HIZLI ERİŞİM
Uluslararasılaşma Politikası

Selçuk Üniversitesi, uluslararası işbirliklerini önceleyen, mezunlarına uluslararası alanda çalışabileceği yetkinlikleri kazandıran, eğitim-öğretim, araştırma ve geliştirme ile toplumsal katkı faaliyetlerinde uluslararası bir vizyon oluşturmayı hedeflemektedir. Bu doğrultuda stratejik planını hazırlayan Selçuk Üniversitesi, kalite güvence sistemini uluslararası anlayış ile bütünleştirmeyi ve kültürlerarası etkileşim için rekabetçi bir ortam sağlamayı amaçlamaktadır.

Eğitim-Öğretime Yönelik

Selçuk Üniversitesi verdiği eğitim-öğretimi ile mezunlarını uluslararası iş piyasası için hazırlamayı hedeflemektedir.  Üniversitemiz uluslararası akreditasyon ve sertifikaları teşvik etmekte, akreditasyon yolu ile öğrencilerinin uluslararası geçerliliği olan diplomalara sahip olması için çaba göstermektedir.  Akademik ve idari personelin, öğrencilerin yabancı dil öğrenmelerine destek verilmekte, programlar açılmakta; kurslar düzenlenmektedir.  Selçuk üniversitesi nitelikli akademisyenlerin toplam istihdam içindeki payının ve nitelikli yabancı uyruklu öğrencilerin sayısının arttırmasını hedeflemektedir. Üniversitemiz uluslararası kalkınmada eğitim işbirlikleri için çekim merkezi olmaya çalışmaktadır. 

Araştırma-Geliştirmeye Yönelik

Bu kapsamda Selçuk Üniversitesi, Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinatörlüğü ile uluslararası işbirliklerini artırmaya, uluslararası kongre ve toplantılarına katılmaya, uluslararası projeler hazırlamaya yönelik projeleri desteklemekte, Dış İlişkiler Koordinatörlüğü ile uluslararası etkinliğini planlamaya,  Erasmus, SUYÖS ve Mevlana Koordinatörlükleri ile uluslararası öğrenim hareketliliğini artırmaya çalışmaktadır.

Selçuk Üniversitesi, uluslararasılaşma ve araştırma politikalarında yer alan hedeflerine ulaşmak için, Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinatörlüğü bünyesinde şu proje türlerine destek vermektedir:

•             Uluslararası Bilimsel Toplantılara Katılma Projeleri

•             Uluslararası Bilimsel Toplantı Düzenleme Projeleri

•             Uluslararası Proje Geliştirme Toplantılarına Katılma Projeleri

•             Uluslararası Araştırma İş Birliği Projeleri

•             Yayın ve Yayın Atıf Projeleri

•             Genç Bilim İnsanlarını Destekleme Projeleri

Toplumsal Katkıya Yönelik

Selçuk Üniversitesi eğitim ve araştırma birimleri ile uluslararası düzeyde yoksulluğu ortadan kaldırmak, gezegenimizi korumak ve tüm insanların barış ve refah içinde yaşamasını sağlamak amaçlı birçok proje planlamakta ve yürütmektedir. Selçuk üniversitesi yapılan tüm topluma katkı faaliyetlerinde çok kültürlü bir ortamı sağlamayı hedefler. Üniversite akademik, idari personellerine ve öğrencilerine uluslararasılaşma süreçleri için gerekli olan bilgi, beceri, destek ve uluslararası ağ erişimini sağlayarak onların hem kişisel hem de içerisinde yaşadıkları topluma katkı sağlamalarını destekler.


68184
Öğrenci
390480
Mezun
3098
Akademik Personel
4335
İdari Personel
24
Fakülte
7
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu