HIZLI ERİŞİM
Politikalar

Kalite Politikası

Fen Bilimleri Enstitüsü, evrensel değerleri özümseyen, akademik özerkliğe, iç ve dış paydaş odaklılığına inanan; bilimsel birikimini ve enerjisini Ülkemizin ve dünyanın bilim ve teknolojisinin gelişmesine odaklayan bir kalite politikasına sahiptir. Tüm birimler, etkin, verimli, rekabetçi, üstün performansa yoğunlaşmış, uluslararası tanınırlığı ve saygınlığı olan bir dünya üniversitesi olmak amacına ulaşmak için kurumun misyonu ile uyumlu olacak şekilde stratejik amaç ve hedeflerini, bu amaç ve hedeflere ulaşmak için yapılması gereken faaliyetleri planlar ve yürütür. Yürütülen faaliyetlerin hedeflere ve amaçlara ulaşmadaki etkinliğini objektif verilere dayanarak değerlendirir ve günceller. Sağlanan iyileşme ve sürdürülebilirliği performans göstergeleriyle izler.

Eğitim ve Öğretim Politikası

Fen Bilimleri Enstitüsünde 32 anabilim dalında 30 Yüksek Lisans, 27 Doktora ve 3 Tezsiz Yüksek Lisans (II. Öğretim) Programı bulunmaktadır. Mevcut anabilim dalları sayesinde, Enstitümüz oldukça geniş bir lisansüstü eğitim yelpazesine sahiptir. Enstitümüzün ana hedefi; araştıran, öğrenen, sorunlara çözüm üreten, yenilikçi, öncü, girişimci, insani değerlere bağlı temel bilimlerde, mühendislikte ve ziraat bilimlerinde üniversitelerin ihtiyaç duyduğu akademik kadroların, kamu kurumlarında ve sanayi dünyasının ihtiyacı olan alanında uzman araştırmacıların yetiştirilmesidir. Fen Bilimleri Enstitüsü kuruluşundan buyana lisansüstü düzeyde yaptığı eğitim-öğretim faaliyetlerinde daima nitelikli ve dinamizm anlayışını benimsemiştir. Bu amaçla her geçen gün kendini sürekli olarak çağın yenilikleriyle geliştirmeyi, ulusal ve uluslararası tanınırlığı ve saygınlığı benimsemektedir. Enstitümüz, Üniversitemizin ve anabilim dallarımızın sahip olduğu güçlü altyapı ve güçlü akademik kadro ile öğrencilerine çağın gereklerine uygun nitelikli bir lisansüstü eğitim vermeyi ve bununla ilgili olarak sürekli iyileştirmeler yapmayı hedeflemektedir.

Uluslararasılaşma Politikası

Fen Bilimleri Enstitüsünün en önemli politikalarından birisi, uluslararası düzeyde tanınır olmak ve uluslararası lisansüstü öğrencilerin tercih edeceği bir enstitü olmaktır. Özellikle Asya ve Avrupa başta olmak üzere uluslararası öğrencileriyle kültürel, sosyal ve araştırma yaklaşımlarını paylaşmak için öğrenci hareketliliğini sağlanması ve bunun yaygınlaştırılması hedeflenmiştir. Bu bağlamda Uluslararası projelerin yapılmasını özendirerek, farklı alanlarda uluslararası projeler yapmak, Erasmus, değişim programı gibi programlardan yararlanan hem öğrenci hem de öğretim üyesi sayısını arttırmak, lisansüstü öğrencilerinin belirli sürelerde yurtdışında araştırma yapmalarını özendirici ve süreç ile ilgili bilgilendirici faaliyetler yapmak, farklı alanlarda ve farklı uluslararası üniversitelerle anlaşma sağlamak ve bu üniversitelerin öğrenme yaklaşımlarını karşılayacak düzeyde eğitim vermek politikalarımız arasındadır.

 Toplumsal Katkı Politikası

Ülkemizin ve Dünyanın ihtiyaç duyduğu düzeyde lisansüstü eğitim-öğretim ile, Lisansüstü mezunlarımızın toplumun her alanındaki ihtiyaçlarına cevap vermesi, güçlü ve nitelikli akademik ve öğrenci potansiyeli ile toplumun farklı sorunlarına çözüm sunabilmesi Fen Bilimleri Enstitüsünün Toplumsal Katkı Politikasıdır.

Araştırma Politikası

Selçuk Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü bünyesinde barındırdığı güçlü akademik kadro ve güçlü altyapı ile başta ülkemizin ihtiyaçlarına yönelik ve ilgi alanlarına göre şekillenen araştırma önceliklerinden, akademik birikimlere uygun ve çok disiplinli çalışmaları önceleyen bir anlayışla araştırma politikaları oluşturulmuştur. Bu bağlamda, enstitümüz bünyesinde yer alan çok disiplinli anabilim dallarının sayısının arttırılması ile çok disiplinli çalışmaların arttırılması ve katma değeri yüksek araştırmaların yapılması ve sonuçlandırılması için planlamalar yürütülmektedir. Bu amaçla, 2023 yılında Lisansüstü Eğitim Enstitüleri Ödül yönergesi hazırlanmış ve uygulanmaya başlanmıştır. Ayrıca, Bilimsel araştırmaların ürüne dönüştürülerek ticarileştirilmesinin ülke ekonomisi ve kalkınmasındaki rolünü dikkate alarak, araştırma politikalarını gerçekleştirebilmek için Konya Teknokent ve Konya Teknokent-Teknoloji Transfer Ofisi ile sürekli iletişim halinde bulunulmakta, bu sayede güncel ihtiyaçlar ve fırsatlar yakından takip edilmektedir. Üniversite-sanayi işbirliği kapsamında lisansüstü eğitim alan öğrenci sayısının arttırılması ile sanayinin ihtiyaç duyduğu nitelikli araştırmacıların yetiştirilmesi ve yapılan tez çalışmalarının sanayiye katkı sağlaması ve ürüne dönüştürülmesi için çalışmalar yapılmaktadır.

Sonuç olarak araştırma politikamız, liyakat, şeffaflık, katılımcılık ve mükemmeli arama gibi temel değerler doğrultusunda, girişimciliği yaygınlaştırmayı, nitelikli araştırmacılar yetiştirmeyi, farklı disiplinler arasında iş birliğini ve toplumsal sorumluluk anlayışını geliştirmeyi, ulusal ve uluslararası alanda bilime katkının sürekliliğini sağlamayı hedefleyen bir yaklaşım prensibiyle etkin şekilde yönetilmektedir.


68391
Öğrenci
390564
Mezun
3112
Akademik Personel
4293
İdari Personel
24
Fakülte
7
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu