HIZLI ERİŞİM
Dekan Mesajı

Sevgili Öğrenciler,

Öncelikle, hemşirelik fakültemizi kazanarak aramıza katıldığınız için sizleri tebrik ediyorum. Yoğun bir emek ve çabanın sonucunda ulaştığınız bu başarı, hayatınızın önemli bir dönüm noktasıdır. Bu fakülte, sizlere sadece bir meslek değil, aynı zamanda yaşam boyu sürecek bir misyon sunmaktadır: İnsan sağlığını korumak ve iyileştirmek.

Hemşirelik fakültemiz, öğrencilerin tercih ettiği ve mezunlarının tercih edildiği sürekli değişimi hedefleyen Türkiye’nin sayılı hemşirelik fakülteleri içinde yerini almıştır. Fakültemiz, uzman ve deneyimli akademik kadrosu, Erasmus+ öğrenci öğrenim hareketliliği, yüksek lisans ve doktora programları, öğrenciler için araştırma faaliyetleri, bilimsel dergisi, kongre, konferans programları, modern kütüphanesi, merkezi yerleşkenin sosyal olanakları, öğrenci kulüpleri, yurtlara, şehir merkezine yakınlığı, mezunlarımızın iş bulma imkânları yönünden gençler tarafından tercih edilmektedir.

Hemşirelik, büyük bir sorumluluk gerektiren ve günümüz şartlarında dijitalleşme, yapay zeka, inovasyonun etkilerini kullanmayı gerektiren bir meslektir. Fakültemizde alacağınız eğitim, sadece mesleki bilgi ve becerilerle sınırlı kalmayacak; aynı zamanda etik değerler, empati ve insan sevgisi ile de şekillenecektir. Sizler, bu fakültedeki eğitim sürecinizde bilgi ve becerilerinizi geliştirirken, insan yaşamına dokunan önemli bir role hazırlanacaksınız. Hemşireliğin felsefesini ve sağlık bakımı sistemi içinde hemşirenin rolünü kavrayarak, ülke gereksinimleri ve çağdaş yaklaşımlar doğrultusunda birey, aile ve toplumun sağlığını koruma, geliştirme, sağlığın bozulduğu durumlarda bakım gereksinimlerini karşılayacak bilgi, beceri, tutum ve davranışlar kazanacaksınız.

Eğitim sürecinizde zaman zaman zorluklarla karşılaşabilirsiniz. Ancak unutmayın ki, bu zorluklar, sizi daha güçlü, daha kararlı ve mesleğinde yetkin birer hemşire yapacaktır. Bu süreç boyunca sizlere her zaman destek olmak ve yol göstermek için bizler burada olacağız. Bu yeni başlangıcın heyecanını ve gururunu fakültemizin başarısına katkı veren değerli akademik ve idari kadromuz ve sizlerle birlikte paylaşıyoruz.

Fakültemize hoş geldiniz, başarılarla dolu bir eğitim hayatı diliyorum.

Sevgi ve saygılarımla,

Prof. Dr. Fatma TAŞ ARSLAN

Dekan V.


71335
Öğrenci
390082
Mezun
3181
Akademik Personel
4382
İdari Personel
24
Fakülte
7
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu