HIZLI ERİŞİM
Yüksekokulumuz

 

S.Ü. Akören Ali Rıza Ercan Meslek Yükske Okulu 1997 yılında eğitim öğretime açılmıştır.
Meslek Yüksekokulumuz bölgenin en modern ve en donanımlı yüksekokullarından birisidir. 85.000 m2 lik yeşil kuşak kampüs alanı içerisinde,  5000 m2 kapalı eğitim öğretim alanı, 1200 m2 kapalı spor salonunda eğitim öğretime devam etmektedir.
Yüksekokulumuz bünyesinde 20 derslik, , 2 amfi, 3 adet 40'ar öğrenci kapasiteli bilgisayar laboratuvarı, 1 adet Elektrik-Elektronik Atölyesi, 1 adet Elektronik ve Otomasyon Laboratuvarı, 200 kişilik konferans salonu,400 öğrenci kapasiteli öğrenci kantini, 4.500 yayının bulunduğu 100 kişilik kütüphane ve okuma salonu, 25 idari ve destek ofisi bulunmaktadır. Kampus alanı içerinde öğrencilerin boş zamanlarını değerlendirebilecekleri kapalı spor salonu, açık voleybol, basketbol ve tenis kortu ile futbol sahası da bulunmaktadır. Kampus alanı içerisinde kız öğrencilerin barınma ihtiyacını karşılamak amacıyla 135 öğrenci kapasiteli modern bir kız öğrenci yurdu ile 1000 öğrencinin beslenme ihtiyacını karşılayan yemekhanemizde faaliyet göstermektedir.
Yüksekokulumuzun içinde bulunduğu kampus alanının rahat ve huzurlu bir eğitim ortamı olarak daha modern yeşil bir çehreye kavuşması için başlangıçtan bu yana çalışmalar yürütülmekledir. Yapılan peyzaj çalışmalarıyla yürüyüş yolları oluşturulmuş, sosyal etkinlikler için 800 öğrenci kapa
siteli amfi tiyatro yapılmış, 50 adet bank, 5 adet kamelya, kamera güvenlik ve bahçe ışıklıma sistemi kurularak öğrencilerimizin günün her saatinde yararlanabilecekleri bir kampüs ortamı oluşturulmuştur.
Akademik personel niteliği bakımından Türkiyenin donanımlı öğretim elemanlarına sahip yüksekokullarından biri olan Meslek Yüksekokulumuzda 1 Profesör, 1 Dr.Öğretim Üyesi, 18 öğretim görevlisi olmak üzere toplam 20 öğretim elemanı görev yapmaktadır.Tüm öğretim elemanlarımız gerek yüksek lisans gerek doktora seviyesinde alanlarıyla ilgili akademik çalışmalar yürütmektedirler.

Meslek Yüksekokulumuz 3 sosyal, 2 teknik bilimler alanında olmak üzere toplam 5 bölümde / 6 programda 340 öğrenci eğitim öğretime devam etmektedir.
Yüksekokulumuzda eğitim verilen programlar; 

  • Bilgisayar Programlamcılığı
  • Elektronik Teknolojisi 
  • Lojistik
  • Yerel Yönetimler
  • Bankacılık ve Sigortacılık
  • Muhasebe ve Vergi

Programlarıdır.


Yüksekokulumuz Konya şehir merkezine 55 km uzaklıkta olup, Akören - Konya arasında Özel ve Konya Büyükşehir Belediyesine ait otobüslerle ulaşım 45 dakikada sağlanmaktadır. Otobüsler Konyada Karatay Otogarından(eski garaj), Akörende ise okulumuza 30 metre mesafede bulunan Akören Otogarından kalkmaktadır.
Akören ilçesi barınma imkanları bakımından zorluk yaşanmayan ender yerleşim birimlerinden birisidir. İlçemizde hem kız hem erkek öğrenciler için 1 adet Kredi Yurtlar Kurumuna baglı kız ve erkek yurdu (400Kişilik), 4 adet MEB e bağlı özel yurt, 4 adet pansiyon, yeterli kiralık evler ile öğrenciler için barınma imkanı sunmaktadır.
Meslek Yüksekokulumuz deneyimli kadrosuyla iyi bir kariyer edinmenizi sağlamak için sizleri bekliyor.
Bilgi almak istediğiniz her konuda bizlere ulaşabilirsiniz.


68078
Öğrenci
381009
Mezun
3131
Akademik Personel
4314
İdari Personel
24
Fakülte
8
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu