HIZLI ERİŞİM
Etkinlikler

Dursun Fakih Anadolu Lisesi'nin Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Ziyareti (2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı)

Dursun Fakih Anadolu Lisesi tarafından Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümümüz ziyaret edilmiştir. Ziyaret kapsamında; üniversitemiz, bölümümüz, teorik ve pratik derslerimiz ile uygulama mutfağımız hakkında bilgiler aktarılmıştır.

Meram Atatürk Mesleki ve Teknik Lisesi'nin Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Ziyareti (2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı)

 

Turizmde Kariyer Buluşması (2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı)

Rekreasyon Günleri (2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı)

Rekreasyon Yönetimi Bölümü "Wellness Topluluğu" olarak Konya Gençlik Merkezi'nin desteği ve ortaklığı ile Hotamış köyünde bulunan "Hotamış İmam-Hatip Ortaokulu"nun duvarları renklendirilmiş ve öğrencilere "Matrak, İp atlama, Voleybol, Futbol, Sokak Oyunları ve Şarkı Eşliğinde Oyunlar Dans" gibi rekreatif etkinlikler düzenlenmiştir.

Rekreasyon ve Animasyon Yönetimi Sektör Buluşmaları (2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı)

Rekreasyon Yönetimi Bölümü Öğretim Elemanları tarafından organize edilen, "Rekreasyon ve Animasyon Yönetimi Sektör Buluşmaları" adlı panel 12-13 Mart 2024 tarihleri arasında Selçuk Üniversitesi Müze Binası'nda yapılmıştır. Panele katılan Profesyonel Animasyon Yöneticileri Derneği (P.A.Y.D) Yönetim Kurulu Başkanı Barış NAM, Gloria Hotels & Resorts Eğlence ve Aktiviteler Direktörü Emre KOTİL, Consept Things İşletme Sahibi Ferdağ GENCER ve Elasya Event İşletme Sahibi Önder BULUT animasyon ve eğlence sektöründeki deneyimlerini öğrencilerimizle paylaşmışlardır. Etkinlik çıktısı olarak Fakültemiz ile Profesyonel Animasyon Yöneticileri Derneği arasında staj protokolü imzalanmıştır. Organizasyonun gerçekleştirilmesinde emeği geçen başta Doç. Dr. Kübra CELİLOĞLU AYLAN’a, tüm öğretim elemanlarına, öğrencilerimize ve işbirlikleri için değerli katılımcılarımıza teşekkür ederiz.

Dönüştüren Sahne Söyleşisi (2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı)

Prof. Dr. Onur Köksal’ın moderatörlüğünde gerçekleştirilen “Dönüştüren Sahne” adlı söyleşide Acıbadem Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Baş, Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Meltem Yalınay, Oyuncu ve Manken Müge Boz, Psikolog Begüm Özcan, Diyetisyen Elvan Odabaşı ile Doğru Geri Kazanım Kurucu CEO’su Nagihan Yılmaz, mesleki deneyim ve kariyer planlamasına yönelik önemli tavsiyelerde bulundu. Söyleşiye Selçuk Üniversitesi Genel Sekreteri Prof. Dr. Kamil Beşoluk, dekanlar, müdürler, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Oyunun Kurallarını Değiştirin: Rekreasyon ve Spor Sektöründe İş Fırsatları" Semineri (2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı)

Rekreasyon Yönetimi Seminerleri kapsamında, davetli konuşmacı olarak katılım sağlayan NEÜ Rekreasyon Yönetimi Bölümü Öğretim Elemanı Doç. Dr. Mustafa Sabır BOZOĞLU, Rekreasyon ve Spor sektöründe kariyer imkanlarını kendi has anlatım metodu ile öğrencilerimize aktarmıştır. Kendisine teşekkür eder, başarılarının devamını dileriz.

Melike Şahin Konseri (2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı)

Fakültemizin sosyal etkinlikleri kapsamında; 10 Şubat 2024 tarihinde Selçuklu Kongre merkezinde gerçekleştirilen Melike ŞAHİN konserine fakültemizin akademik ve idari katılım sağlamıştır.

Selçuk'ta Şenlik: Şivlilik (2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı)

Turizm Fakültesi olarak, mübarek üç ayların habercisi olan "Şivlilik" geleneğimizin yaşatılması amacıyla 10 Ocak 2024 Çarşamba günü saat 12.00'de Turizm Fakültesi önünde "Selçuk'ta Şenlik: Şivlilik" etkinlik gerçekleştirilmiştir.

Ekrem Coşkun ile Girişimcilik Ruhu (2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı)

Dekanımız Prof. Dr. Onur KÖKSAL'ın moderatörlüğünde, “Ekrem Coşkun ile Girişimcilik Ruhu” adlı söyleşi etkinliği gerçekleştirilmiştir. Fakültemize her türlü desteği sağlayan Sn. Ekrem Coşkun, öğrencilerimizle buluşarak keyifli bir söyleşi programında bizlerle bir araya geldi.

Manisa Zeynep Gülin Öngör Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğrencilerinin Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Ziyareti (2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı)

Manisa Zeynep Gülin Öngör Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, fakültemiz Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümünü ziyaret ederek bilgi alışverişinde bulunmuştur. Ziyaretleri için Zeynep Gülin Öngör Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmenlerine ve öğrencilerine teşekkür ederiz.

Rekreasyon Yönetimi Bölümü Ankara Gezisi (2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı)

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Konya Gençlik Merkezi ile Rekreasyon Yönetimi Bölümümüz tarafından “Ankara Gezisi” etkinliği düzenlenmiştir. Etkinlik kapsamında “Anıtkabir” ziyaretinde bulunulmuş, Hamamönü Çarşısı gezilmiş ve Millet Kütüphanesi ziyaret edilmiştir. Etkinliğin ulaşım ve yemek masraflarını karşılayan Konya Gençlik Merkezine, etkinlik süresince gruba liderlik eden Gençlik Merkezi Lideri Engin ÇAKILLAR’a, etkinlik süresince öğrencilerimiz ile bulunan Rekreasyon Yönetimi Öğretim Elemanı Prof. Dr. S. Gül GÜNEŞ’e ve öğrencilerimizin koordinasyonunu sağlayan Rekreasyon Yönetimi 2. Sınıf öğrencimiz Mehmet EL’e teşekkür ederiz.

Pirge Akademi Eğitim Semineri (2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı)

Gstronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencilerimiz için Pirge Akademi tarafından Sultan Alparslan Kültür Merkezi (SAKM)'nde eğitim semineri düzenlenmiştir. Eğitime katılan öğrencilerimize ve eğitim danışmanı Sayın Fırat Erbil'e teşekkür ederiz.

Ziyafet ve İkram Hizmetleri Dersi Konuk Katılımı (2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı)

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, Ziyafet ve İkram Hizmetleri Dersi kapsamında Novotel Konya aşçıbaşı Sayın Muammer ÖZER, F&B müdürü Sayın Bekir GÖKSU ve yardımcısı Sayın Yavuz TÜRKMEN Prof. Dr. Mete SEZGİN’in konukları olarak derse katılım sağlamıştır. Tecrübelerini öğrencilerimize aktaran konuklarımıza teşekkür ederiz.

Gastronomide Yenilikçi Yaklaşımlar ve Girişimcilik (2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı)

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümümüz tarafından 13 Aralık 2023 tarihinde "Gastronomide Yenilikçi Yaklaşımlar ve Girişimcilik" konferansı gerçekleştirilmiştir. Tecrübelerini öğrencilerimiz ile paylaşan BigChefs'in kurucusu Sayın Gamze CİZRELİ'ye teşekkür ederiz.

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Uygulama Mutfağının Açılış Programı (2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı)

Konya Sini Yemek Fabrikası Ziyareti (2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı)

Ziyafet ve İkram Hizmetleri ile Mutfak Uygulama II dersi kapsamında ortaklaşa düzenlenen etkinlikte öğrencilerimiz, 05 Aralık 2023 Salı günü Konya Sini Yemek Fabrikası'nı ziyaret etmiştir. Misafirperverlikleri için Sayın Ömer ZEREN'e teşekkür ederiz.

Görme Engelli Çocuklar için Uygulamalı Terapatik Rekreasyon (2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı)

3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nün anlam ve önemi göz önünde bulundurularak Turizm Fakültesi Rekreasyon Yönetimi Bölümü ve Rekreasyon Topluluğunun tarafından hazırlanan “Görme Engelli Çocuklar için Uygulamalı Terapatik Rekreasyon” etkinliği “Selçuklu Mediha-Hasan Tahsin Alaylı Görme Engelliler İlkokulu/Ortaokulu”nda Arş. Gör. H. Suat Aksu liderliğinde gerçekleştirilmiştir. Bu tür faaliyetlere her daim destek veren Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Onur Köksal’a ve Dünya Engelliler Günü’nün anlam ve önemine yönelik olarak görme engelli çocukların rehabilitasyonlarına gönüllülük kapsamında destek olan Rekreasyon Yönetimi Bölüm ve öğrencilerine teşekkür ederiz.

"Konya Turizminin Dünü, Bugünü" Programı (2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı)

Dekanımız Prof. Dr. Onur KÖKSAL, TV42'de yapılan "Konya Turizmi'nin Dünü ve Bugünü" adlı programda, Konyamızın turizm potansiyeli, geçmişi ve geleceği hakkında önemli noktalara değinmiştir.

Programı izlemek için Tıklayınız

Rekreasyonel Yaşamda Eğtim, Aktivite ve Yeni Eğilimler (2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı)

 Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ahmet Tuğrul Polat'ın Uygulama Mutfağı Ziyareti (2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı)

Selçuk Üniversitesi Turizm Fakültesi'ne büyük emekler verilerek Dekanımız Prof. Dr. Onur KÖKSAL tarafından kazandırılan Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Uygulama Mutfağımız, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ahmet Tuğrul POLAT tarafından ziyaret edilmiştir. Öğrencilerimiz tarafından ortaya çıkarılan tabakların puanlandırıldığı ziyarette, Prof. Dr. Ahmet Tuğrul POLAT başta olmak üzere fakülte dekanlarımıza, müdürlerimize, daire başkanımıza ve bu güzel sunumları gerçekleştiren değerli öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Fakültemizde Banket Organizasyonu (2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı)

Ziyafet ve İkram Hizmetleri ile Mutfak Uygulama II dersi kapsamında ortaklaşa düzenlenen etkinlikte, öğrencilerimiz tarafından banket organizasyonu gerçekleştirilmiştir. Etkinliğe katılan Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı'na, Selçuk Üniversitesi Genel Sekreteri'ne, Selçuk Üniversitesi Genel Sekreter Yardımcısı'na, Dekanlarımıza, Hocalarımıza ve öğrencilerimize; destekleri için ise Konya Sini'ye, Enka Süt'e, Kafem Konya'ya, Ramada Plaza Otel Konya'ya ve Bayır Diamond Hotel & Convention Center Konya'ya teşekkür ederiz.

Deniz Ürünleri Workshop'u (2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı)

Alan uzmanı akademisyenler ve sektör temsilcileri ile workshop etkinliğine davetli olarak katılan Dekanımız Prof. Dr. Onur KÖKSAL, Konya’nın deniz ürünleri noktasında geldiği noktayı değerlendirdi. Vatan topraklarının gastronomik zenginliğine değinen Köksal: “Denizin olmadığı bir yerde, deniz yemekleri kültürünü tanıtmanın, tanıtılan ürünlerin Konya halkına sevdirmenin ayrı bir yetenek” olduğunu vurgulayarak, “Gastronominin karın doyurmak olmadığını; bir kültür, coğrafya ve medeniyet” olduğunu ifade etmiştir.

Programı izlemek için Tıklayınız

15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü Etkinliği

Minik Eller Kendi Ekmeğini Pişiriyor (2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı)

Selçuklu Anaokulu öğrencileri, Selçuk Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümünce düzenlenen “Minik Eller Kendi Ekmeğini Pişiriyor” etkinliği kapsamında Konya'nın yöresel etli ekmeğini hazırladı. Selçuk Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesine bağlı Nasreddin Hoca Uygulama Anaokulu öğrencileri de “Kendin Pişir, Kendin Ye” yaşayarak öğrenme etkinliğinde geleneksel ekmek yapımı sürecinde hünerlerini sergilemiştir.

İlgili bağlantıya ulaşmak için Tıklayınız

Otel Ramada Plaza Konya Ziyareti (2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı)

2022-2023 eğitim-öğretim yılı bahar döneminde Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanımız Doç. Dr. Birsen BULUT SOLAK koordinatörlüğünde gerçekleştirilen teknik gezi çerçevesinde Ramada Otel Konya ziyaret edilmiştir. Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm öğrencilerinin katılım sağladığı teknik gezide; Ramada Otel Konya Yiyecek İçecek Departmanı Müdürü (F&B) Ersin ERSOY, Executive Chef Veysel ARSLAN ile Kalite Kontrol Sorumlusu Dyt. Beyza Nur YILMAZ öncülüğünde bölüm öğrencilerimize yönelik interaktif söyleşiler ve deneyim paylaşımlarının yanı sıra yiyecek içecek alanında güncel gelişmeler hakkında bilgi paylaşımı gerçekleştirilmiştir. Bu önemli etkinlik, öğrencilerimize sektörel uygulamaları yerinde gözlemleme imkanı sağlamakla birlikte mesleki gelişimlerine katkı sağlamıştır.

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Uygulama Mutfağı Tanıtımı (2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı)

Selçuk Üniversitesi Turizm Fakültesi bünyesindeki Gastronomi ve Mutfak Sanatları Uygulama Mutfağının tanıtımı için gerçekleştirilen kahvaltıya Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Metin AKSOY başta olmak üzere, üniversitemiz Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Emrullah EKEN, Prof. Dr. Ahmet Tuğrul POLAT, Genel Sekreter Prof. Dr. Kamil BEŞOLUK, üniversitemiz fakülte dekanları, meslek yüksekokulu müdürleri, enstitü müdürleri ve akademisyenler katılım göstermiştir.

İlgili bağlantıya ulaşmak için Tıklayınız

Öğrencilerimizden Depremzedelere Destek (2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı)

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 6 Şubat'ta saat 04.17'de meydana gelen deprem nedeniyle Selçuk Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Uygulama Mutfağında üretilen günlük 4 bin simit, poğaça, kek ve kurabiye gibi unlu mamuller, Kızılay aracılığıyla depremzedelere ulaştırılmıştır.

İlgili bağlantıya ulaşmak için Tıklayınız

Master Chef Erasmus (2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı)

ErasmusDays2022'de Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümünün desteğiyle düzenlenen "Master Chef Erasmus" adlı etkinlikle, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Doç. Dr. Birsen BULUT SOLAK, Dr. Öğr. Üyesi Gülçin ALGAN ÖZKÖK, Dr. Öğr. Üyesi Muhammet ERBAY ve Arş. Gör. Eren YALÇIN jüri olarak katılımcılar tarafından sunulan yemekleri değerlendirmiştir.

   

Neşet Ertaş'ı Anma Programı (2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı)

Üniversitemiz Sultan Alparslan Kültür Merkezinde, gelenekten gelen türküleri kendine has üslubuyla icra eden ve “Bozkırın tezenesi” olarak bilinen halk ozanı Neşet Ertaş’ın vefatının 10. yılında anma programı düzenlenmiştir.Üstat Neşet Ertaş'ın hayatının anlatıldığı belgesel ile başlayan programda, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin AKSOY Neşet Ertaş'ın eserlerinin gençlerle buluşmasının önemli olduğunu; Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Onur KÖKSAL ise Neşet ERTAŞ’ın unutulmaması gereken bir değer olduğunu ifade etmiştir. Neşet ERTAŞ’ın akrabalarından oluşan Kırşehir Abdallar Topluluğu Neşet ERTAŞ’ın sevilen eserlerini; Prof. Dr. Onur KÖKSAL ise Neşet ERTAŞ için bestelediği türküyü seslendirmiştir. Neşet ERTAŞ'ı anma programını izlemek için Tıklayınız 

   

Kariyer Gelişim Eğitimleri (2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı)

   

Kariyer Günleri (2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı)

Selçuk Üniversitesi Turizm Fakültesi Kariyer Günleri kapsamında gerçekleştirilen ilk etkinlikte Armas Otel Grup yöneticileri ile fakültemiz öğrencileri buluştu. Öğrencilerimizin iş başvurusu ve staj imkanı sağladığı çok verimli bir toplantı gerçekleştirildi.

   

Bağımlılıkla Mücadele Kapsamında Sağlıklı Yürüyüş (2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı)

Turizm Haftası Etkinlikleri Kapsamında 15.04.2022 tarihinde Fakültemiz Rekreasyon Yönetimi Bölümünün kurmuş olduğu “Genç Rekreasyonistler” topluluğu tarafından Antrenör Ahmet KAHRAMAN ve Mehmet Emin ÖZKAN 'ın liderliğinde, Dekan Yardımcımız Doç. Dr. Semih BÜYÜKİPEKÇİ ve Fakülte Sekreteri Mehmet Ali YILMAZ ’ın da katılımlarıyla “Bağımlılıkla Mücadele Kapsamında Sağlıklı Yürüyüş” etkinliği düzenlenmiştir. 11.00’da başlayan etkinliğin ilk aşamasında, 10 dakikalık ısınma egzersizlerinin ardından 30 dakika yürüyüş ve 10 dakika dinlenme seansı gerçekleştirilmiştir. Dinlenme esnasında Arş. Gör. H. Suat AKSU tarafından bağımlılıkla ilgili bir sunum gerçekleştirilmiştir. İkinci aşamada ise 15 dakika yürüyüş ve 10 dakika soğuma egzersizleri ile etkinlik sona erdirilmiştir.

   

Açık Alan Egzersiz Faaliyetleri (2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı)

Turizm Haftası Etkinlikleri Kapsamında 18.04.2022 tarihinde Fakültemiz Rekreasyon Yönetimi Bölümünün kurmuş olduğu “Genç Rekreasyonistler” topluluğu tarafından Arş. Gör. H. Suat AKSU ‘nun liderliğinde, Bölüm Başkanımız Prof. Dr. S. Gül GÜNEŞ ve Şef Ali Osman ESEN ‘in de katılımlarıyla “Açık Alan Egzersiz Faaliyetleri” etkinliği düzenlenmiştir. 14.00’da başlayan etkinlik; 10 dakika ısınma, 20 dakika aerobik egzersiz ve 5 dakikalık soğuma seansı ile sona erdirilmiştir.

   

68203
Öğrenci
380927
Mezun
3128
Akademik Personel
4331
İdari Personel
24
Fakülte
8
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu