HIZLI ERİŞİM
Müdürün Mesajı

Müdürün Mesajı

Selçuk Üniversitesi Beyşehir Ali Akkanat Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu olarak disiplinler arası, çok yönlü ve uygulamaya dönük mesleki becerileri kazandırmayı hedefleyen eğitim anlayışımızla öğrencilerimizi sadece mezuniyet sonrasına değil bilginin çoğaldığı ve küreselleştiği ve bireysel becerilerin ön plana çıktığı yeni dünyaya hazırlamayı temel hedefimiz olarak görüyoruz. Temel eğitim anlayışımız, öğrencilerimizi disiplinler arası bilgi ve mesleklerinin gerektirdiği teorik ve pratik becerilerle donatmak ve araştırmacı, problem çözücü ve kendini yenileyici bireyler yetiştirmektir. Okulumuz programlarının disiplinler arası ve uygulamaya dönük doğası da bu hedeflere paralellik arz etmektedir.

Yüksekokulumuz 2012 yılında kurulmuş olup hâlihazırda Sosyal Hizmet ve Acil Yardım ve Afet Yönetimi olmak üzere iki bölümde 4 yıllık lisans düzeyinde eğitim verilmektedir. Rekreasyon bölümümüzde eğitim öğretimi başlatmaya yönelik çalışmalarımız sürmektedir. 2020-2021 eğitim öğretim yılı ilk mezunlarımızı veriyor olmak bakımından bizim için ayrıca heyecan ve gurur verici bir dönem. Dört yıllık eğitimleri süresince öğrencilerimize huzurlu bir eğitim ortamında ve akademisyenlerimizin destekleyici ve yakın ilgileri ile programlarımızın hedeflediği meslek alanlarına yönelik teorik ve uygulamalı bilgileri kazandırmış olmaktan mutluluk duyuyoruz.

Okulumuzun sağladığı bu eğitim ve etkileşim ortamı ve eğitimcilerimizin yakın ilgi ve desteği ile öğrencilerimiz çok sayıda uygulamalı eğitim ve eğitime ve sosyal sorumluluğa dair aktivitenin parçası olma deneyimi yaşamaktadır.  Her iki bölümümüzün de oldukça aktif öğrenci kulüpleri bölümlerimizin seçkin akademisyenleri ile birlikte öğrencilerimize deneyime dayalı öğrenme ve sosyal katılım fırsatları sağlamaktadır. Öğrenmeyi, dersliğin ötesinde gerçek yaşama katılarak ve deneyimleyerek, mesleki gereklilikleri bizzat uygulayarak deneyimlenen etkileşimli bir aktivite olarak görüyor ve öğrencilerimizi tam potansiyellerine eriştirmelerine katkı sağlayacak her türlü aktiviteyi destekliyoruz.

Öğrencilerimizi evrensel değerlere saygılı ve mesleki sorumlulukların bilincinde, çağdaş, üretken, bireyler olarak çalışma hayatında başarılı ve ülkemize katkı sağlayan bireyler olarak görmek en büyük hayalimizdir. Burada, bu amacı gerçekleştirmek ve mümkün olan en iyi şekilde siz öğrencilerimizi yetiştirmek için elinden geleni yapmakta istekli bir kadro bulunduğunu bilmenizi isterim. Hayallerinize ulaşmanıza ve hedeflerinizi gerçekleştirmenize destek olacak bir eğitim hayatı diliyorum.

Doç. Dr. Mine TAŞKIN

 


68093
Öğrenci
381005
Mezun
3130
Akademik Personel
4317
İdari Personel
24
Fakülte
8
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu