Selçuk Üniversitesi, ‘Engelsiz Üniversite Ödülleri’nde birincilik ödülü aldı

7.06.2023 - Engelli Öğrenci Birimi Koord.

Selçuk ÜniversitesiYükseköğretim Kurulu tarafından verilen "Engelsiz Üniversite Ödülleri"nde 37 bayrak alarak ilk sırada yer aldı.  YÖK, üniversitelerde engelsiz bir ekosistem oluşturulmasını teşvik etmek üzere 2018'den bu yana "Engelsiz Üniversite Ödülleri" veriyor.

Üniversitelere mekanda, eğitimde ve sosyo-kültürel faaliyetlerde erişilebilirlik alanlarında başarılı olmaları durumunda bayrak veriliyor. Bu yıl 97 üniversiteden toplam bin 91 başvuru alındı, 56 üniversite 295 bayrak almaya hak kazandı. Selçuk Üniversitesi "37 bayrakla ilk sırada yer aldı.

Selçuk Üniversitesi; “Eğitimde Erişilebilirlik” alanında 14, “Mekanda Erişilebilirlik” alanında 11, “Sosyo-Kültürel Faaliyetlerde Erişilebilirlik” alanında ise 12 bayrağın sahibi oldu. 2022 yılında gerçekleştirilen “Engelsiz Üniversite Ödülleri”nde 9 bayrak ödülü kazanan Selçuk Üniversitesi, bu yıl düzenlenen ödüllerde toplam 37 bayrak kazanarak başarısını bir kez daha kanıtladı.

SELÇUK ÜNİVERSİTESİNİN KAZANDIĞI ÖDÜLLER

“Eğitimde Erişilebilirlik” Yeşil Bayrak: Eczacılık Fakültesi, Edebiyat Fakültesi, Fen Fakültesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Hukuk Fakültesi, İletişim Fakültesi, İslami İlimler Fakültesi, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi, Spor Bilimleri Fakültesi, Turizm Fakültesi, Ziraat Fakültesi, Dilek Sabancı Devlet Konservatuvarı, Hukuk Fakültesi Adalet Meslek Yüksekokulu, Yunak Meslek Yüksekokulu.

“Mekanda Erişilebilirlik” Turuncu Bayrak: Fen Fakültesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Hemşirelik Fakültesi, Hukuk Fakültesi, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi, Tıp Fakültesi Hastanesi, Ziraat Fakültesi, Dilek Sabancı Devlet Konservatuvarı, Hukuk Fakültesi Adalet Meslek Yüksekokulu, Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi, Kutalmışoğlu Süleymanşah Sosyal Tesisi/Yemekhanesi.

“Sosyo-Kültürel Faaliyetlerde Erişilebilirlik” Mavi Bayrak: Edebiyat Fakültesi, Fen Fakültesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Hukuk Fakültesi, İslami İlimler Fakültesi, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Spor Bilimleri Fakültesi, Turizm Fakültesi, Ziraat Fakültesi, Yabancı Diller Yüksekokulu, Yunak Meslek Yüksekokulu.