Özel Gereksinimli Öğrenciler için Engelsiz Erişim Toplantısı

15.10.2021 - Engelli Öğrenci Birimi Koord.

Özel Gereksinimli Öğrenciler için Engelsiz Erişim Toplantısı

Selçuk Üniversitesi Engelli Öğrenci Koordinatörlüğünün 2021 yılı ilk toplantısı 15.10.2021 tarihinde Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Emrullah Eken başkanlığında çalışma grubu üyesi danışman akademisyenler ve engelli öğrenci birim temsilcilerinin katılımlarıyla yapıldı.2022 yılından itibaren birimlerde ayrı ayrı yapılması planlanan toplantıda engelli öğrencilerin öğrenimlerini sürdürdükleri sırada eğitim, öğretim, burs, idari, fiziksel, barınma, sosyal ve benzeri alanlarla ilgili ihtiyaçlarının tespit edilmesi, bu ihtiyaçların karşılanabilmesi için alınması gereken önlemler,  gerekli düzenlemelerin üniversitede bulunan diğer birimler veya daire başkanlıkları ile eşgüdüm içerisinde yürütülmesi, engelli üniversite öğrencilerinin akademik, fiziksel ve sosyal yaşamlarını engellemeyecek biçimde öğretim programlarını düzenlemek için engelli öğrencinin devam ettiği eğitim ortamının uygunlaştırılması, engellilere yönelik araç gereç temini, özel ders materyallerinin hazırlanması, engellilere uygun eğitim, araştırma ve barındırma ortamlarının düzenlenmesi konularında çalışmalar yapılması,bütün öğrencilerin adil ve doğru bir şekilde ölçme ve değerlendirmeye tabi tutulması konuları görüşüldü.