HIZLI ERİŞİM
Politikalar

Kalite Politikası

Kurumumuz, iç ve dış paydaş katkıları ve odaklılığını benimseyen, üniversitemiz vizyon ve misyonu ile örtüşen, dinamik, yükseköğretimin gerekliliği olan bilimsel üretim süreçlerinde personelini destekleyen bir kalite politikası benimsemektedir. Fakültemiz ve üniversitemizi bilimsel çerçevede evrensel değerler ölçütünde yükseltecek stratejik amaçlar belirleyerek bu stratejilere ulaştıracak faaliyet süreçlerinin oluşturulması ve yürütülmesini sağlar.

Eğitim Politikası

Beyşehir Ali Akkanat Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları, Turizm İşletmeciliği ve Turizm Rehberliği olmak üzere 3 bölümden oluşmaktadır. Turizm alanında yeterlilikleri sağlayan bireyleri istihdam edebilecek ölçüde program sayısına sahiptir. Eğitim politikası çerçevesinde fakültemizin ana hedefleri, insani değer ve ölçütlere bağlı, araştırmacı, öğrenmeye ve sorgulamaya açık, yenilikçi, yaratıcı, hem bireysel hem de iş birliği halinde çalışmaya uyumlu, bilim alanında akademi, kamu ve sektörde etkin rol alabilecek uzman bireyler yetiştirmektir. Meslek liderleri yetiştirerek küresel iş gücü piyasasında öncü, vizyoner ve kapsayıcı bir birey yetiştirmeyi amaçlamaktayız. Bu amaçla gerek eğitim süreçlerinde gerek yapılan faaliyetlerde bilim alanının dinamik yapısına paralel şekilde gelişmeler takip edilerek titizlikle uygulanmaktadır. Turizm alanında gerçekleşen teknolojik gelişmeler de yakından takip edilerek tüm bölümlerde öğrencilerin bu gelişmeleri tanıması ve uygulaması yönünde eğitim süreçleri yürütülmektedir.

Araştırma Politikası

Sosyal bilimler alanında pek çok disiplin ile birlikte hareket eden turizmin multidisipliner yapısı, araştırma önceliklerini de etkilemektedir. Akademik verimlilik ve sosyal bilimlerde gerçekleşen araştırmalarda çok yönlü yaklaşım için turizmin ve fakültemiz bünyesindeki bölümlerin etkileşim halinde olduğu tüm disiplinleri içeren bilimsel araştırmalar, nitel ve nicel detaylı süreç analizi sağlayan çalışmalar gerçekleştirilmekte ve desteklenmektedir. Araştırma süreçlerini daha nitelikli bir çerçeveye oturtmak için gerekli eğitim, gezi, inceleme, workshop gibi etkinlikler, iç ve dış paydaşlar katkıları ile gerçekleştirilmektedir. Bu sayede öğrencilerin de araştırma süreçlerinde etkin katkısı ve etkileşimli öğrenme süreci sağlanmaktadır. Aynı zamanda öğrencilerimizin araştırmalarını rahatlıkla gerçekleştirebilecekleri kütüphane ve bilgisayar laboratuvarımız bulunmaktadır.

Araştırma politikamız ve süreçlerimiz bilimsel etik, şeffaflık, erişilebilirlik, katılımcılık, liyakat, toplumsal katkı ve sosyal sorumluluk gibi temel değerler çerçevesinde şekillenmektedir.

Toplumsal katkı Politikası

Öğrencilerin ve personelin, gerek eğitim sürecinde gerekse ders dışı zamanlarda gerçekleştirilen sosyal sorumluluk etkinlikleri ile bulunduğu çevreye ve ülkeye değer kazandırması, fakültemiz toplumsal katkı politikasıdır.

Uluslararasılaştırma  Politikası

Fakültemiz, uluslararası bir alanı temsil etmesi nedeniyle tüm akademik süreçlerinde üniversitemizi evrensel çerçevede tanıtacak nitelikte faaliyetler yürütmeyi hedeflemektedir. Bu sayede üniversitemizin uluslararası düzeyde tercih edilebilirliğini de artırmayı amaçlamaktadır. Bu çerçevede öğretim üyelerimizin uluslararası düzeyde gerçekleştirdiği çalışmalar, uluslararası eğitim anlaşmaları ve hareketlilikleri desteklenmektedir. Üniversitemiz uluslararası tanınırlığı artırılmasına yönelik çalışmalar ve yapılan anlaşma sayılarının artırılması, uluslararası kongre ve organizasyonların gerçekleştirilmesi, uluslararasılaştırma politikalarımız arasında yer almaktadır.

 


70751
Öğrenci
390149
Mezun
3181
Akademik Personel
4375
İdari Personel
24
Fakülte
7
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu