Bölümümüz akademik personelinin ve öğrencilerinin;
Yusuf DURSUN (Öğrenci) 10-14 Ekim 2019 tarihleri arasında, Kuzey Makedonya Cumhuriyeti'nin Ohri kentinde, Dünya Aşçılar Birliği'nin (WACS-World Association of Chefs Societies) desteği ile gerçekleştirilen ve Dünyanın 3 kıtasından, aralarında Türkiye'nin de bulunduğu 25 ülkenin katılım sağladığı "IV. Uluslararası Gastronomi Yarışması -The Fourth International Gastronomy Competition- GASTROMAK 2019'da", "Yılın En İyi genç Şefi" ve "Modern Dish" kategorilerinde birincilik (2 Altın Madalya). |
|
Zahire DİNÇ (Öğrenci) 19-20 Şubat 2018 tarihinde yapılan ve ODTÜ Gastronomi Topluluğu tarafından organize edilen "Türk Mutfağı'nın Geçmişten Günümüze Evrimi" temalı ODTÜ Mutfak Günleri' kapsamında, "Tadım Workshop" etkinliğinde "Yiyeceklerin İçindeki Malzemeleri Doğru Tahmin Etme" kateorisinde üçüncülük ve "Kahoot Üzerinde Yapılan Yemek Bilme Yarışması"nda dördüncülük. |
|
Yusuf DURSUN (Öğrenci) Mengen Aşçılık Okulu Mezunları (AŞOMDER) tarafından 75 Üniversitenin katılımıyla 22-29 Nisan 2018 tarihleri arasında Mengen'de düzenlenen IV. Ulusal Aşçılık Kampında, "Kısıkateş Bilgi Yarışması"nda ikincilik. |
|
Doç. Dr. S. Gül GÜNEŞ 2012-2017 yılları arasında Gelecek Turizmde-Sürdürülebilir Turizm Destek Fonu (Bu fon; Anadolu Efes, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı ve turizm alanında çalışan kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları ve akademisyenlerden oluşan Çalışma Grubu’nun stratejik partnerliğiyle geliştirilmiştir) Çalışma Grubu Üyeliği. |
|
Doç. Dr. S. Gül GÜNEŞ 2012 yılından bu yana her yıl Nisan ayında Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) tarafından gerçekleştirilen Mavi Bayrak Ödülü Adayları “En İyi Çevre Bilinçlendirme Etkinlikleri Jüri Üyeliği". |
|
Doç. Dr. S. Gül GÜNEŞ T.C. Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen III. Turizm Şurası'nda Çevre-Planlama-Altyapı Komisyon Üyeliği (Teşekkür Beratı). |