HIZLI ERİŞİM

Sosyal Etkinlikler

LÖSEV işbirliğinde "Hayalindeki Oyuncağı Birlikte Tasarlayalım" Etkinliği

LÖSEV işbirliğinde "Hayalindeki Oyuncağı Birlikte Tasarlayalım" Etkinliği

26.05.2024 - Endüstriyel Tasarım

LÖSEV işbirliğinde "Hayalindeki Oyuncağı Birlikte Tasarlayalım" Etkinliği

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı, Bahar yarıyılı Gönüllülük Çalışmaları Dersi kapsamında, Tasarım (TASA) Topluluğundan öğrencilerin de katılımlarıyla “Hayalindeki Oyuncağı Birlikte Tasarlayalım” etkinliği gerçekleştirildi. Etkinlik kapsamında öğrenciler Lösemili Çocuklar Vakfı (LÖSEV), Lösante Hastanesi’nde tedavi gören çocuklara özel oyuncaklar tasarladılar.  

Etkinlikte çocuklardan, hayal ettikleri oyuncakları çizmeleri istenildi. Bu çizimler, öğrenciler tarafından yorumlanarak 3D modelleri oluşturuldu ve farklı malzemeler kullanılarak üretimleri gerçekleştirildi. Aynı zamanda, sağlık tedbirleri nedeniyle birebir görüşme imkânı olmadığından, öğrenciler hayallerini gerçeğe dönüştürdükleri çocuklar için tasarımlarını ve selamlarını içeren videolar hazırladılar.

Proje kapsamında tasarlanan oyuncaklar, etkinliği koordine eden Dr. Öğr. Üyesi Seda Duman Köylü tarafından hastanede görev yapan yetkililere teslim edildi. Tasarım ve gönüllülüğün birleştiği bu anlamlı etkinlik, hem öğrencilerin hem de çocukların yaratıcılıklarını geliştirmelerine ve sosyal sorumluluk bilinçlerinin artmasına katkı sağladı.

Etkinliğe katılan tüm öğrencilerimize ve etkinliğin düzenlenmesine destek veren bölümümüz Dr.Öğr. Üyesi Seda Duman Köylü ve LÖSEV FAYDA Projesi Yönetmeni Selma Dursun’a teşekkürlerimizi sunarız.

Medya
61599
Öğrenci
387008
Mezun
3115
Akademik Personel
4391
İdari Personel
24
Fakülte
7
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu