HAKKIMIZDA

Okulumuz, Selçuk Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu olarak 05.09.2009 tarihinde 27340 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan 2009/15381 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile kurulmuştur. 2010-2011 Eğitim-Öğretim Yılında, Konaklama İşletmeciliği bölümüne 97 öğrenci alarak eğitim ve öğretime başlamıştır. 16.05.2013 tarihinde ise 28649 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan 2013/4686 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yüksekokul kapatılıp Selçuk Üniversitesi Turizm Fakültesi kurulmuştur. Fakültemiz bünyesinde; Turizm İşletmeciliği, Turizm Rehberliği, Gastronomi ve Mutfak Sanatları ile Rekreasyon Yönetimi bölümü bulunmakta ve bu bölümlere öğrenci kabulü yapılmaktadır. Fakültemizin eğitim süresi 4 yıldır. Fakültemizde dersler, teorik ve uygulamalı olarak verilmektedir ve uygulamalı öğretim (staj) zorunludur. Ayrıca mezunlarımız, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi gibi kamu kurumlarına ve özel sektöre sınav ve iş için başvuru yapabilmektedirler (Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı, Eğitim Öğretim Dairesi Başkanlığı, Konu/Karar: Turizm İşletmeciliği Yüksekokulların/Fakültelerin Altındaki Bölümlerin Eşdeğerliği, Tarih: 06.02.2015, Sayı: 75850160-303.01.01/6756). Fakültemizin amaçları, öğrencilerimizin mesleklerinin liderliğini yapabilecek bilgi ve beceri kazanmalarına ve geliştirmelerine, edindikleri bilgi ve becerileri en uygun şekilde iş yaşamına aktarmalarına, bu bilgi ve beceri ile ulusal ve uluslararası işletmelerin stratejik ve rekabetçi alanlardaki ihtiyaçlarına uygun yönetim konularında daha iyi analiz yapmalarına ve karar vermelerine, turizm ile ilgili konularda karar, strateji ve politika üretebilmelerine, turizm sektörünü ve çevresini daha yakından tanımaya ve algılamalarına, toplumun turizm bilincinin geliştirilmesine katkıda bulunmak gibi konularda yeterli düzeye gelebilmelerine, turizm sektörü ve onun alt endüstrilerini oluşturan konaklama, seyahat, yiyecek-içecek ve eğlence işletmeleri ile ilgili güncel gelişme ve eğilimleri takip etmelerine ve sektör tarafından ihtiyaç duyulan bölgesel, ulusal ve uluslararası projelerin yapılmasını öğrenmelerine imkân sağlamaktır. Fakültemizin diğer amaçları sıralanacak olursa çetin rekabet ortamında hizmet veren turizm sektörünün personel açısından ihtiyaç duyduğu analitik eğitimi sunmak, mezunları çalışma hayatında başarılı kılmak, turizm işletmelerine nitelikli personel ve yönetici kazandırarak hizmet kalitesinin artmasına katkıda bulunmak, turizm sektörü ile işbirliği yapmak, akademiye (lisansüstü, akademik personel) kaliteli bilim insanı kazandırmak ve üniversitemizin temel politikalarına uygun çalışmalar yapmak.

VİZYON

• Turizm sektöründe yenilikçi, rekabetçi, girişimci ve meslek liderlerini ve mensuplarını yetiştirmek
  • Turizm sektörüne yönelik bilimsel çalışma ve projelere öncü olmak
  • Küresel gelişmelere uygun eğitim, turizm, sosyal ve kültürel programlarıyla turizm sektörü için referans/ekol okul olmak