HIZLI ERİŞİM
Politikalar

Selçuk Üniversitesi Yunak Meslek Yüksekokulu olarak,

Kalite Politikası,

Küresel rekabet ortamında kamu ve özel sektörün ihtiyaçlarına uygun niteliklere sahip stratejik kararlar alma becerileriyle ülkenin sosyal ve ekonomik kallkınmasına katkıda bulunacak bireyler yetiştirmek, toplumsal duyarlılık ilkesiyle hareket eden, toplumun vicdanı ve sesi olarak duyarlı davranan ve sosyal sorumluluk projeleri geliştiren, güvenli sağlıklı ve huzurlu bir çalışma ortamı sağlayan, igili mevzuat ve standartları uygulayan, sürdürülebilir kalkınmayı benimseyen, ulusal ve uluslararası düzeyde tanınan seçkin bir eğitim ve araştırma kurumu haline gelen Selçuk Üniversitesi'nin sürekli geliştirme ve iyileştirme ilkesiyle öncü ve yenilikçi bir birimi olmak kalite politikamızdır.

Eğitim Politikası,

Yunak Meslek Yüksekokulu Finans, Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü Maliye ile Bankacılık, Sigortacılık Programlarının amaçları ve öğrenme çıktıları (kazanımları) oluşturulmuş, TYYÇ ile uyumu belirtilmiş, kamuoyuna ilan edilmiştir. Program yeterlilikleri belirlenirken birimin misyon vizyonu göz önünde bulundurulmuştur. Ders bilgi paketleri varsa ulusal çekirdek programı, varsa ölçütler (örneğin akreditasyon ölçütleri vb.) dikkate alınarak hazırlanmıştır. Kazanımların ifade şekli öngörülen bilişsel, duyuşsal ve devinimsel seviyeyi açıkça belirtmektedir. Program çıktılarının gerçekleştiğinin nasıl izleneceğine dair planlama yapılmıştır, özellikle birimin ortak (generic) çıktıların irdelenme yöntem ve süreci ayrıntılı belirtilmektedir. Öğrenme çıktılarının ve gerekli öğretim süreçlerinin yapılandırılmasında bölüm bazında ilke ve kurallar bulunmaktadır. Program düzeyinde yeterliliklerin hangi eylemlerle kazandırılabileceği (yeterlilik-ders-öğretim yöntemi matrisleri) belirlenmiştir. Alan farklılıklarına göre yeterliliklerin hangi eğitim türlerinde (örgün, karma, uzaktan) kazandırılabileceği tanımlıdır. Programların tasarımında, fiziksel ve teknolojik olanaklar dikkate alınmaktadır (erişim, sosyal mesafe vb.)

Araştırma Politikası

Araştırma süreçlerin yönetimine ilişkin benimsenen yaklaşımlar, Yunak Meslek Yüksekokulunda motivasyon ve yönlendirme işlevinin nasıl tasarlandığı, kısa ve uzun vadeli hedeflerin net ve kesin nasıl tanımlandığı, araştırma yönetimi ekibi ve görev tanımları belirlenmiştir; uygulamalar bu birimsel tercihler yönünde gelişmektedir. Bilimsel araştırma ve sanatsal süreçlerin yönetiminin etkinliği ve başarısı izlenmekte ve iyileştirilmektedir.

Toplumsal Katkı Politikası

Yunak MYO’da toplumsal katkı politikası birimin toplumsal katkı süreçlerinin yönetimi ve organizasyonel yapısı birimselleşmiştir. Toplumsal katkı süreçlerinin yönetim ve organizasyonel yapısı birimin toplumsal katkı politikası ile uyumludur, görev tanımları belirlenmiştir. Yapının işlerliği izlenmekte ve bağlı iyileştirmeler gerçekleştirilmektedir.

Uluslararasılaşma Politikası

Küresel rekabet ortamında kamu ve özel sektörün ihtiyaçlarına uygun niteliklere sahip stratejik kararlar alma becerileriyle ülkenin sosyal ve ekonomik kallkınmasına katkıda bulunacak bireyler yetiştirmek,Ulusal ve uluslararası düzeyde tanınan seçkin bir eğitim ve araştırma kurumu haline gelen Selçuk Üniversitesi'nin sürekli geliştirme ve iyileştirme ilkesiyle öncü ve yenilikçi bir birimi olmak kalite politikamızdır.

 


67392
Öğrenci
381481
Mezun
3118
Akademik Personel
4304
İdari Personel
24
Fakülte
8
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu