HIZLI ERİŞİM

Ders Kayıt Yönergesi

Detaylı bilgiye internet sitemize ekli olan eğitim öğretim yönetmeliğinden ulaşabilirsiniz. 

GENEL BİLGİLER

Öğrenci, her yarıyıl başında akademik takvimde gösterilen süre içnde katkı payı veya öğrenim ücretini ödeyerek kaydını yeniletmek, ders kaydını yaptırmak ve danışmanına onaylatmak zorundadır. Her türlü kayıt işleminden öğrenci sorumludur.

Öğrenci, kayıt yenileme süresini takip eden ve akademik takvimde belirtilen ders ekleme-bırakma tarihlerinde danışmanının onayı ile yeni ders seçebilir veya seçtiği dersi bırakabilir.

Ortalaması 1.5'un üstündeki öğrenciler danışmanlarının uygun görmesi halinde bir dönemde en fazla 45 AKTS’lik ders alabilir. Ortalaması 1.5'un altındaki öğrenciler ise bir dönemde en fazla 30 kredilik ders alabilitler. Bu toplama kalınan, alttan alınan, mevcut dönem ve üstten alınan dersler dahildir.

BB’nin altında notlanmış dersleri not yükseltmek için alttan almak isteyen öğrenciler fakülte web sayfasında yer alan “not yükseltme" dilekçesi ile bu dersleri alabilir. Üst dönemden ders almak isteyen öğrenciler de ilgili dilekçe ile öğrenci işlerine başvurmalıdır. Bu dersler internet sitesi üzerinden alınmamalıdır.

Muafiyet işlemi uygulanan öğrencilerin muaf oldukları dersi seçmemeleri gerekmektedir.

DERS KAYIT ADIMLARI

Alt dönemden kalan (herhangi bir not ile geçemedikleri) dersi bulunan öğrencilerin, öncelikle bu dersleri seçmeleri gerekmektedir.

Geçemedikleri dersi olmayan ya da bu dersleri seçen öğrenciler, içinde bulundukları döneme ait zorunlu dersleri eklemelidir. 

Üçüncü ve dördüncü sınıftaki öğrencilerin, iki adet seçmeli ders seçmesi gerekmektedir. Lütfen üst dönemden ders seçmeyiniz. 

 


68093
Öğrenci
381005
Mezun
3130
Akademik Personel
4317
İdari Personel
24
Fakülte
8
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu