8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜNE ÖZEL : ERKEN TEŞHİS HAYAT KURTARIR

8 MART 2022 DÜNYA KADINLAR GÜNÜNE ÖZEL Yunak Meslek Yüksek Okulu , Yunak Belediyesi ve Yunak Komek işbirliğiyle (KOMEK) Yunak Kurs Merkezi Konferans Salonu’nda "ERKEN TEŞHİS HAYAT KURTARIR"  konu başlıklı bilgilendirme semineri düzenlendi. Programın açılış konuşmasını Yüksek Okul Müdürümüz Dr. Öğr. Üyesi Kadir Öztaş yaptı. Öztaş , 8 Mart Dünya Kadınlar Günü olması münasebetiyle böyle bir program organize ettiklerini ifade ederek , programa katılan tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutladı. Düzenlenen konferans öncesi kadınlara bilgilendirici broşürler dağıtıldı. Kadınların yoğun ilgi gösterdiği konferansa konuşmacı olarak katılan  Akşehir Kadir Yallagöz Sağlık Yüksek Okul Müdür Yardımcısı  Dr.Öğr.Üyesi  Alev Yıldırım Keskin  ve Öğretim Görevlisi Çiğdem Berk Özcan tarafından , kadınlarda meme , rahim ağzı ve yumurtalık kanserinde erken teşhis ve tedavinin önemi anlatıldı. Kadınların kansere karşı bilinçlendirilmesinin amaçlandığı konferans’a  kanser vakalarında kadınların erken teşhis için ne yapmaları gerektiği anlatıldı.Konferans’da kadınlara yönelik kanser türlerine karşı duyarlı olmaları çağrısında bulunularak erken tanı ve tedaviyle hastaların kanserden kurtulabileceğinin altı çizildi.Kanser hastalığının erken tanısında erken tedavinin hastalığın ilerlemesinde başarı şansını oldukça arttırdığını anlatan Çiğdem Berk Özcan  "Hastalığın tedavi edilebilmesinde, hastalığın erken tanısı yani erken teşhisi çok büyük önem arz etmektedir. Erken teşhis edilemeyen hastalığın tedavi süreci ve tedavi seçenekleri daha zorlayıcı ve kısıtlı olabilmektedir" dedi.Kanserden korunma yolları hakkında bilgiler veren Alev Yıldırım Keskin ise, ailesinde daha önce kanser vakası görünen risk grubunda bulunan kadınların her yıl hastanelere giderek gerekli tanı testlerini yaptırmaları gerektiğini belirterek, "Erken tanı konulduktan sonra tedavinin yüz güldürücü sonuçları oluyor.Kadınlarımız herhangi bir şikayet olmadan yıllık kontrollerini yapmaları gerekiyor. Sağlıklı kadınların sağlıklı nesiller yetiştirebilmeleri için her hastalıkta olduğu gibi kanser hastalığında da sağlıklı beslenme oldukça önemlidir" şeklinde konuştu.Programın sonunda Yunak Belediye Başkanı Ali Konak , Yunak Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Bekir Coşkun , Yunak MYO Müdürümüz Dr. Öğr. Üyesi Kadir Öztaş ve Komek Sorumlusu Ekrem Varol tarafından konuşmacı ve katılımcılara karanfil ile plaket takdim edildi.