HIZLI ERİŞİM

Yaz Okulu

Bölümüzde yaz okulu açılmamaktır. Aşağıda belirtilen koşulları karşılayan durumlarda farklı üniversitelerin yaz okulu dersleri kabul edilmektedir. Lütfen maddeleri dikkatle okuyunuz.

1. Lisans öğrencileri öğrenim süreleri boyunca Selçuk Üniversitesinde açılmamış olmak ve bir dönemde en fazla 18 AKTS veya 9 ders saati sınırını aşmamak koşuluyla diğer üniversitelerin yaz okulunda veya yaz döneminde açılan dersleri alabilirler. 

2. Selçuk Üniversitesi dışındaki bir üniversitede açılan yaz okulu dersini, dili aynı veya farklı, kredisi eşit veya daha fazla, içeriği eşdeğer olmak kaydı ile bölümdeki akademik danışmanlarının onayı ile alabilirler.

3. Öğrenci yaz okuluna kaydolmadan önce ders içeriğini ve yaz okuluna kaydolacağı okulun bilgilerini akademik danışmanına ileterek onay almalıdır. Aksi takdirde derslerin kabul edilmeme riski artmaktadır. Dersleri kabul etmek bölümün inisiyatifindedir.

4. Ders alınacak olan Selçuk Üniversitesi dışındaki üniversitenin programının YGS-LYS yerleştirme taban puanının, öğrencinin Selçuk Üniversitesinde yerleştiği programın taban puanından daha yüksek olması gerekir (vakıf üniversiteleri tam ücretli [burssuz] olarak bölüme kaydedilen öğrenci taban puanı ile değerlendirilir).

5. Diğer üniversitelerden alınan derslerden CC veya karşılığı altındaki notlar Selçuk Üniversitesinde kabul edilmez.

6. Başarısız olunan derslerin öğrenci not durum belgelerine işlenmesi Selçuk Üniversitesi Önlisans ve Lisans Eğitim-Öğretim Yönetmeliği ile Selçuk Üniversitesi Lisansüstü Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği hükümlerine göre yapılır. İlgili yönetmeliğe Selçuk Üniversitesi Psikoloji Bölümü İnternet Sitesi/Eğitim-Öğretim alt başlığından ulaşarak okumanız önemle rica edilir.

7. Her ders için en az bir ara sınavı yapılmış olması gereklidir. Final sınavlarından sonra, yaz okulu bütünleme sınavı notları kabul edilir.

8. Yaz okulunda alınan derslere (YÖK tarafından belirtilen) %70 oranında devam edilmesi şarttır.

9. Yatay ve dikey geçişle gelen ve intibakları yapılan öğrenciler de Yaz Okulundan ders alabilir.

10. Yaz okuluna başvurmadan önce öğrenci işlerine dilekçe ile müracaat edilmesi gerekmektedir.


68093
Öğrenci
381005
Mezun
3130
Akademik Personel
4317
İdari Personel
24
Fakülte
8
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu