HIZLI ERİŞİM
2d. Kayıt

Lisans & Ön lisans Kayıtları

Türkiye’ye gelen öğrencilerin başvurdukları fakülte / yüksekokul birimi tarafından açıklanan uluslararası öğrenci kayıt tarihleri döneminde kayıtlarını gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Kayıt işlemi tamamlandıktan sonra kabul edilen öğrenci, Selçuk Üniversitesi öğrencisi olacaktır. Lisans ve ön lisans bölümlerine kayıtlar başvurulan yüksekokul /fakültelerde gerçekleştirilmektedir. Kayıtlarda aday öğrencinin bizzat bulunması gerekmektedir. Posta, e-mail ya da internet ortamında kayıt yapılmamaktadır. Lisans ve ön lisans programlarına kayıtta aşağıdaki belgelerin öğrenci tarafından teslim edilmesi gerekmektedir.

  • Lise diploması aslı
  • Lise diploması denklik belgesi (Bu evrak öğrencinin ülkesinde tamamladığı lise öğretiminin Türk lise derecesine denk bir seviyede olduğu anlamına gelir. Bu belge Türk dış temsilciliklerinden ya da Türkiye içerisinde İl Milli Eğitim Müdürlüklerinden temin edilebilir.)
  • Öğrenim vizesi (Noter onaylı sureti veya aslının getirilmesi durumunda kayıt yapan birim tarafından fotokopisi çekilir ve onaylanır.)
  • Pasaport (Noter onaylı sureti veya aslının getirilmesi durumunda kayıt yapan birim tarafından fotokopisi çekilir ve onaylanır.)
  • Öğrenci katkı payının yatırıldığına dair dekont
  • 6 adet fotoğraf
  • Var ise Yabancı Dil Yeterlilik Belgesi
  • Var ise Türkçe Yeterlilik Belgesi
  • C. uyruklu olan ancak uluslararası öğrenci kontenjanından başvuru hakkına sahip olanlardan;
    1. T.C. kimlik numarası veya kimlik fotokopisi
    2. Erkek aday öğrencilerden askerlik durum belgesi
    3. Yabancı ülkede doğup sonradan T.C. vatandaşlığına geçen çift vatandaşlık sahibi olanlardan Vukuatlı Nüfus Kayıt örneği
    4. T.C. uyruklu olup ortaöğreniminin (lise) tamamını KKTC hariç yabancı bir ülkede tamamlayanlardan (ortaöğreniminin (lise) tamamını KKTC dışında yabancı bir ülkedeki Türk okullarında tamamlayanlar dâhil) transkript (karne)

Lisansüstü Programlarına Başvuru

ÖN BAŞVURU ŞARTLARI ve BELGELERİ

Eğitim ve Öğretim dönemlerinde uluslararası öğrenciler Tezli Yüksek Lisans / Tezli Yüksek Lisans II. Öğretim /Doktora programlarına Selçuk Üniversitesine bağlı Enstitüler tarafından belirtilen kontenjan dâhilinde başvurabilir.

Başvuracak öğrenci adayları ön başvuru için https://ensbis.selcuk.edu.tr/OnBasvuru linkinden yararlanılabilir veya ilgili enstitüyle iletişime geçilebilir. Belirtilen tarihten sonra yapılan başvurular kabul edilmeyecektir. Başvurular ilgili anabilim dalı tarafından değerlendirilerek kontenjan dâhilinde kabul işlemi yapılacaktır. Öğrenciliğe kabul edilip kesin kayıt hakkı kazanan adayların isimleri belirlenen tarihlerde Selçuk Üniversitesine Enstitülerin web sayfasında açıklanacaktır.

Hazırlık ve Dil Yeterliliği

Kaydı tamamlanan öğrencilerin kaydoldukları programda öğrenime başlayabilmeleri için belirli bir dil yeterliliği şartını sağlıyor olmaları gerekir. Türkçe programlara kabul edilen adaylar Türk üniversitelerine bağlı herhangi bir Türkçe Öğretim Merkezi (TÖMER) tarafından yapılan Türkçe sınavında yeterli puanı alırlarsa doğrudan kabul edildikleri programda öğrenime başlayabilirler. Ayrıca, ortaöğretimini Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı Türk okullarında tamamlayan adayların Türkçe seviyeleri yeterli kabul edilir.

Öğretim dili İngilizce olan programlara kaydolan öğrenciler ise Üniversitelerarası Kurul tarafından kabul edilen bir yabancı dil sınavına (YDS, YÖKDİL gibi) ait yeterli puanı gösteren bir sonuç belgesini ibraz etmeleri durumunda herhangi bir İngilizce eğitimine tabi tutulmazlar. Bununla birlikte İngilizce programlarda öğrenime başlayacak öğrencilerin de Türkçe hazırlık eğitimi almaları gerekmektedir.

Kayıt yaptırılan bölümün öğretim dilinde gerekli dil yeterliğine sahip olmayan öğrenciler için Selçuk Üniversitesi Türkçe Öğretim Merkezi (SÜTÖMER) tarafından Türkçe, SÜ Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından İngilizce dillerinde 1 yıl süreyle hazırlık eğitimi uygulanacaktır. Hazırlık eğitiminden sonra yapılan sınavlarda başarılı olan öğrenciler bölümlerinde öğrenime başlayabilirler.

 Ders Kayıt

Kayıt yaptırılan bölümün dil yeterliliğine sahip olan öğrenciler, bölümlerinde öğrenime başlayabilirler ve derslerini seçebilirler. Ders seçimi, öğrenci otomasyon sistemi üzerinden gerçekleştirilmektedir. Bu otomasyon sistemine https://obis.selcuk.edu.tr/ adresinden ulaşılabilir. Kayıt yaptırılan bölümün web sitesinden bölüm dersleri ve içerikleri görüntülenebilir. Her bölümün müfredatı içerisinde alınması zorunlu olan birtakım dersler bulunmaktadır. Bu zorunlu derslerin yanı sıra, seçmeli dersler de bulunmaktadır. Öğrenciler ders seçimi yapmadan önce kendilerine atanmış olan danışmanları ile iletişime geçmelidir ve ders seçimlerini yapmalıdırlar.

 


69642
Öğrenci
390251
Mezun
3160
Akademik Personel
4365
İdari Personel
24
Fakülte
7
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu