HIZLI ERİŞİM
Misyon

Ülkemizde ve bölgemizde bulunan gençlere eğitim fırsatı vererek evrensel nitelikte bilgi ve teknoloji üreten araştırmacı, katılımcı, paylaşımcı, özgün ve estetik değerlere sahip, çağdaş bir öğretim kültürü oluşturmak ve mesleki açıdan yetkin, toplumsal değerlere saygılı bireyler yetiştirmektir.

Güncel bilgilere ve global bakış açısına sahip, kültürel birikimi olan, araştırma ve sorun çözme yeteneği gelişmiş, Atatürk ilke ve inkılaplarını özümsemiş, hukukun üstünlüğüne inanmış, çevresine ve topluma örnek olan, yurtsever bireyleri yetiştiren eğitim sistemini devamlı kılmaktır.

Çağın gerektirdiği bilgi ve becerilerle donanmış nitelikli meslek elemanları ile orta ve üst kademe yönetici adaylarını en iyi şekilde yetiştirmek ve hayata hazırlamaktır.

Bir eğitim öğretim kurumu olarak, eğitim-öğretim yöntem ve imkânlarını kullanıp en kapsamlı ve kaliteli mesleki eğitimi verebilmenin yanında, sürekli yenilenen, gelişmeleri takip ederek çevresine yol gösteren, projeler üreten, rehberlik ve öncülük yaparak toplumun ekonomik ve sosyal gelişimine katkıda bulunan bir anlayış ve yaklaşımı ortaya koymaktır.

Kurum ve kuruluşların beklentilerinin de ötesinde bilgi ve teknolojiye dayalı, etkili ve etkin hizmet sunabilecek sorumlu bireyler yetiştirmektir.

Öğrencilerimize teknolojik gelişmelere paralel olarak eğitim-öğretim vermek, bilgiyi üretmek, uygulamak ve yaymaktır.

Üstün nitelikli girişimci, yenilikçi, meslek ara elemanı yetiştirerek ülkemizde kamu ve özel sektörün girişimci ve kaliteli insan gücü ihtiyacını karşılamada bu alanda ihtiyaç duyulan boşluğun doldurulmasını sağlamaktır.

Mezunlarıyla yakın iletişim içinde olup, onların mezuniyet sonrası tecrübe, bilgi birikimi ve donanımlarından mevcut öğrencilerinde faydalanmasını sağlamaktır.

Yörenin bilimsel ve kültürel açıdan kalkınmasına katkıda bulunmaktır.

Öğretim elemanlarının kendilerini yenilemeleri ve geliştirmelerini sağlamaktır.


68093
Öğrenci
381005
Mezun
3130
Akademik Personel
4317
İdari Personel
24
Fakülte
8
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu