HIZLI ERİŞİM

Sürdürebilirlik Politikamız

Yeşile ve doğaya saygılı, iklim değişikliğinin olumsuz sonuçlarına yönelik tedbirler alan, sürdürülebilirlik çalışmalarını son derece önemseyen, kararlılıkla araştıran, geliştiren, değiştiren ve tatbik ederek katkıda bulunan, yerli ve yabancı tüm turistlere yüksek kalitede Sürdürülebilir bir konaklama hizmeti sunan içinde bulunduğumuz bölgeye ve ülkemize hizmet ederek, personelimizin sürekli gelişmesini ve güven içinde mutlu çalışmasını sağlayan bir tesis olmak Sürdürülebilirlik politikamızın ana unsurlarını oluşturmaktadır. Misafirlerimizi Selçuklu mimarisi ile tasarlanan hizmet binamız ile birlikte  müthiş bir göl manzarasının yanı sıra  çam ağaçlarının dinlendirici atmosferi karşılamaktadır. 

Sürdürülebilir Turizm, turizm faaliyetleri esnasında meydana gelen olumsuz etkilerin azaltılmasını ve bu etkilerin olumlu hale dönüştürülmesini amaçlar.

  Selçuk Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Sosyal Tesisler İşletmesi Anamas Konukevi; Kültür ve Turizm Bakanlığınca belirlenen turizm strateji ve politikaları doğrultusunda, turizmin arz kaynakları olan doğal, kültürel ve sosyal unsurlardan koruma-kullanma dengesini göz önünde bulundurarak faydalanılması  hususu benimsenmiş ve çalışmalarımıza bu doğrultuda yön verilmiştir. Doğal ve Kültürel kaynakların riske atılmadan gelişmelerini ve küresel ölçekte tanınmalarını sağlamak amaçlarıyla belirlenen ulusal sürdürülebilir turizm standartları uygulanmaktadır. Çevresel, sosyal, kültürel, ekonomik, kalite, insan hakları, sağlık ve güvenlik hususlarında riskler belirlenerek kriz yönetimini sağlamak, personelin sürdürülebilirlik yönetim sisteminin geliştirilmesi ve uygulanması ile ilgili rollerini benimsetmek maksadıyla  periyodik rehberlik edilerek gerekli eğitimlerin verilmesi sağlanmaktadır. Doğayı ve çevreyi koruyan bir hizmet anlayışı sergilenmektedir.

Doğal ve kültürel mirasları korumayı, Enerji verimliliği ve kaynakların verimli kullanılmasını sağlamayı, Yürütülen faaliyetler nedeniyle meydana gelebilecek Doğal denge ve biyolojik çeşitlilik üzerindeki olumsuzlukların en aza indirilmesini, Yerel halkın istihdamına öncelik vererek yerel halkı güçlendirmeyi, Konukevimizi ziyarete gelen yerli ve yabancı turistlerin memnuniyetini arttırmayı hedefliyoruz.


68040
Öğrenci
381030
Mezun
3133
Akademik Personel
4317
İdari Personel
24
Fakülte
8
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu