HIZLI ERİŞİM

Vizyon, Misyon ve Değerlerimiz

šİnsan psikolojisinin duygu, biliş ve davranış bileşenlerinin bilimsel yöntemlerle incelenmesi ve değerlendirilmesi, insanları daha üretken, mutlu ve yaşadığı dünya ile daha uyumlu hale getirmenin önde gelen koşullarındandır.

šSelçuk Üniversitesi Psikoloji Bölümü, öğrencilere güncel ve sağlam temellere oturtulmuş olan teorik ve uygulamalı bilgi ve becerileri kazandırmayı, deneysel çalışma ve alan araştırması yürütebilmeye ilişkin teknikleri öğretmeyi, bilimsel veriler toplayarak bunları hem istatistiki hem de kuramsal birikim ışığında analiz edebilme becerisi kazandırmayı hedefleyen bir bakış açısına sahiptir.

šBölümümüz, psikoloji biliminin teorik ve metodolojik araçları vasıtası ile kritik ve yaratıcı düşüncenin geliştirilmesini önemsemektedir. 

Derinlikli, bütüncül ve çok yönlü bir yaklaşımı benimseyen bölümümüzden mezun olan öğrenciler, öncelikle kendilerini, sonrasında içinde yaşadıkları ülke ve dünyayı çok daha gerçekçi bir biçimde tanıyacak ve karşılaştıkları sorunların çözümü konusunda bilinçli, duyarlı ve kendini gerçekleştirebilen bireyler olacaktır.

Bu doğrultuda Psikoloji Bölümünün misyonu, toplumun sorunlarını tespit edebilen, çözüm yolları geliştirebilen ve bunları uygulamaya koyabilen yetkin psikologlar yetiştirmektir. 

Selçuk Üniversitesi Edebiyat Fakültesine bağlı olan Psikoloji Bölümünün temel amacı, disiplinler-arası bir anlayış içerisinde ve çağdaş bilimsel gelişmeler, teknolojik yenilikler ve etik değerler doğrultusunda, Türk Yüksek Öğretimin temel amaçları ile örtüşen, insan haklarına ve hukuka saygılı, probleme çok yönlü yaklaşabilen ve eleştirel bir bakış açısı ile sorgulayan, insanın düşünce ve davranışlarının psikoloji biliminin yöntemleri ile incelenmesini sağlayacak bilgi ve donanıma sahip olan nitelikli psikologlar yetiştirmektir. Ayrıca bu gücü bireysel ve toplumsal sorunların çözümü, kişiler arası ilişkilerin düzenlenmesi, üretim ve verimliliğim arttırılmasına katkı sağlayarak toplumun hizmetine sunmaktır. 


68093
Öğrenci
381005
Mezun
3130
Akademik Personel
4317
İdari Personel
24
Fakülte
8
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu