HIZLI ERİŞİM
Hakkında

Selçuk Üniversitesi İLTEK 30 Ocak 2013 tarih ve 28544 sayılı Resmî Gazetede yayınlanan Yönetmelik ve Devlet Planlama Teşkilatı tarafından desteklenen Ar-Ge projesi finansmanı ile Selçuk Üniversitesi Kampüsü yerleşkesinde kurulmuş olup, modern cihazları ve uzman kadrosuyla üniversitelerde, özel ve kamu kurum/kuruluşlarında yürütülen çalışmalar için analiz ve eğitim merkezi olarak hizmet vermektedir

İLTEK Laboratuvarlarında; numunelerin termal, manyetik, optik ve yüzey özelliklerinin, morfolojik ve tanecik yapılarıyla içeriklerinin belirlenmesi amacıyla gerçekleştirilen fiziksel ve kimyasal analizlerin yanı sıra moleküler biyoloji ve biyoteknoloji temelli rekombinant DNA çalışmaları, mikro RNA, hücre kültürü işlemleri, gen ve protein analizleri, fermentör ve görüntüleme işlemleri yanında mikrobiyolojik analizler de yapılabilmektedir.

Ulusal ve uluslararası kriterlere uygun analizleri gerçekleştirmek üzere yapılandırılmış olan İLTEK, Teknokent ile iş birliği yaparak üniversitemizin ulusal ve uluslararası proje yürütme potansiyelini arttırmayı, özel ve kamu kurum/kuruluşlarının araştırma, ürün geliştirme ve üretim aşamalarında ihtiyaç duydukları analiz isteklerini karşılamayı, üniversitemizdeki araştırmacılarımız yanında diğer üniversitelerdeki araştırmacılara da yardımcı ve öncü olmayı amaçlamaktadır.

İLTEK, gerekli eğitime ve yetkinliğe sahip ve araştırmacı taleplerini anlayan personeli ve altyapısı ile alanında uluslararası düzeyde kabul gören niteliklere ulaşmış Türkiye'nin önder laboratuvarı özelliğini korumak ve geliştirmek amacıyla sürekli gelişme anlayışını benimsemiştir. Müşteri memnuniyetinin yanı sıra analizde istenen yasal şartların karşılanmasını son derece önemseyen, yapılan analizlerin kalitesinden ve güvenliğinden ödün vermeyen İLTEK, analiz faaliyetlerini tarafsızlık ve gizlilik ilkelerine bağlı kalarak gerçekleştirmektedir.

Bugün itibariyle İLTEK yönetiminde görev yapmış Öğretim Üyelerimiz :

22.10.2005 - 02.11.2017     : Prof. Dr. Mustafa ERSÖZ  (Müdür), Prof. Dr. Mahmut KUŞ (Müdür Yrd.), Doç. Dr. M.Selman YAVUZ (Müdür Yrd.)

03.11.2017 - 22.07.2020     : Doç. Dr. Abdullah SİVRİKAYA (Müdür), Doç. Dr. Ömer Faruk YÜKSEL (Müdür Yrd.), Dr. Öğr. Üyesi Bilgehan Yabgu HORASAN (Müdür Yrd.)

22.07.2020 - 27.04.2021     : Prof. Dr. Mustafa ACARER (Müdür), Prof. Dr. Ahmet Levent BAŞ (Müdür Yrd.), Prof. Dr. Serkan ERDEMİR (Müdür Yrd.)

28.04.2021 - 05.05.2023    : Prof. Dr. Serdar KARAKURT (Müdür), Prof. Dr. Yasemin ÖZTEKİN (Müdür Yrd.), Dr. Öğr. Üyesi Derya ÖZHAVA (Müdür Yrd.)

05.05.2023 - Devam Ediyor: Prof. Dr. Ülkü SAYIN (Müdür), Prof. Dr. Yasemin ÖZTEKİN (Müdür Yrd.), Doç. Dr. Teoman ÖZTÜRK (Müdür Yrd.)


68132
Öğrenci
380979
Mezun
3133
Akademik Personel
4332
İdari Personel
24
Fakülte
8
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu