HIZLI ERİŞİM
2023 Yılı Akademik Yayınlarımız

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ

BEYŞEHİR ALİ AKKANAT TURİZM FAKÜLTESİ 2023 YILI AKADEMİK YAYINLARIMIZ

 

Prof. Dr. Ramazan GÖRAL

trgoral@selcuk.edu.tr

MAKALE

Göral,,R.& Kılınç,H.(2023), Tourism Management Dergisinin Bibliyometrik Analizi: Son 25 Yıl Üzerine Bir Değerlendirme, Selçuk Turizm ve Bilişim Araştırmaları Dergisi, Sayı 3,22-39.

Göral,,R.& Arıcan,B.(2023), Çevrim İçi Ziyaretçi Yorumlarının Karma Yöntem ile Analizi: Konya Trapikal Kelebek Bahçesi Uygulaması, Selçuk Turizm ve Araştırmalar Dergisi, Sayı: 4,1-25.

KİTAP BÖLÜMÜ

Göral, R.& Gökçen,,A.(2023) Public Relations on the Axis of Communication, Edt. Ayşe Gökçen Kapusuz, içinde Public Relations Models, Gazi Kitapevi Ankara.

BİLDİRİ

Göral,R.& Kılınç,H.(2023), Göl Turizmi Üzerine Yapılan Çalışmalara İlişkin Bibliyometrik Bir Analiz, I.Uluslararası Göl Turizmi ve Turizmde Güncel Trendler Kongresi,118-138. Konya, Türkiye.

 

Doç. Dr. Mustafa ARSLAN

muarslan@selcuk.edu.tr

BİLDİRİ

Arslan, M.(2023). Beyşehir Gölü Adalarının Sayısı ve Adları Üzerine Bazı Değerlendirmeler. Beysehir Selcuklu 1st Internatıonal Conference on Humanıty and Social Scıences  October 27 - 29, 2023.  Beysehir, 76. (Özet Bildiri/Sözlü Sunum).

Arslan, M. & Bayramov, K. (2023). Trends and Traditions in Fıshermen’s Cuisine: Lake Food Consumption in Beysehir in Ancient and Modern Times. 1st International Lake Tourism and Current Trends in Tourism Congress, October 5-7, 2023, 243. (Özet Bildiri/Sözlü Sunum).

 

 

 

 

 

 

Doç. Dr. Zührem YAMAN

zyaman@selcuk.edu.tr

MAKALE

Yaman, Z.&Elmaz, Z.(2023).Üniversite Öğrencilerinin Metaverse’e Yönelik Tutum ve Farkındalık Düzeylerinin Postmodern Tüketim Anlayışı ve Dijital Okuryazarlık Düzeyleri ile İlişkisi. Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi, 20(3), 854–863.

Yaman, Z. & Çınar, A. (2023). Destinasyon Seçiminde Sosyal Medyanın Etkisi: İç Anadolu Bölgesindeki Potansiyel Turistler Üzerine Bir Araştırma. Journal of History School, 62, 431-456.

Yaman, Z.(2023). Marka Şehir Oluşturulmasında Kentsel Rekreasyon Faaliyetlerinin Önemi. Akademik Sosyal Araştırmalar Dergisi, Yıl: 11, Sayı: 140, Mayıs 2023, s. 77-90.

KİTAP BÖLÜMÜ

Yaman, Z. (2023). Dijital Pazarlamada Öne Çıkan Başlıklar ve Uygulamalı Çalışmalar, Edt. Fettahlıoğlu, H. & Özsaatçi, F. içinde Hedonik Tüketim Eğiliminde Satış Danışmanının Cinsiyetinin Rolü ve Karar Pişmanlığı İlişkisi, Özgür Yayınevi, Gaziantep.

BİLDİRİ

Karaman,A., Yaman, Z.& Burak, Y.(2023). Etkinlik Turizmi Kapsamında Festivaller, Yemek İmajı ve Destinasyon İmajı Arasındaki İlişki: Gastrofest Örneği. I.Uluslararası Göl Turizmi ve Turizmde Güncel Trendler Kongresi,pp.38-53. Konya, Türkiye.

Yaman, Z., Burak, Y. (2023). Sanatın Yemek Dünyasına Olan Etkisi ve Yaratıcılığın Rolü: Beyaz Perde Etkisi ‘’Ratatouille’’ Film İncelemesi, I.Uluslararası Göl Turizmi ve Turizmde Güncel Trendler Kongresi, pp.221-230. Konya, Türkiye.

Yaman, Z.& Köksal, O. (2023). Validity and reliability of consumer attitude toward online shopping scale. Zb. rad. Ekon. fak. Rij.Vol. 41, No. 1, 91-112.

EDİTÖRLÜK

Karaman, A., Yaman, Z., Kuzu, Ö. H., & Burak, Y. (2023). 1. International Lake Tourism and Current Trend in Tourism Congress Proceedings Book (310 p.) Paradigma Akademi. Çanakkale.

 

 

 

 

 

 

 

Doç. Dr. Ömür Hakan KUZU

ohkuzu@selcuk.edu.tr

KİTAP BÖLÜMÜ

Kuzu, Ö. H., & Kösembay, S. B. (2023). Molecular Gastronomy Education. In A. Ateş, Ş. Ö. Çıtak, & H. Sunar (Eds.), Current Gastronomy Studies in Flavor, Culture and Trends (pp. 147-160). Paradigma Akademi.

 

EDİTÖRLÜK

Kuzu, Ö. H., & Erdem, B. (Ed.) (2023). Sosyal ve Beşeri Bilimlerde Teori, Araştırma ve İncelemeler (319 s.). Paradigma Akademi.

Karaman, A., Yaman, Z., Kuzu, Ö. H., & Burak, Y. (2023). 1. International Lake Tourism and Current Trend in Tourism Congress Proceedings Book (310 p.) Paradigma Akademi.

 

Doç. Dr. Ayşe GÖKÇEN KAPUSUZ

aysegokcenkapusuz@selcuk.edu.tr

 

??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Doç. Dr. Kadriye Alev AKMEŞE

alev.akmese@selcuk.edu.tr

 

MAKALELER:

  1. Cihangir İ., S., Akmeşe H., Akmeşe K. A. (2023). Niğde İlinde Yetişen Tıbbi ve Aromatik Bitkilerin Turizm Destinasyon Pazarlama Aracı Olarak Kullanılabilirliği Üzerine Bir Araştırma, Nigde Omer Halisdemir University Journal of Social Sciences Institute, e-ISSN: 2687-5306 / https://dergipark.org.tr/tr/pub/nohusosbil
  2. Cihangir İ., S., Akmeşe H., Akmeşe K. A. (2023). Yöresel Gastronomik Ürünlerin Gastronomi Turizmine Kazandırılmasında Kadın Kooperatiflerinin Rolü: Denee Kadın Kooperatifi, Necmettin Erbakan Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Dergisi, DOI: 10.51124/jneusbf.2023.64.
  3. Taşkıran A., Akmeşe K. A., Sezgin M. (2023). Tarım Turizminin Türkiye ve Dünyadaki Gelişimi Üzerine Bir İnceleme, Selçuk Turizm ve Bilişim Araştırmaları Dergisi, Sayı: 4, ROR ID: https://ror.org/045hgzm75.
  4. Cihangir İ., S., Akmeşe K. A., Akmeşe H. (2023). Gastronomi Turizmi Bağlamında Mutfak Kültür Mirası Olarak Törensel Bir Yemek “Örfene”, Akşehir Meslek Yüksekokulu Sosyal Bilimler Dergisi, ISSN: 1309-6729.
  5. Cihangir İ., S., Akmeşe K. A. (2023). Somut Olmayan Kültürel Miras Perspektifinde Veli Kültleri (İnanç Önderleri) ve Yemek: Niğde Şeyh Ömerli Köyü Pilav-Ayran Şenliği, International Social Sciences Studies Journal, (eISSN:2587-1587) Vol:9, Issue:113; pp:7552-7563. DOI: http://dx.doi.org/10.29228/sssj.707 64.

KİTAP EDİTÖRLÜĞÜ:

Akmeşe K. A.(2023). Gastronomi ve Mutfak Sanatları Temel Kavramlar ve Güncel Konular, Eğitim Yayınevi, E-ISBN: 978-625-6489-44-8.

KİTAP BÖLÜMLERİ:

  1. Deniz K., Akmeşe K. A. (2023). Sağlık Turizminde Etik İhlaller, Sosyal ve Beşeri Bilimlerde Teori, Araştırma ve İncelemeler, Ed.: Kuzu Ö. H., Erdem B., PA Paradigma Akademi Yayınları, ISBN: 978-625-6714-45-8.
  2. Akmeşe K. A., Cihangir İ. S., Akmeşe H. (2023). Edible Herbs in Turkey and Their Culinary Uses a Study on Aegean Region, Current Gastronomy Studies ın Flavor, Culture and Trends, Ed.: Ateş A., Çıtak Ş. Ö., Sunar H., PA Paradigma Akademi Yayınları, ISBN: 978-625-6714-36-6.
  3. Akmeşe K. A. (2023). Deprem ve Afetlerde Gastronomi Mutfaklarının Rolü, Deprem ve Turizm (Maraş Depremi Sonrası Turizm Sektörü Değerlendirmeleri), Ed.: Ünüsan Ç., Sezgin M., Köseoğlu A., Eğitim Yayınevi, E-ISBN: 978-625-6489-91-2.
  4. Akmeşe K. A., Burak Y. (2023). Gastronomi ve Sosyal Medya, Gastronomı ve Mutfak Sanatları Temel Kavramlar ve Güncel Konular, Ed.: Akmeşe K. A., Eğitim Yayınevi, E-ISBN: 978-625-6489-44-8.

 

 

TEBLİĞ:

  1. Akmeşe A. K., Güder N. (2023). Gastronomi Turizminde Trendler: İkincil Veriler ile Bir Araştırma, 1 St International Lake Tourism And Current Trends In Tourism Congress, 5-7 October, Beysehir.
  2. Cihangir İ., S., Akmeşe K. A., Akmeşe H. (2023). Yöresel Mutfakların Pazarlanması Perspektifinde Niğde Yöresel Mutfak Kültürünün Tanınırlığı Üzerine Bir Araştırma, Akdeniz 10th International Conference On Social Sciences, November 2-5, 2023 –Kyrenia.
  3. Akmeşe K. A., Burak Y. (2023). Afet Dönemlerinde Beslenme ve Hijyen Üzerine Bir Analiz, 1st International Congress on Hygiene Research in Hospitality Industry, 5-7 May.
  4. Akmeşe K. A. (2023). Gastronomide Yeni Yaklaşım: Nörogastronomi, Ege Üniversitesi IV. Uluslararas1 Gastronomi, Turizm ve Kültür Çalışmaları Sempozyumu, 8-9 Haziran, Çeşme.

ATIF:

web of science 7 adet, diğer 24 adet

 

Doç. Dr. Simge ŞALVARCI

simgetokay@selcuk.edu.tr

MAKALE

Ünüvar, Ş., Şalvarcı, S. & Sarı Gök H. (2023). Günübirlik Turlara Yönelik Seyahat Kalitesi Algısı ve Tekrar Katılma Niyeti Üzerine Bir Araştırma. Çatalhöyük Uluslararası Turizm ve Sosyal Araştırmalar Dergisi(11), 2-12., Doi: 10.58455/cutsad.1334025 (Yayın No: 8699331).

Akgöz E., Sarı Gök, H., Şalvarcı S. & Aylan, K.(2023). The Effect of Country Personality on Destination Choice and Satisfaction. Journal of Tourism Management Research, 10(2), 140-153., Doi: 10.18488/31.v10i2.3443 (Yayın No: 8699348).

KİTAP BÖLÜMÜ

Şalvarcı, S. (2023). Sosyal Beşeri Ve İdari Bilimler Alanında Akademik Çalışmalar –IV, Editör:Kahraman Cengiz, Sürdürülebilir Destinasyon Gelişimi. Artikel Akademi, Basım sayısı:1, Sayfa Sayısı 275, ISBN:978-625-8088-78-6, Türkçe(Bilimsel Kitap), (Yayın No: 8699353).

Sarı Gök, H.& Şalvarcı, S. (2023).Social, Human and Administrative Sciences, Editör:Ural Elif, Pro-Sustainability Tourist Behavior Among Millennials (Y Generation). Artikel Akademi, Basım sayısı:1, Sayfa Sayısı 90, ISBN:978-625-6627-13-0, İngilizce(Bilimsel Kitap), (Yayın No: 8774709).

Sarı Gök, H. & Şalvarcı, S. (2023). Turizm Ve Destinasyon Araştırmaları IV. Editör:Ünal Aydın, Çelen Onur, Karaçar Ercan, Çilesiz Emre. Akıllı Destinasyonlarda Sürdürülebilir Destinasyon Pazarlaması ve Rekabetçilik . Paradigma Akademi, Basım sayısı:1, Sayfa Sayısı 247, ISBN:978-625-6579-74-3, Türkçe(Bilimsel Kitap), (Yayın No: 8699364).

BİLDİRİ

Karaman, A. & Şalvarcı, S. (2023). Customer Experience for Food and Beverage Businesses: The Case of Tripadvisor. 9th International Entrepreneurship Social Sciences Congress (Tam Metin Bildiri/Sözlü Sunum).

Şalvarcı, S. & Sarı Gök, H. (2023). Examination of Pamukkale Destination as a UNESCO Natural and Cultural Heritage Site from a Visitor's Perspective and Overtourism Perspective. Tourism and Rural Space in National and International Context (Tam Metin Bildiri/Sözlü Sunum).

 

Dr. Öğretim Üyesi Yüksel GÜRSOY

ygursoy@selcuk.edu.tr

MAKALE

Gürsoy, Y.& Tengilimoğlu, E. (2023). Yerel Yiyeceklerin Destinasyonu Tekrar Ziyaret ve Tavsiye Etme Niyeti Üzerindeki Etkisi: Beyşehir sazanı örneği. Journal of Tourism and Gastronomy Studies, 11(3): 2328-2348.

Gürsoy, Y. (2023). Romanya Müslüman Topluluğu: Elit Bir Topluluğun Marjinal Azınlığa Giden Yolu. Mesopotamia Journal of Interdisciplinary Studies, 3(1), 69-82.

KİTAP BÖLÜMÜ

Gürsoy, Y. (2023). Gastronomı ve Mutfak Sanatları Temel Kavramlar ve Güncel Konular, Edt.Akmeşe, K.A. içinde Gastronominin Türkiye ve Dünyadaki Gelişimi( pp.9-38). Eğitim Yayınevi, Konya.

BİLDİRİ

Tengilimoğlu, E..& Gürsoy, Y. (2023). Benefits from Trekking: Beysehir Case. I.Uluslararası Göl Turizmi ve Turizmde Güncel Trendler Kongresi,1-13. Konya, Türkiye.

Gürsoy, Y. & Puchianu, C. (2023). Göl Turizminin Kırsal Kalkınmadaki Önemi: Konstanz Gölü Örneği Almanya, I.Uluslararası Göl Turizmi ve Turizmde Güncel Trendler Kongresi,268-269. Konya, Türkiye.

 

Dr. Öğretim Üyesi Engin TENGİLİMOĞLU

entengilimoglu@selcuk.edu.tr

MAKALE

Akgöz, E., Tengilimoğlu, E., Asanova, K. & Gündoğdu, İ. (2023). Kırgızistan turizm işletmeleri ile mesleki ilişkileri araştırma ve geliştirmeye yönelik bir araştırma. Türk Turizm Araştırmaları Dergisi, 7(3): 372-384.

Gürsoy, Y.& Tengilimoğlu, E. (2023). Yerel yiyeceklerin destinasyonu tekrar ziyaret ve tavsiye etme niyeti üzerindeki etkisi: Beyşehir sazanı örneği. Journal of Tourism and Gastronomy Studies, 11(3): 2328-2348.

KİTAP BÖLÜMÜ

Tengilimoğlu, E.& Akgöz, E. (2023). Customer Citizenship Behavior in Hospitality Enterprises, (Editor; Tengilimoğlu, E.) Tourism; Theory and Practice, Yaz Yayınları, Afyonkarahisar.

BİLDİRİ

Tengilimoğlu, E. & Gürsoy, Y. (2023). Benefits From Trekking: Beysehir Case. 1. International Lake Tourism and Current Trend in Tourism Congress, 5-7 October 2023, Konya, Türkiye.

EDİTÖRLÜK

Tengilimoğlu, E. (2023). Tourism; Theory and Practice. Yaz Yayınları, Afyonkarahisar.

 

Öğr. Gör. Dr. Hüseyin ŞENEROL

huseyinsenerol@selcuk.edu.tr

KİTAP BÖLÜMÜ

Şenerol, H. (2023). İktisadi ve İdari Bilimler Alanında Akademik Çalışmalar – I, Edit. Gülnur Eti İçli, içerisinde, Havayolu İşletmelerinde Stratejik İttifaklar ( pp.113-126). Artikel Akademi, İstanbul.

 

 

BİLDİRİ

Şenerol, H.  (2023). Turizm Literatüründe Yeşil Pazarlama Konu İçerikli Akademik Çalışmalarının Bibliyometrik Analiz Yöntemi ile İncelenmesi. I.Uluslararası Göl Turizmi ve Turizmde Güncel Trendler Kongresi (pp.234-235). Konya, Türkiye. (Sözlü Sunum).

 

 

Öğr. Gör. Çetin TOPUZ

ctopuz@selcuk.edu.tr

 

??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

 

 

Arş. Gör. Yiğit BURAK

yigit.burak@selcuk.edu.tr

 

KİTAP BÖLÜMÜ

Akmeşe, K. A. & Burak, Y. (2023). Gastronomi ve Mutfak Sanatları Temel Kavramlar ve Güncel Konular, Edt. Akmeşe, K.A. içinde Gastronomi ve Sosyal Medya (pp.285-302). Eğitim Yayınevi, Konya.

BİLDİRİ

Karaman, A., Yaman, Z.& Burak, Y. (2023). Etkinlik Turizmi Kapsamında Festivaller, Yemek İmajı ve Destinasyon İmajı Arasındaki İlişki: Gastrofest Örneği. I.Uluslararası Göl Turizmi ve Turizmde Güncel Trendler Kongresi(pp.38-53). Konya, Türkiye.

Yaman, Z., Burak, Y. (2023). Sanatın Yemek Dünyasına Olan Etkisi ve Yaratıcılığın Rolü: Beyaz Perde Etkisi ‘’Ratatouille’’ Film İncelemesi, I.Uluslararası Göl Turizmi ve Turizmde Güncel Trendler Kongresi (pp.221-230). Konya, Türkiye.

Sayın, K. & Burak, Y. (2023). A Study on The Views of Tourism Guidance Students on Perceptions of Distance Education, 9th International EMI Entrepreneurship & Social Sciences Congress (pp.194). Tashkent/Uzbekistan. (Özet Bildiri/Sözlü Sunum).

Akmeşe, K.A. & Burak, Y. (2023). An Analysis On Nutrition And Hygıene In Dısaster Periods. 1st International Congress of Hygiene Research in Hospitality Industry ( pp.66). Kocaeli, Türkiye. (Özet Bildiri/Sözlü Sunum).

EDİTÖRLÜK

Karaman, A., Yaman, Z., Kuzu, Ö. H., & Burak, Y. (2023). I. International Lake Tourism and Current Trend in Tourism Congress Proceedings Book (310 p.) Paradigma Akademi. Çanakkale.


68688
Öğrenci
390398
Mezun
3154
Akademik Personel
4354
İdari Personel
24
Fakülte
7
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu