HIZLI ERİŞİM

Slider

‘Cumhuriyetimizin 100. Yılında 100 Fikir’ poster sergisi, ziyaretçileriyle buluştu

‘Cumhuriyetimizin 100. Yılında 100 Fikir’ poster sergisi, ziyaretçileriyle buluştu

20.12.2023 - Beyşehir Ali Akkanat Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu

Selçuk Üniversitesi Beyşehir Ali Akkanat Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu tarafından hazırlanan “Cumhuriyetimizin 100. Yılında 100 Fikir” poster sergisi, ziyaretçileriyle buluştu. Afet yönetimi konusunda farkındalık oluşturmayı hedefleyen sergide 110 poster yer alıyor.

Selçuk Üniversitesi Müzede düzenlenen serginin açılışına Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Emrullah Eken, Konya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Cevdet İşbitirici, Konya İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdür Yardımcısı Dr. Halil İbrahim Çiçekdağı, öğretim elemanları ile öğrenciler katıldı.

Beyşehir Ali Akkanat Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu tarafından hazırlanan sergi, Yüksekokulun Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölümü ve Sosyal Hizmet Bölümü tarafından desteklendi. Sergiye ayrıca Konya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, Konya İl AFAD Müdürlüğü, Selçuk Üniversitesi Kadınhanı Faik İçil MYO Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Bölümü, Aircraft Rescue and Fire Fighting (ARFF), Konya OSB İtfaiye Teşkilatı destek verdi.

Beyşehir Ali Akkanat Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Mine Taşkın, yaptığı açıklamada hazırlanan 110 poster ile Kahramanmaraş depremi öncesi, deprem anı ve sonrasında oluşan sorunlara yönelik çalışmaları ele aldıklarını söyledi. Sergi açma fikrinin öğrencilerle Türkiye ve yurt dışında afet yönetimine yönelik çalışmaları araştırırken oluştuğunu ifade eden Taşkın, “Sergi çalışmamız çerçevesinde bilimi, bilgiyi Üniversitemizle paylaşalım, birçok kişide farkındalık oluşturalım istedik. Deprem bölgesinde, afet bölgesinde yaşayan insanlarız. Afetin sadece bir deprem, sel felaketi olmadığını, çok geniş ve farklı alanlarla karşımıza çıktığını tüm öğrencilere aktarmamız bir sosyal sorumluluk görevimiz. Aynı zamanda hoca olarak bunu onlara vermek zorunda olduğumuzu hissettik. Ne kadar çok insana dokunabilirsek, bilgi verebilirsek o kadar başarılı olacağımızı düşündük ve çalışmamızı gerçekleştirdik.” dedi.

Öğrencilere bu alanda gerçekleştirilen çalışmaları sergi aracılığıyla teorinin yanında uygulama olarak da sunduklarını anlatan Taşkın, posterlerden 9’unun TÜBİTAK projesi, 2’sinin ise Bilimsel Araştırma Projeleri kapsamında olduğunu belirtti. Taşkın, serginin bir yıllık çalışmaları içerdiğini aktardı.

Doç. Dr. Mine TAŞKIN hocamızın röportajı ‘Cumhuriyetimizin 100. Yılında 100 Fikir’ poster sergisi, ziyaretçileriyle buluştu

68093
Öğrenci
381005
Mezun
3130
Akademik Personel
4317
İdari Personel
24
Fakülte
8
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu