HIZLI ERİŞİM
Etkinlikler

2. Geleneksel Turizm Fakültesi Çiğ Köfte Günü (2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı)

Turizm Sektörüyle Akademik Diyalog: Bir Araya Geliyoruz (2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı)

Selçuk Üniversitesi Turizm Fakültesi olarak, turizm sektörünün geleceği için önemli bir adım atarak, 24 Nisan 2024 tarihinde Akademi ve Sektör Buluşması Çalıştayı düzenledi. Bu kapsamlı etkinlik, sektörün önde gelen isimlerini, akademisyenleri ve öğrencileri bir araya getirerek, turizm sektöründeki güncel gelişmelerin ele alınması ve çözüm yollarının tartışılması için bir platform sundu.

Etkinlikte, sektörün karşılaştığı problemler ve bu problemlere yönelik çözüm önerileri masaya yatırıldı. Farklı bakış açılarının sunulduğu ve fikir alışverişinin yoğun bir şekilde gerçekleştiği buluşmada, turizm sektörünün geleceği için ortak bir vizyon oluşturulmasına da katkı sağlandı.Dekanımız Prof. Dr. Onur Köksal: "Turizm sektörünün geleceği için önemli bir adım attığımıza inanıyoruz. Bu buluşma sayesinde sektördeki farklı paydaşlar bir araya gelerek fikir alışverişinde bulunma ve iş birliği yapma imkânı buldular. Katılımcılardan aldığımız geri dönüşler oldukça olumlu ve bu tür etkinlikleri düzenlemeye devam edeceğimizi gösteriyor. Turizm sektörüne katkı sunmaya ve sektörün gelişmesine katkıda bulunmaya devam edeceğiz." dedi.

Dursun Fakih Anadolu Lisesi'nin Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Ziyareti (2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı)

Dursun Fakih Anadolu Lisesi tarafından Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümümüz ziyaret edilmiştir. Ziyaret kapsamında; üniversitemiz, bölümümüz, teorik ve pratik derslerimiz ile uygulama mutfağımız hakkında bilgiler aktarılmıştır.

Turizmde Kariyer Buluşması (2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı)

Dönüştüren Sahne Söyleşisi (2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı)

Prof. Dr. Onur Köksal’ın moderatörlüğünde gerçekleştirilen “Dönüştüren Sahne” adlı söyleşide Acıbadem Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Baş, Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Meltem Yalınay, Oyuncu ve Manken Müge Boz, Psikolog Begüm Özcan, Diyetisyen Elvan Odabaşı ile Doğru Geri Kazanım Kurucu CEO’su Nagihan Yılmaz, mesleki deneyim ve kariyer planlamasına yönelik önemli tavsiyelerde bulundu. Söyleşiye Selçuk Üniversitesi Genel Sekreteri Prof. Dr. Kamil Beşoluk, dekanlar, müdürler, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Melike Şahin Konseri (2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı)

Fakültemizin sosyal etkinlikleri kapsamında; 10 Şubat 2024 tarihinde Selçuklu Kongre merkezinde gerçekleştirilen Melike ŞAHİN konserine fakültemizin akademik ve idari katılım sağlamıştır.

Selçuk'ta Şenlik: Şivlilik (2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı)

Turizm Fakültesi olarak, mübarek üç ayların habercisi olan "Şivlilik" geleneğimizin yaşatılması amacıyla 10 Ocak 2024 Çarşamba günü saat 12.00'de Turizm Fakültesi önünde "Selçuk'ta Şenlik: Şivlilik" etkinlik gerçekleştirilmiştir.

Ekrem Coşkun ile Girişimcilik Ruhu (2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı)

Dekanımız Prof. Dr. Onur KÖKSAL'ın moderatörlüğünde, “Ekrem Coşkun ile Girişimcilik Ruhu” adlı söyleşi etkinliği gerçekleştirilmiştir. Fakültemize her türlü desteği sağlayan Sn. Ekrem Coşkun, öğrencilerimizle buluşarak keyifli bir söyleşi programında bizlerle bir araya geldi.

Manisa Zeynep Gülin Öngör Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğrencilerinin Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Ziyareti (2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı)

Manisa Zeynep Gülin Öngör Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, fakültemiz Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümünü ziyaret ederek bilgi alışverişinde bulunmuştur. Ziyaretleri için Zeynep Gülin Öngör Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmenlerine ve öğrencilerine teşekkür ederiz.

Pirge Akademi Eğitim Semineri (2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı)

Gstronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencilerimiz için Pirge Akademi tarafından Sultan Alparslan Kültür Merkezi (SAKM)'nde eğitim semineri düzenlenmiştir. Eğitime katılan öğrencilerimize ve eğitim danışmanı Sayın Fırat Erbil'e teşekkür ederiz.

Ziyafet ve İkram Hizmetleri Dersi Konuk Katılımı (2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı)

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, Ziyafet ve İkram Hizmetleri Dersi kapsamında Novotel Konya aşçıbaşı Sayın Muammer ÖZER, F&B müdürü Sayın Bekir GÖKSU ve yardımcısı Sayın Yavuz TÜRKMEN Prof. Dr. Mete SEZGİN’in konukları olarak derse katılım sağlamıştır. Tecrübelerini öğrencilerimize aktaran konuklarımıza teşekkür ederiz.

Gastronomide Yenilikçi Yaklaşımlar ve Girişimcilik (2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı)

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümümüz tarafından 13 Aralık 2023 tarihinde "Gastronomide Yenilikçi Yaklaşımlar ve Girişimcilik" konferansı gerçekleştirilmiştir. Tecrübelerini öğrencilerimiz ile paylaşan BigChefs'in kurucusu Sayın Gamze CİZRELİ'ye teşekkür ederiz.

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Uygulama Mutfağının Açılış Programı (2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı)

 Konya Sini Yemek Fabrikası Ziyareti (2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı)

Ziyafet ve İkram Hizmetleri ile Mutfak Uygulama II dersi kapsamında ortaklaşa düzenlenen etkinlikte öğrencilerimiz, 05 Aralık 2023 Salı günü Konya Sini Yemek Fabrikası'nı ziyaret etmiştir. Misafirperverlikleri için Sayın Ömer ZEREN'e teşekkür ederiz.

 Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ahmet Tuğrul Polat'ın Uygulama Mutfağı Ziyareti (2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı)

Selçuk Üniversitesi Turizm Fakültesi'ne büyük emekler verilerek Dekanımız Prof. Dr. Onur KÖKSAL tarafından kazandırılan Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Uygulama Mutfağımız, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ahmet Tuğrul POLAT tarafından ziyaret edilmiştir. Öğrencilerimiz tarafından ortaya çıkarılan tabakların puanlandırıldığı ziyarette, Prof. Dr. Ahmet Tuğrul POLAT başta olmak üzere fakülte dekanlarımıza, müdürlerimize, daire başkanımıza ve bu güzel sunumları gerçekleştiren değerli öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Fakültemizde Banket Organizasyonu (2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı)

Ziyafet ve İkram Hizmetleri ile Mutfak Uygulama II dersi kapsamında ortaklaşa düzenlenen etkinlikte, öğrencilerimiz tarafından banket organizasyonu gerçekleştirilmiştir. Etkinliğe katılan Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı'na, Selçuk Üniversitesi Genel Sekreteri'ne, Selçuk Üniversitesi Genel Sekreter Yardımcısı'na, Dekanlarımıza, Hocalarımıza ve öğrencilerimize; destekleri için ise Konya Sini'ye, Enka Süt'e, Kafem Konya'ya, Ramada Plaza Otel Konya'ya ve Bayır Diamond Hotel & Convention Center Konya'ya teşekkür ederiz.

Minik Eller Kendi Ekmeğini Pişiriyor (2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı)

Selçuklu Anaokulu öğrencileri, Selçuk Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümünce düzenlenen “Minik Eller Kendi Ekmeğini Pişiriyor” etkinliği kapsamında Konya'nın yöresel etli ekmeğini hazırladı. Selçuk Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesine bağlı Nasreddin Hoca Uygulama Anaokulu öğrencileri de “Kendin Pişir, Kendin Ye” yaşayarak öğrenme etkinliğinde geleneksel ekmek yapımı sürecinde hünerlerini sergilemiştir.

İlgili bağlantıya ulaşmak için Tıklayınız

Otel Ramada Plaza Konya Ziyareti (2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı)

2022-2023 eğitim-öğretim yılı bahar döneminde Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanımız Doç. Dr. Birsen BULUT SOLAK koordinatörlüğünde gerçekleştirilen teknik gezi çerçevesinde Ramada Otel Konya ziyaret edilmiştir. Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm öğrencilerinin katılım sağladığı teknik gezide; Ramada Otel Konya Yiyecek İçecek Departmanı Müdürü (F&B) Ersin ERSOY, Executive Chef Veysel ARSLAN ile Kalite Kontrol Sorumlusu Dyt. Beyza Nur YILMAZ öncülüğünde bölüm öğrencilerimize yönelik interaktif söyleşiler ve deneyim paylaşımlarının yanı sıra yiyecek içecek alanında güncel gelişmeler hakkında bilgi paylaşımı gerçekleştirilmiştir. Bu önemli etkinlik, öğrencilerimize sektörel uygulamaları yerinde gözlemleme imkanı sağlamakla birlikte mesleki gelişimlerine katkı sağlamıştır.

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Uygulama Mutfağı Tanıtımı (2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı)

Selçuk Üniversitesi Turizm Fakültesi bünyesindeki Gastronomi ve Mutfak Sanatları Uygulama Mutfağının tanıtımı için gerçekleştirilen kahvaltıya Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Metin AKSOY başta olmak üzere, üniversitemiz Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Emrullah EKEN, Prof. Dr. Ahmet Tuğrul POLAT, Genel Sekreter Prof. Dr. Kamil BEŞOLUK, üniversitemiz fakülte dekanları, meslek yüksekokulu müdürleri, enstitü müdürleri ve akademisyenler katılım göstermiştir.

İlgili bağlantıya ulaşmak için Tıklayınız

Öğrencilerimizden Depremzedelere Destek (2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı)

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 6 Şubat'ta saat 04.17'de meydana gelen deprem nedeniyle Selçuk Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Uygulama Mutfağında üretilen günlük 4 bin simit, poğaça, kek ve kurabiye gibi unlu mamuller, Kızılay aracılığıyla depremzedelere ulaştırılmıştır.

İlgili bağlantıya ulaşmak için Tıklayınız

Otel Ramada Plaza Konya Ziyareti (2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı)

Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümü 4. sınıf öğrencilerimiz, Yiyecek ve İçecek Servisi dersi kapsamında Prof. Dr. Mete SEZGİN ile birlikte Otel Ramada Plaza Konya'yı ziyaret etmiştir. Ziyaret kapsamında Otel Ramada Plaza Konya'nın F&B müdürü Ersun ERSOY, oteli tanıtarak yiyecek içecek bölümleri hakkında bilgi vermiştir.

 Konya Sini Yemek Fabrikası Ziyareti (2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı)

Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümü 4. sınıf öğrencilerimiz, Yiyecek ve İçecek Servisi dersi kapsamında Prof. Dr. Mete SEZGİN ile birlikte Konya’nın önemli yemek fabrikalarından biri olan "Konya Sini"yi ziyaret etmiştir. Ziyaret kapsamında firma yöneticisi Ömer ZEREN ve ekibi tarafından öğrencilerimize, "Konya Sini" yemek fabrikası ve işleyişi hakkında bilgi verilmiştir.

Turizm Fakültesi Çig Köfte Günü (2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı)

Bu yıl Dekanımız Prof. Dr. Onur Köksal öncülüğünde ve OSES Çiğ Köfte ailesinin katkıları ile Turizm Fakültesi 1. Geleneksel Çiğ Köfte Günü düzenlenmiştir.  Büyük bir coşku ile gerçekleştirilen etkinliğe binlerce öğrenci katılım gösterdi. 5 ton çiğ köftenin dağıtımının yapıldığı günde tüm Selçuk Üniversitesi kampüsü çiğ köfte ile buluşturulmuştur.

İlgili bağlantıya ulaşmak için Tıklayınız

Fatih GÜLMEZ (Ciğerci Fatih) Söyleşisi (2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı)

Konya’nın marka olmuş lezzet mekanlarından Ciğerci Fatih işletmelerinin sahibi Fatih Gülmez’i fakültemiz öğrencileri ile buluşturduk. Meslek hayatında başarıyı yakalamanın sırlarını kendi tecrübeleri ile aktaran Gülmez söyleşi sonrasında öğrencilere kendisinin özel olarak hazırladığı çiğ köfteden ikram etti. Turizm Fakültesi olarak kendisine teşekkür eder, iş hayatındaki başarılarının devamını dileriz.

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğrencileri İle Toplantı (2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı)

Dekanımız Prof. Dr. Onur KÖKSAL; Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü 1. sınıf öğrencilerimiz ile toplantı gerçekleştirmiştir. Eğitimde inovatif yöntemlerin kullanılması gerektiğini vurgulayan KÖKSAL, Dekanlık makamının tüm akademik ve idari personelin yanı sıra öğrencilerimize de açık olduğunu ifade etmiştir. Ayrıca yeni yapılan "Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Mutfağı" hakkında son durumu paylaşarak öğrencilerimize ara sınavlarında başarılar dilemiştir.

Kilistra Antik Kenti Gezisi (2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı)

Temel Fotoğraf Eğitimi (2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı)

Master Chef Erasmus (2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı)

ErasmusDays2022'de Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümünün desteğiyle düzenlenen "Master Chef Erasmus" adlı etkinlikle, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Doç. Dr. Birsen BULUT SOLAK, Dr. Öğr. Üyesi Gülçin ALGAN ÖZKÖK, Dr. Öğr. Üyesi Muhammet ERBAY ve Arş. Gör. Eren YALÇIN jüri olarak katılımcılar tarafından sunulan yemekleri değerlendirmiştir.

Odak Fotoğrafçılık Topluluğu Beyşehir Fotoğraf Gezisi (2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı)

Odak Fotoğrafçılık Topluluğu Reha Bilir Söyleşisi (2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı)

Odak Fotoğrafçılık Topluluğu Semazen Gösterisi Fotoğraf Gezisi (2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı)

Sivlilik Geleneksel Pişi İkramı (2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı)

Şivlilik geleneksel pişi ikramı, 28 Şubat 2020 tarihinde Kampüs Camii bahçesinde gerçekleştirilmiştir.

 Özel Hava Yolu Taşımacılığında İkram Hizmetleri ve Kabin Memurluğu - Uçuş Hostesliği Semineri (2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı)

Özel Hava Yolu Taşımacılığında İkram Hizmetleri ve Kabin Memurluğu - Uçuş Hostesliği Semineri, 25 Şubat 2020 tarihinde gerçekleştirilmiştir.

Rıza BELENKAYA ile Türk Gastronomisinin Geleceği Semineri (2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı)

Rıza BELENKAYA ile Türk Gastronomisinin Geleceği Semineri 25 Aralık 2019 tarihinde gerçekleştirilmiştir. 

Elif ÇITAK ile Yanık Cheesecake Workshop (2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı)

Elif ÇITAK ile Yanık Cheesecake Workshop, 25 Aralık 2019 tarihinde gerçekleştirilmiştir.

II. Millennials' Tourism Festivals Taşkent (2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı)

10-15 Eylül 2019 tarihleri arasında Özbekistan'ın başkenti Taşkent'te gerçekleştirilmiştir.


68688
Öğrenci
390398
Mezun
3154
Akademik Personel
4354
İdari Personel
24
Fakülte
7
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu