HIZLI ERİŞİM
Uluslararası Öğrenciler

Başvuru Sırasında İstenilen Belgeler:

1. Doktora programına başvuruda; dört yıllık eğitim veren eğitim kurumlarından aldığını gösteren lisans diploması, yüksek lisans diploması ve transkript belgelerinin yeminli mütercim tercüman tarafından çevrilmiş noter onaylı Türkçe tercümeleri

2. Yüksek lisans programına başvuruda; dört yıllık eğitim veren eğitim kurumlarından aldığını gösteren lisans diploması ve transkript belgelerinin yeminli mütercim tercüman tarafından çevrilmiş noter onaylı Türkçe tercümeleri

3.Türkçe dil bilgisi seviyesini gösterir belgesi olmayan yabancı uyruklu adaylar hazırlık sınıfına kaydedilir ve kayıttan sonra üniversitelerin TÖMER’lerinden ve/veya Yükseköğretim Kurulu Başkanlığınca geçerliliği kabul edilen kurum ve kuruluşlardan alınmış olan B1-B2 dil seviyesi ile öğrenime başlar ancak mezun olana kadar Türkçe Yeterlilik düzeyine C1 veya C2 dil seviyesine çıkarmak ve belgelemek zorundadır.

4. Yabancı uyruklu adaylardan Lisans ve yüksek lisans eğitimini yurt dışında tamamlayanlardan; klinik uygulaması olmayan programlara müracaatta YÖK’ten alınacak okul tanınma belgesini, klinik uygulaması olan programlara müracaatta ise YÖK’ten alınacak denklik belgesini ibraz etmeleri gerekir.

5. Yabancı uyruklu adaylardan eğitimini yurtdışında tamamlamış olanlar diplomalarını ülkelerinde bulunan Türk  Konsolosluklarında onaylatmaları gerekmektedir.

6. Lisans ve ya Yüksek Lisans öğrenimini Türkiye’de tamamlayan öğrenciler TÖMER belgesinden muaf alabileceklerdir.

7. Pasaportun aslı ve noter onaylı tercümesi

8. Yurtdışından gelecek olan adayların Sicil Belgesi (Bulunduğu yer konsolosluğu tarafından) almaları gerekmektedir.

9. 2 adet vesikalık fotoğraf

Not:

Öğrenim ücreti dönem başında ödenir ve Yüksek Lisans ve Doktora için her dönem başında ödenmesi gereken miktar 3.000,00 (üçbin) TL’dir.

· Aynı anda birden fazla programa kayıt yaptırılamaz. Kayıt yaptırdığı tespit edilenlerin tüm programlardan kayıtları silinir.

· Başvurduğu anabilim/anasanat dalından farklı alanlarda lisans veya yüksek lisans yapmış olan adaylarla lisans veya yüksek lisans derecesini başka bir yükseköğretim kurumundan almış olan adaylar “Bilimsel Hazırlık Programı”na alınabilir.

· Çift uyruklu vatandaş hakkı olan (Türk ve yabancı ülke vatandaşı) adaylar Türk vatandaşı olarak başvuru yapacaklardır.

· Başvurulan Anabilim Dalı, yazılı sınav veya sözlü mülakat yapma hakkına sahiptir.


68391
Öğrenci
390564
Mezun
3112
Akademik Personel
4293
İdari Personel
24
Fakülte
7
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu