HIZLI ERİŞİM

Öğrenci

ÖĞRENCİ ETKİNLİKLERİMİZ

Selçuk Üniversitesi Rus Dili ve Edebiyatı Bölümünde Öğrenci Sempozyumu

Selçuk Üniversitesi Rus Dili ve Edebiyatı Bölümü 2022-2023 Akademik Yılı’nda gerçekleştirdiği uluslararası etkinliklerle faaliyetlerine devam etmiştir. 2022 yılının Kasım ayında Rusya Federasyonu Kazan Maksim Gorki Üniversitesi ile birlikte gerçekleştirilen öğrenci sempozyumunda bölümümüz öğrencileri farklı konularda Rusça bildiriler sunmuştur. İki gün süren sempozyumun ardından hem katılım gösteren öğrencilerimize hem de sempozyumu organize edip öğrencilerimizi yönlendiren öğretim üyelerimize katılım sertifikaları verilmiştir.

your image

Rus Dili ve Edebiyatı Bölümünde Maslenitsa Etkinliği

Selçuk Üniversitesi Rus Dili ve Edebiyatı öğrencileri, bölüm öğretim elemenlarımızın koordinatörlüğünde 1 Mart 2024 tarihinde Rus kültüründe baharın gelişini temsil eden Maslenitsa bayramı ile ilgili etkinlik düzenledi. Etkinlikte Rus yerel kıyafetlerini giyen öğrencilerimiz, Maslenitsa ile ilgili etkinlikler düzenleyip sunumlar gerçekleştirdi. Ayrıca başta bölüm başkanımız Doç. Dr. Nazan COŞKUN olmak üzere Öğr. Gör. Jannet MEYERMANOVA ve Öğr. Gör. Zeine ORAZBEKOVA, öğrencilerimize katılım belgelerini verdi.

your image

Bölümümüz Öğrencilerinden Ebru Berk Nijniy Vovgorod Lobaçevski Üniversitesi'nde Yüksek Lisans Eğitimine Hak Kazandı

Bölümümüz lisans öğrencilerinden Ebru Berk, Nijniy Novgorod Lobaçevski Üniversitesi tarafından düzenlenen ve 94 ülkeden 1750 kişinin katıldığı yüksek lisans eğitimine giriş sınavında başarı elde ederek adı geçen üniversitede yüksek lisans eğitimi görmeye hak kazanmıştır. Eğitimine 2025'in Eylül ayında başlayacak olan öğrencimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

your image

Bölümümüz Öğrencilerinden Leylim Agahanoğlu'nun Başarısı

Bölümümüz öğrencilerinden Leylim Agahanoğlu, Kazakistan Kızılorda Korkut Ata Devlet Üniversitesi tarafından 20.05.2024 tarihinde düzenlenen "Puşkin'in Yaratıcılığının Öğreniminde Dijital Eğitim Materyallerinin Kullanımı" adlı uluslararası bilimsel-metodik seminere katılmıştır. Öğrencimiz, adı geçen seminerde "Puşkin'in Masallarının Özellikleri" başlıklı bildirisini başarıyla sunmuş, sertifikası ise bugün bölüm başkanımız Doç. Dr. Nazan Coşkun ve bölümümüz öğretim elemanlarından Öğr. Gör. Zeine Orazbekova tarafından kendisine takdim edilmiştir. Öğrencimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

your image

Selçuk Üniversitesi Rus Dili ve Edebiyatı Bölümünde Mezuniyet Coşkusu

31 Mayıs 2024 saat 14:00'da Edebiyat Fakültesi Namık Kemal Amfisi'nde bölümümüz son sınıf öğrencilerinin mezuniyeti coşkuyla kutlanmıştır. Öğrencilerimiz tarafından hazırlanan mezuniyet töreni programı kapsamında çeşitli etkinlikler yapılmıştır. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan tören, öğrencilerimizin şarkı performansları, teşekkür konuşmaları ve bölüm hocaları tarafından öğrencilere verilen temsili diplomalarla devam etmiştir. Tören, daha sonra öğrencilerimizin kep atma etkinliği ve fotoğraf çekimleriyle tamamlanmıştır. Selçuk Üniversitesi Rus Dili ve Edebiyatı Bölümü olarak mezun öğrencilerimizi tebrik eder, başarılarının daim olmasını temenni ederiz.

your image

BÖLÜMÜMÜZ ÖĞRENCİLERİNE KATKIDA BULUNAN KURULUŞLARA TEŞEKKÜR

LİBER Derneği'ne Teşekkür

LİBER Kitap, Kültür ve Sanat Derneği LKKDS Edebiyat Komitesi tarafından bölümümüz kütüphanesine hediye edilen kitaplar için sonsuz teşekkür ederiz.

your image

Türk Anneler Derneği Konya Şubesi'ne Teşekkür

Türk Anneler Derneği, Konya Şubesi, Selçuk Üniversitesi Rus Dili ve Edebiyatı 2. sınıf öğrencisi Leylim Agahanoğlu'nun ders kitaplarını karşılamıştır. Bölümümüz adına derneğe teşekkürlerimizi sunarız.

your image


61599
Öğrenci
387008
Mezun
3115
Akademik Personel
4391
İdari Personel
24
Fakülte
7
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu