HIZLI ERİŞİM

Sıkça Sorulan Sorular

MOU (Memorandum of Understanding) nedir?

 İki üniversite arasında maddi bağlayıcılığı bulunmayan ve iyi niyet göstergesi olan ikili/ genel anlaşma türüdür. İki üniversitenin isteği üzerine bu genel anlaşma çatısı altında ek anlaşmalar düzenlenebilir.

MOU nasıl hazırlanır?

Üniversitelerin talepleri doğrultusunda süreç başlatılır. Öncelikle olarak anlaşma yapılacak üniversitenin tanınırlığının olup olmadığı Yükseköğretim Kurumu (YÖK) sayfasından kontrol edilir. Eğer bu sayfada, karşı üniversitenin adı yer almıyorsa resmi yazıyla YÖK'e sorulur. Onay alındığı taktirde Dış İlişkiler Ofisince hazırlanmış olan MOU, iki üniversitenin rektörleri tarafından imzalanır. 

Çift diploma programı nedir?

Türkiye’deki yükseköğretim kurumlarının, Yükseköğretim Kurulu tarafından tanınan yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarıyla güçlü taraflarını bir araya getirmek suretiyle eğitim ve öğretimde işbirliği yaparak ve öğrencilere bu kurumların sahip olduğu akademik standartlar çerçevesinde en iyi eğitim ve öğretim imkânı sağlayarak ortak diploma vermeye yönelik programdır. Detaylı bilgi için tıklayınız.



68093
Öğrenci
381005
Mezun
3130
Akademik Personel
4317
İdari Personel
24
Fakülte
8
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu