mandalina ve Portakal Kabuğu Ekstraktı Kullanımının, Soğukta Muhafaza Edilen Sığır ve Tavuk Burgerlerin Bazı Kalite Karakteristikleri Üzerine Etkisinin Belirlenmesi |
SÜ-BAP |
21406004 |
Spontan Ve Kontrollü Şartlarda Üretilen Fermente Sucukların Yeni Nesil DNA Sekanslama (Metagenomik) Yöntemiyle 16s Ve ItS RRNA Bölgeleri Kullanılarak Bakteriyal Ve Fungal Biyotalarının Üretim Süreci Boyunca İzlenmesi |