HIZLI ERİŞİM

Bölüm Hakkında

Rus dili ve Edebiyatı Bölümü 1992 – 1993 eğitim öğretim yılında Selçuk Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi bünyesinde Batı Dilleri ve Edebiyatı Bölümünün Rus Dili ve Edebiyatı Ana Bilim Dalı olarak faaliyete başlamıştır. 1996 yılı Ocak ayından itibaren bağımsız bir bölüm haline gelen Rus Dili ve Edebiyatı Bölümü dört yıllık lisans eğitimi veren bir birimdir.

Dört yıllık eğitim boyunca öğrencilerimize Rus Dili, Edebiyatı ve Kültürüyle ilgili dersler verilmektedir Anlamaya ve konuşmaya yönelik dersler deneyimli öğretim elemanlarımız tarafından yürütülmektedir.

Bölümümüzde  görsel ve işitsel araçlarla donatılmış derslikler mevcut olup derslerin bir bölümü burada yapılmaktadır. Rus Edebiyatının eserlerini konu alan filmler öğrencilerimize izletilmektedir. Rusça ve Türkçe eserlerin bulunduğu bölüm kütüphanesinden öğrencilerimiz sürekli olarak yararlanabilmektedirler.

Bölümümüz ayrıca bir yıllık Hazırlık eğitimi de vermektedir.

Bölümüz mevcut öğretim üyeleri ve bölümümüze tahsis edilen her türlü ekipmanla birlikte, bölümün misyon ve vizyonuna uygun olarak eğitim ve öğretim faaliyetlerine devam etmektedir. Bölümde verilen dersler dışında öğrencilerin ihtiyaçları ve istekleri doğrultusunda Erasmus ve Mevlana programları gibi projelerle çeşitli sosyal ve eğitim amaçlı aktivitelerle eğitim ve öğretim desteklenmektedir.


68078
Öğrenci
381009
Mezun
3131
Akademik Personel
4314
İdari Personel
24
Fakülte
8
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu