HIZLI ERİŞİM
Akreditasyon kuruluşu hakkında bilgi

ENTAK - Endüstriyel Tasarım Akreditasyon Kurulu

https://entak.etmk.org.tr/

 

Endüstriyel tasarım programlarının akreditasyonunun amacı, toplumun, bireylerin ve doğal çevrenin gereksinimlerine duyarlı, nitelikli ürün, sistem, hizmet ve deneyimler tasarlanması için endüstriyel tasarım eğitiminin kalitesini yükseltmek üzere eğitim programlarını değerlendirmek ve geliştirmek amacıyla çalışmalar yürütmektir. Endüstriyel tasarım eğitiminin akreditasyonu, bir eğitim kurumunun verdiği endüstriyel tasarım programını başarıyla tamamlayan mezunlarının, mesleki pratik için yeterli tasarım becerisi, teknik ve mesleki bilgi ve etik formasyona sahip, yetkin endüstriyel tasarımcılar olarak eğitilmelerini garanti altına almayı hedefler.

Endüstriyel Tasarım programlarının ETMK-ENTAK tarafından akreditasyonu gönüllülük esasına dayalı bir süreç olup, ENTAK yalnız kendisine başvuran programları akredite etme amacı ile değerlendirir. ETMK, tüzük, yönetmelik ve yönergelerle belirlediği "program değerlendirme ve akreditasyonu" işlevini yerine getirirken aşağıda belirtilen özel hedeflere ulaşmayı gözetir:

  1. Toplumu, endüstriyel tasarım programlarında eğitim gören öğrencileri, ortaokul ve lisedeki öğrenci adaylarını, öğrenci velilerini, eğitim kurumlarını, meslek örgütlerini, olası işverenleri ve devlet kurumlarını bilgilendirmek üzere asgari değerlendirme ölçütlerini sağlayan endüstriyel tasarım programlarını belirlemek,
  2. Endüstriyel tasarım alanındaki mevcut eğitim programlarının ilerletilmesi, sürekli iyileştirilmesi ve yeni programların geliştirilmesi konularında yönlendirici rol oynamak,
  3. Endüstriyel Tasarım alanındaki eğitim programlarının sürekli iyileştirilmesini teşvik etmek ve yeni programların geliştirilmesi konularında yönlendiricilik yapmak.

 


71647
Öğrenci
389633
Mezun
3183
Akademik Personel
4397
İdari Personel
24
Fakülte
7
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu