HIZLI ERİŞİM
Sıkça Sorulan Sorular

Soru 1: Strateji Geliştirme Daire Başkanlığında görev yapan personele nasıl ulaşabilirim?

Cevap :Başkanlığımız web sayfasının “İletişim” bölümünde bütün personelin iletişim bilgileri bulunmaktadır.

 

Soru : 5018 sayılı Kamu Mali  Yönetimi ve Kontrol Kanunu'nun amacı nedir?

Cevap : Bu Kanunun amacı, kalkınma planları ve programlarda yer alan politika ve hedefler doğrultusunda kamu kaynaklarının etkili, ekonomik ve verimli bir şekilde elde edilmesi ve kullanılmasını, hesap verebilirliği ve malî saydamlığı sağlamak üzere, kamu malî yönetiminin yapısını ve işleyişini, kamu bütçelerinin hazırlanmasını, uygulanmasını, tüm malî işlemlerin muhasebeleştirilmesini, raporlanmasını ve malî kontrolü düzenlemektir.

 

Soru : Kamu idarelerinin stratejik plan hazırlama amacı nedir?

Cevap : Kamu idareleri; kalkınma planları, programlar, ilgili mevzuat ve benimsedikleri temel ilkeler çerçevesinde geleceğe ilişkin misyon ve vizyonlarını oluşturmak,  stratejik amaçlar ve ölçülebilir hedefler saptamak, performanslarını önceden belirlenmiş olan göstergeler doğrultusunda ölçmek ve bu sürecin izleme ve değerlendirmesini yapmak amacıyla katılımcı yöntemlerle stratejik plan hazırlarlar.

 

Soru: İç Kontrol Sistemi nasıl işler?

Cevap : İç kontrol; idarenin amaçlarına, belirlenmiş politikalara ve mevzuata uygun olarak faaliyetlerin etkili, ekonomik ve verimli bir şekilde yürütülmesini, varlık ve kaynakların korunmasını, muhasebe kayıtlarının doğru ve tam olarak tutulmasını, malî bilgi ve yönetim bilgisinin zamanında ve güvenilir olarak üretilmesini sağlamak üzere idare tarafından oluşturulan organizasyon, yöntem ve süreçle iç denetimi kapsayan malî ve diğer kontroller bütünüdür. 

 

Soru : Kamu Hesapları Bilgi Sistemi  (KBS) şifresini nasıl talep etmeliyim?

Cevap : Başkanlığımız web sayfasının "Formlar" kısmında bulunan KBS Şifre Talep Formunun düzenlenerek üst yazı ile Başkanlığımıza iletilmesi gerekmektedir.

 

Soru: Kısa süreli izin, görevlendirme ve benzeri nedenlerle görevden ayrılmalarda neden “İş Takip Formu”  doldurmalıyım?

Cevap: Kısa süreli görevden ayrılacak personelin görevleri ile ilgili faaliyetlerinin sürekliliğini sağlayabilmek, görevden ayrılan personelin yerine vekaleten faaliyetleri yürütmek üzere görevlendirilen personelin süreçten haberdar olması ve bu durumun kayıt altına alınması amacıyla “İş Takip Formu” doldurulmalıdır.


67392
Öğrenci
381481
Mezun
3118
Akademik Personel
4304
İdari Personel
24
Fakülte
8
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu