HIZLI ERİŞİM
Aday Öğrenci

HEMŞİRELİK PROGRAMI


 

1975 yılında beri Selçuk Üniversitesi olarak eğitimine devam etmekte olup, Hemşirelik eğitimi ilk olarak Konya Sağlık Yüksekokulu adıyla Bakanlar Kurulunun 10.10.1996 tarih ve 96/8655 sayılı kararı ile başlamış, 2809 sayılı Kanunun Ek 30. maddesine istinaden 05.02.2010 tarihinde Sağlık Bilimleri Fakültesi adını almıştır. 14/05/2018 tarihinde Bakanlar Kurulu Kararı ile Selçuk Üniversitesi bünyesinde “Hemşirelik Fakültesi” kurulmuştur. Hemşirelik; 4 yıllık eğitim veren bir lisans programıdır. Bu programın amacı mezunlarına, hemşireliğin felsefesini ve sağlık bakımı sistemi içinde hemşirenin rolünü kavrayarak, ülke gereksinimleri ve çağdaş yaklaşımlar doğrultusunda birey, aile ve toplumun sağlığını koruma, geliştirme, bozulduğu durumlarda bakım gereksinimlerini karşılayacak bilgi, beceri, tutum ve davranış kazandırmaktır. Bu programdan mezun olan bireyler tüm kamu ve özel sağlık kurumlarında yönetici ve klinisyen hemşire, eğitim kurumlarında okul hemşiresi, çeşitli kurumlarda yönetici ve kurum hemşiresi olarak çalışabilirler. Pedagojik Formasyon eğitimi almış olanlar sağlık meslek liselerinde öğretmenlik yapabilirler. Lisans eğitimini başarı ile tamamlayan adaylar Yüksek Öğretim Kurulu, S.Ü. Senatosu ve Bölümün öngöreceği koşulları sağlayarak lisansüstü programlara başvurabilirler.

Programın ÖSYM Puan Türü ve Kontenjanı

2021 YKS'den itibaren Yükseköğretim programlarına ilişkin koşul ve açıklamalarda Sayısal puan türünden öğrenci alınmaktadır.

Programın Bulunduğu Yerleşke

Selçuk Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Konya İl merkezi Selçuklu İlçesi Alaeddin Keykubat Kampüs yerleşkesini içinde yer almaktadır.

Programa Giriş Koşulları

Türkiye Cumhuriyeti Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından belirlenen puan türü ile kız erkek öğrenciler alınmaktadır.

Programın Dili

Program Dili Türkçe’dir

Programın Yabancı Dil Hazırlık Sınıf Uygulaması

Fakültemizde yabancı dil hazırlık sınıfı uygulaması yoktur.

Programın Eğitim ve Öğretim Modeli

Eğitim öğretimin yüz yüze yapılmaktadır. Yılda iki dönem şeklinde toplam 8 dönem ve 4 yılda program tamamlanmaktadır.

Lisans derecesine sahip hemşire yetiştiren bir programdır. Program temel tıp bilimleri, hemşirelik mesleği ve genel kültür alanlarında zorunlu dersleri içermektedir. Zorunlu derslere ek olarak, eğitim planlarında öğrencilere kendi tercihlerine göre seçim yapma şansı sunan seçmeli dersler bulunmaktadır.

Programın Uygulama ve Staj Olanakları

Birinci sınıfta bir dönem (Bahar), 2.3. ve 4. sınıfta her iki dönem (Güz ve Bahar) olmak üzere öğrencilerimizin mesleki uygulama kapsamında hastane, aile sağlığı merkezi, halk eğitim merkezleri ve okullar olmak üzere mesleki uygulama yapabilme imkanı vardır.

Programa Ait Uygulama Laboratuvarları

Uygulamalı eğitimler; öğretim elemanı eşliğinde fakültede laboratuar ortamında ve/veya sahada (hastane, aile sağlığı merkezi, halk eğitim merkezleri ve okullar) yürütülmektir. Ders uygulamalarında kullanılacak sarf malzeme, araç ve gereç gideri; sınav, materyal ve eğitim öğretim hizmetleri üniversite bütçesi ile karşılanmaktadır. Öğrencilerden kişisel malzeme ve donanım araç-gereçleri dışında ek ücret talep edilmez.

Mesleğin Gerektirdiği Kıyafet ve Donanım Malzemeleri

Öğrencilerin mesleki uygulamalarda mesleğin gerektirdiği kıyafet ve donanım malzemeleri ile (üniforma ve ilgili derse yönelik stetoskop, fetoskop, baskül vb. donanım) sahaya çıkmaları zorunludur.

Programın Akreditasyon Durumu

Programımız akredite değildir.

“Çift Anadal” ve “Yan Dal” Olanakları

Bu program çift anadal/yan dal/ ortak program içermemektedir.

 “Erasmus Plus” Öğrenci ve Staj Hareketliliği

Polonya, Bulgaristan ve Estonya ile aktif anlaşmalarımız bulunmakta, şartları uygun olan öğrenciler öğrenim ve staj hareketliliği kapsamında bu ülkelere gidebilmektedir.

Program Öğrencilerine Sağlanan Burs ve Yurt Olanakları

İhtiyaç sahibi öğrencilere bölüm tarafından oluşturulan komisyon incelemesinden sonra burs ve yemek bursu çıkmaktadır. Öğrencilere yerleşke içerisinde devlete ait ve yarı özel yurt imkanları sunulmaktadır.

Kısmi Zamanlı Öğrenci Olarak Çalışabilme Olanağı

Öğrenciler istedikleri takdirde yerleşkede bulunan kütüphane ve diğer işletmelerde kısmi zamanlı öğrenci olarak çalışabilirler.

Programın Öğrenci Topluluğu

Programın öğrenci topluluğu bulunmamaktadır.

Program Öğrencilerinin Üst Derece Programlara Geçiş Durumu (Lisansüstü Eğitim)

Lisans eğitimini başarı ile tamamlayan adaylar koşulları sağlayarak lisansüstü programlara başvurabilirler.

Mesleğin İş Olanakları

Devlet, Özel ve Üniversite Hastanelerinde yönetici ve klinisyen hemşire olarak çalışabilirler. Aile Sağlığı ve Toplum Sağlığı Merkezlerinde çalışabilirler, Özel sağlık kabinleri açarak çalışabilirler, Mezunların üst kademeye geçişi: (Yüksek Lisans, Doktora), Üniversitelerde akademisyen olarak çalışabilirler Sağlık meslek liselerinde öğretmenlik yapabilir.


68093
Öğrenci
381005
Mezun
3130
Akademik Personel
4317
İdari Personel
24
Fakülte
8
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu