Amaç
Güzel Sanatlar Fakültesi Endüstriyel Tasarım bölümünün kuruluşundaki temel amaç, Güzel Sanatlar Fakültesinin sanat ortamı ve üniversitenin bilimsel, teknolojik ortamının birlikteliği ile Türk sanayicisinin karşı karşıya bulunduğu özgün tasarım ihtiyacını karşılayacak olan donanımlı Endüstri Tasarımcılarının yetiştirilmesini sağlamaktır.
Vizyon
Ürüne yönelik tasarım son 10 yıllık süreçte varlığını ortaya koymuş ve popüler bir bilim dalı haline gelmiştir. Bu alandaki eleman ihtiyacı sadece endüstrinin değil, mühendislik, sanat gibi diğer temel alanların da gündeminde olmuştur. Endüstriyel tasarımın ülke kalkınmasında ve yaşam kalitesinin arttırılmasında etkin bir şekilde kullanılmasını sağlamak amacıyla, toplumun ilgili kesimlerine yönelik aktif bir tanıtım, bilgilendirme stratejisi oluşturmak ve bu yönde çalışmalarda bulunmak programın hedefleri arasındadır.
Misyon
Yukarıda sözü edilen amaç doğrultusunda öğrencilerin kullanıcı araştırmaları, tasarım yöntemleri, yenilikçi fikir geliştirme, prototip oluşturma ve bilgisayarda modelleme gibi konuları içeren geniş bir yelpazede eğitim almaları öngörülmektedir. Üretim, pazarlama ve kullanım süreçlerinde yer alan tüm değerlerin ortak faydasını mesleki, etik ve çevresel duyarlılık çerçevesinde gözeterek yeni ürün ve sistemler yaratmak amacıyla tasarım bilgi ve teknolojilerini doğru kullanabilen, tasarım becerilerinde yetkinleşmiş, yaratıcı, girişimci ve lider nitelikli endüstriyel tasarımcıların yetiştirilmesine yönelik olarak eğitim vermek temel hedeftir.
Tanım
2008 yılında Selçuk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi bünyesinde kurulan Endüstriyel Tasarım Bölümü, 2013 yılından itibaren öğrenci almaya başlamıştır. Bölüm kadrosu, alanlarında uluslararası başarılar göstermiş ve çeşitli ödüller almış sektör konusunda deneyimli öğretim elemanlarından oluşmaktadır. Teknolojik ve fiziki altyapısı bakımından en yetkin programlardandır.
Program Dili Türkçe
İstihdam
Endüstriyel tasarım firmaları, Tasarım bölümleri ve ürün üreticileri, Kendi ürününü tasarlamak isteyen girişimciler Ayrıca: Tasarım uzmanı, Stratejik tasarım uzmanı, Kullanılabilirlik uzmanı, Etkileşim tasarımcıları, Arayüz tasarımcıları, Kurum kimliği tasarımcıları, Maket yapımcısı, Film özel efekt üreticileri, Tasarım yöneticileri, Tasarım araştırmacıları, Bilgisayar uzmanı, Oyun tasarımcısı, Yeni ürün gelişimcisi.
Mezuniyet Şartı
240 AKTS kredi karşılığı ders alan ve staj uygulamamalarını başarıyla tamamlayan her öğrenci mezuniyete hak kazanır.
Kabul Şartı
ÖSYM tarafından yapılan Merkezi Yerleştirme Sistemi ile öğrenci alınmaktadır.
Önceki Öğrenimin Tanınması
Programa yatay geçiş ve dikey geçiş ile gelen öğrenciler, daha önce alıp başarılı oldukları derslerden yönetim kurulu kararı ile muaf tutulabilirler.
Üst Derece Programlara Geçiş
Mezun olan öğrencilerin, Yüksek Lisans ve Doktora derecelerinde devam etme olanakları vardır.
Ölçme Değerlendirme
Öğrenciler her ders için yarıyıl içi çalışma (ara sınav, proje, seminer, kısa sınav, ödev vb.) ve yarıyıl sonu sınavına (finale) tabi tutulurlar. Başarı notuna, yarıyıl içi çalışmaları % 40, yarıyıl sonu sınavının (finalin) katkısı % 60 şeklindedir. Tüm sınavlar 100 puan üzerinden değerlendirilir. Öğrencilerin, yarıyıl sonu sınavlarından ana sanat dersi olan proje derslerinde başarılı olabilmeleri için en az CC, yardımcı sanat dalı derslerinden başarılı olabilmeleri için en az CC, kültür ve ortak zorunlu derslerden öğrenci ortalaması 2.00 ise başarılı olabilmeleri için en az DC-DD almaları gerekir. Öğrenci ortalaması 2.00ın altında ise bu derslerden başarısız sayılırlar.