HIZLI ERİŞİM
Ulusal Staj

Yurt içindeki başarısının yanı sıra yurt dışında da beğeni ile takip edilen ve OECD tarafından iki kez üye ülkelere örnek uygulama olarak gösterilen Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi tarafından koordine edilen Ulusal Staj Programına (USP) 2021 yılı itibariyle İLTEK olarak üye olunmuştur. İLTEK’te uygulanacak staj programı kapsamında profesyonel hayatının başındaki pek çok gence henüz öğrenci iken iş hayatını deneyimleme ve kariyer yolculuğuna yön verme şansı tanınmış olacaktır.

Program aracılığıyla; ulusal düzeyde farklı üniversitelerin farklı bölümlerinden stajyer alımı yapılabilecektir. Şeffaf, izlenebilir ve yenilikçi yaklaşımı benimsemiş olan bu uygulama ile lisans öğrencilerinde İLTEK farkındalığının oluşturulması, disiplinlerarası bilimsel çalışmanın öneminin kavratılması, öğrencilere sunum yapma, bilimsel etik, lisansüstü eğitim, yayın tarama ve yazma konularında akademik danışmanlık alma şansının yaratılması, öğrencilerin lisans eğitimlerini tamamladıktan sonra istihdam edilebilirliklerinin arttırılması ve kariyer olanaklarına erişimde fırsat eşitliğinin desteklenmesi amaçlanmaktadır. Araştırma Merkezi olarak bu uygulamanın İLTEK’te yapılacak olması staj imkânının zorunlu staj gerektiren teknik bölümlerle sınırlı kalmayıp tüm bölümlere yaygınlaştırılması açısından yüksek öneme sahiptir.

Staj duyuruları İLTEK’e ait sosyal medya platformlarından yapılacak olup öğrencilerin https://kariyerkapisi.cbiko.gov.tr/ulusalstajprogrami sayfasından yapacakları başvurular da değerlendirmeye alınacaktır.

İLTEk'te Staj Uygulama Esasları için tıklayınız. 

Yıllara göre stajlarını İLTEK’te tamamlayan stajyerlerimizin listesi aşağıda verilmiştir.

2021 Yılı Stajyer Listesi

2022 Yılı Stajyer Listesi

2023 Yılı Stajyer Listesi

2024 Yılı Staj Takvimi için tıklayınız.

2024 Yılı Stajyer Listesi için tıklayınız. 


68093
Öğrenci
381005
Mezun
3130
Akademik Personel
4317
İdari Personel
24
Fakülte
8
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu