HIZLI ERİŞİM
Yürütülmekte Olan Projeler

Proje Yürütücüsü

Proje Türü

Proje No

Projenin Adı

Prof. Dr. Mustafa KARAKAYA

SÜ-BAP

21201028

Fermente ve Isıl İşlem Uygulanmış Sucuklarda Meydana Gelen Oksidasyon Düzeylerinin Tespiti

SÜ-BAP

21211003

Tavuk Döner Üretiminde, Mekanik Ayrılmış Tavuk Etlerinin Kullanılabilme İmkanlarının Belirlenmesi

SÜ-BAP

20201068

Soğukta Muhafaza Edilen Sığır, Tavuk ve Hindi Etlerinin Raf Ömrü ve Kalitesi Üzerine Sarımsak (Allium sativum) ve Soğanın (Allium cepa) Etkisi

SÜ-BAP

20211030

Bazı Su Ürünlerinin Raf Ömrü, Fizikokimyasal ve Mikrobiyolojik Özellikleri Üzerine Sous Vide Pişirme Yönteminin Etkisi

SÜ-BAP

20111011

Tavuk Karkaslarının Mikrobiyal Kalitesi ve Raf Ömrü Üzerine Dekontaminasyon Amacıyla Uygulanan Elektrolize Suların Etkileri

SÜ-BAP

20111002

Pancardan (Beta vulgaris var. saccharifera L.) şekere nitrat ve nitrit içeriklerinin belirlenmesi ve sucuk üretiminde kürleme ajanı olarak kullanılabilme imkanları

Prof. Dr. Nihat AKIN

SÜ-BAP

18101022

Peynir İzolatı Çeşitli Laktobasillerin Proteolitik Aktivitelerinin, Proteaz Genlerinin Belirlenmesi ve Proteolitik Aktivitesi En Yüksek Suş İle Fermente Süt Üretimi ve Takibi

SÜ-BAP

18201166

Genetik Karakterizasyonu Yapılmış Çeşitli Laktik Asit Bakterilerinin Bazı Özelliklerinin Belirlenmesi

SÜ-BAP

20211017

Orta Toroslar Yöresi Tulum Peynirlerinden İzole Edilen Enterococcus faecium ve Enterococcus faecalis suşlarının probiyotik Potansiyellerinin Belirlenmesi.

SÜ-BAP

20201029

Deri Tulum Peynirlerinden İzole Edilen Lactococcus, Lactobacillus ve Streptococcus Cinslerine ait Suşlarda Antioksidatif Aktivitenin Belirlenmesi

Prof. Dr. Mehmet Musa ÖZCAN

SÜ-BAP

21401036

Kapari (Capparis ovata subsp. herbacea) meyvelerinin biyoaktif bileşen, antioksidan aktivite, fenolik bileşen, yağ asidi bileşimi ve mineral madde içerikleri üzerine farklı katkılı ortamda gerçekleştirilen fermantasyonun etkisi

SÜ-BAP

20401051

Salamura Zeytin Üretiminde Zeytinin Biyoaktif Özellikleri ve Fenolik Bileşenleri üzerine Küllü Suyla Acıklık Giderme İşleminin Etkisinin Araştırılması

SÜ-BAP

19401078

Şarap, üzüm suyu ve pekmez üretim atıklarının (posa, çekirdek ve kabuk) ekonomik olarak değerlendirilmesi için bioaktif ve kalitatif özelliklerinin belirlenmesi

Prof. Dr. Mehmet AKBULUT

SÜ-BAP

20211013

Şalgam Suyunda Bulunan Mayaların İzolasyonu, Moleküler Tanısı ve Starter Kültür Olarak Kullanım Olanaklarının Araştırılması

Prof. Dr. Cemalettin SARIÇOBAN

SÜ-BAP

17201100

Sığır Etinin Bazı Teknolojik Özellikleri Üzerine Farklı Seviyelerde Menengiç (Pistacia terebinthus L.) İlavesinin Etkisi

SÜ-BAP

19201006

Kekik ve Şerbetçi Otu İçeren Yenilebilir Filmlerin Hamburgerlerin Bazı Mikrobiyal ve Fizikokimyasal Özellikleri Üzerine Etkisi

Doç. Dr. Hacer ÇOKLAR

SÜ-ÖYP

2014-ÖYP-5

Çiçek ballarının fenolik bileşikleri ve antioksidan kapasiteleri üzerine farklı ısıl işlemlerin etkisinin belirlenmesi

Doç. Dr. Sultan ARSLAN TONTUL

SÜ-BAP

20401135

Bacillus clausii Sporları Kullanılarak Probiyotik Özellikte Kek Üretimi

Dr. Öğr. Üyesi Kübra ÜNAL

SÜ-BAP

21201018

Farklı Hububat Unları ile Hazırlanan Tavuk Nuggetlerin Bazı Özellikleri Üzerine Değişik Pişirme Yöntemlerinin Etkisi

SÜ-BAP

20201078

Bazı Meyve Suları İle Marine Edilmiş Tavuk Göğüs Etlerinin Fizikokimyasal ve Tekstürel Özellikleri Üzerine Ultrasonik Dalgaların Etkileri

SÜ-BAP

19401123

Sığır etinin bazı emülsiyon ve tekstürel özellikleri üzerine keçiboynuzu, akasya ağacı meyvesi ve konjak tozlarının etkilerinin belirlenmesi

SÜ-BAP

18401182

Sığır ve tavuk etlerinin fonksiyonel, emülsifikasyon ve mikroyapısal özellikleri üzerine muz albedosunun etkisi

Dr. Talha DEMİRCİ

SÜ-BAP

21401100

Konya Yöresinde Geleneksel Yöntemlerle Üretilen Küflü Peynirlerin Yenı Nesil DNA Sekanslama (Metagenomık) Yöntemiyle ItS Ve 16S RRNA Bölgeleri Kullanılarak Fungal Ve Bakteriyal Biyotasının Belirlenmesi

SÜ-BAP

21401099

Yeni Nesil DNA Sekanslama (Metagenomik) Yöntemi Kullanılarak Geleneksel Divle, Erzincan Şavak ve Kargı Tulum Peynirlerinin Bakteriyal Kompozisyonlarının ve Endüstriyel Tulum Peynirleri ile Mikrobiyota Farklılıklarının Belirlenmesi

Dr. Nurhan USLU

SÜ-BAP

21401069

Vakum ortamında gerçekleştirilen ultrasound ekstraksiyon işleminin zeytinyağı üretiminde kullanımı ve son ürün kalitesine etkisinin araştırılması

Dr. Ali Samet BABAOĞLU

SÜ-BAP

21401069

Limon, Mandalina ve Portakal Kabuğu Ekstraktı Kullanımının, Soğukta Muhafaza Edilen Sığır ve Tavuk Burgerlerin Bazı Kalite Karakteristikleri Üzerine Etkisinin Belirlenmesi

SÜ-BAP

21406004

Spontan Ve Kontrollü Şartlarda Üretilen Fermente Sucukların Yeni Nesil DNA Sekanslama (Metagenomik) Yöntemiyle 16s Ve ItS RRNA Bölgeleri Kullanılarak Bakteriyal Ve Fungal Biyotalarının Üretim Süreci Boyunca İzlenmesi

 


69897
Öğrenci
390213
Mezun
3172
Akademik Personel
4370
İdari Personel
24
Fakülte
7
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu