HIZLI ERİŞİM

3c. Kimlik/ Kütüphane/ Yemekhane/ Transkript

Öğrenci Kimlik Kartı

Üniversiteye kaydı yapılan her öğrencinin öğrenciliğini ispat edebilmesi ve birtakım hizmetlerden faydalanabilmesi için bütün öğrencilere öğrenci kimlik kartı verilmektedir. Bu öğrenci kimlik kartı kişiye özel olup kartta öğrencinin fotoğrafı da yer almaktadır. Kayıt olan öğrenciler, kimlik kartlarını üniversitenin Bilgi İşlem Daire Başkanlığı’nın Enstitüler binası 2. Kattaki kimlik biriminden teslim alabilirler.

  Kütüphane

            Kütüphanede ödünç hizmetleri, giriş katta yapılmaktadır. Üniversite mensubu olmayan kullanıcılar, ödünç yayın verme hizmetinden yararlanamazlar ancak yayınları kütüphane içinde inceleyebilir ve fotokopi hizmetinden yararlanabilirler. Öğrenciler, üniversite kimlik kartlarıyla üyelik işlemleri için başvurabilirler. Detaylı bilgiye verilen linkten ulaşılabilir:

https://www.selcuk.edu.tr/Birim/daire-baskanliklari/kutuphane/1953#!

Yemekhane

Üniversite bünyesinde bütün öğrencilerin uygun fiyatlarla yararlanabileceği iki adet yemekhane bulunmaktadır. Yemek ücreti öğrenci kartları ile ödenmekte olup, bu kartlara online bir sistem üzerinden bakiye yüklemesi yapılabilmektedir. Öğrenci kartlarına para yüklemesi https://yemek.selcuk.edu.tr/ adresi üzerinden yapılmaktadır.

Merkez yemekhanenin konumuna aşağıdaki kodu harita uygulamasında aratmak suretiyle ulaşılabilir:

2GG6+35 Büyükkayacık Osb, Selçuklu/Konya

Kutalmışoğlu Süleyman Şah Yemekhanesi’nin konumuna aşağıdaki kodu harita uygulamasında aratmak suretiyle ulaşılabilir:

2G95+5W Büyükkayacık Osb, Selçuklu/Konya

Yemekhane menüsüne ise aşağıdaki linkten ulaşılabilir:

https://yemek.selcuk.edu.tr/Menu/MenuGetir

 

Öğrenci Belgesi / Transkript

            Öğrenci, transkript almak için öğrenci işlerine şahsen/vekâleten sözlü başvuruda bulunur. Kontrolünü yapar, paraf atar. Fakülte sekreterine imzaya sunar. Fakülte sekreteri belgeyi imzalar.

Akademik Takvim

Üniversitede öğretim yılı içerisinde yapılacak işlemlerin ve faaliyetlerin tarihleri önceden belirlenmiş olup bu tarihler üniversite web sitesinde ilan edilmektedir. Vize ve final sınavlarının tarihlerinden kayıt ve ders ekleme/çıkarma dönemine kadar önemli pek çok tarihin paylaşıldığı bu takvimi öğrencilerin incelemelerinde fayda vardır. Akademik takvime üniversite web sitesinde “akademik takvim’’ şeklinde arama yapılarak ulaşılabilir.


68114
Öğrenci
380994
Mezun
3132
Akademik Personel
4320
İdari Personel
24
Fakülte
8
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu