HIZLI ERİŞİM
Sıkça Sorulan Sorular
Program Yerleşkesi ve Tanıtımı Sarayönü yaklaşık olarak Konya’ya 50 km ve Üniversitemizin Alaaddin Keykubat Kampusu'ne 30 km uzaklıkta Konya’nın en yakın ilçelerindendir. Yüksekokulumuz Sarayönü merkezdedir ve Konya’dan kolaylıkla geliş-gidiş yapılabilme imkanları vardır.
Bilgisayar Programcılığı Programı İçeriği Günlük yaşantımızın önemli bir bölümünü kapsayan bilgisayar teknolojisi; kullanımı, programlanması, onarımı ve işletilmesi ile etkin biçimde uzmanlık gerektiren bir daldır. Programımız araştırıcı, sorgulayıcı, çözümleyici düşünce yapısında, dünya ölçeğinde değişen teknolojik koşullarda alanında liderlik yapabilecek, insani değerlere saygılı yazılımcılar yetiştirmeyi, özgün bilgi üretmeyi ve bilgiyi paylaşarak toplumun yaşam boyu eğitim ve gelişme sürecine katkıda bulunmayı hedeflemiştir. Bilgisayar laboratuvarı ortamında uygulamalı, yeniliklere açık ve araştırmacı derslerde güncel yazılım dilleri ve teknolojiler kullanılmaktadır. Bilgisayar programcılığında ders programları öğrencilerimizin yazılım alanlarında; tüm güncel teknolojileri bilecek ve kullanabilecek düzeyde yetişmesini sağlayacak şekilde düzenlenmiştir. Öğrencilerimizin bilgisayar teknolojisinin her alanında yeterli olmaları için program dahilinde; mesleki derslerin yanı sıra yabancı dil, matematik, seçimlik alan dersleri yer almaktadır. Öğrencilerimize güncel programlama dillerinin yanında, algoritma, nesne tabanlı ve görsel programlama dilleri, web programlama ve robotik kodlama gibi çeşitli derslerde verilmektedir.
Bilgisayar Programcılığı Programı Hakkında

14 haftalık 4 yarıyıldan oluşan 2 yıllık bir programdır. Bilgisayar Programcılığı programının temel amacı, tüm kamu ve özel sektör kuruluşlarının ihtiyaç duyduğu bilgisayar teknolojisi ürünlerinin işlevsel kullanımı için gerekli olan yöntem ve teknikleri öğretmek ve bu kurumlarda çalışmak isteyen nitelikle bireyleri yetiştirmektir. Bilgisayar Programcılığı, dünyada ve Türkiye’de hızla gelişen ve birçok iş koluna uygulanabilen bir alan olduğu için, bu programla sadece bölgesel değil ulusal çapta ihtiyaç duyulan ara iş gücü yetiştirilmesi hedeflenmektedir.

Programdan mezun olan öğrenciler,  2 yıllık öğrenimleri boyunca aldıkları (Web Tasarımı Temelleri, Görsel Programlama, Bilgisayar Donanımı, İşletim Sistemleri, İnternet Programcılığı, Veri Tabanı, Robotik kodlama gibi) derslerde teknolojinin çok değişik ortamlarda kullanımıyla ilgili bilgi ve becerilerle donatılırlar.  Program mezunları kendi girişimlerini yapabilecekleri gibi; kamu ve özel sektör kuruluşlarının bilgi işlem, yazılım, donanım, iletişim ağları ya da bakım onarım servislerinde ihtiyaç duyulan bilişim personeli açığını doldurabilirler. Ayrıca bireysel imkânlarıyla mesleki alanlarında satış, servis, yazılım ve donanım şirketi kurabilirler. 

Programımız 2001-2002 eğitim öğretim yılında kurulmuştur. Bünyesinde 4 adet akademik personel bulundurmaktadır. Programımızda modern eğitimin tüm imkanları kullanılarak, öğrencilerimize ulusal ve uluslararası alanda diğer üniversitelerle rekabet edecek seviyede eğitim vermeye çalışmaktayız. Programımız mezunları gerek kamu sektöründe gerekse de özel sektörde meslek elemanı olarak istihdam edilmektedir.

Staj Eğitim Modeli Öğrencilerimiz üniversitemiz tarafından belirlenen akademik staj takvimi doğrultusunda 30 (otuz) iş günü zorunlu stajlarını tek seferde yapmaları gerekmektedir. Bu staj çalışmaları öğrencilerimizi meslek hayatlarına hazırlanmaları için çok önemli bir deneyim olmaktadır.
Yabancı Dil Uygulamaları Bölümümüzde yabancı dil hazırlık sınıfı bulunmamaktadır. Ancak 1. Ve 2. Yarıyılda zorunlu olarak verilen “Yabancı Dil” dersleri müfredatımızda bulunmaktadır.
Yükseköğretim Yerleşen Öğrenci İstatistikleri (2022 YKS)

Programa yerleşme oranı 2022 YKS istatistiklerine göre %100'dür. 

Bilgisayar Programcılığı Programı istatistikleri için tıklayınız.

Mesleğin Gerektirdiği Kıyafet ve Donanım Malzemelerine İlişkin Koşullar

Mesleğin gerektirdiği kıyafet ve donanım malzemeleri ders müfredatlarında bulunmaktadır.

Kısmi Zamanlı Öğrenci Olarak Çalışabilme İmkanına İlişkin Koşullar

Okulumuzda kısmi zamanlı öğrencilerin istihdamına ilişkin iş imkanları mevcut değildir.

Mezuniyet Koşulları

Öğrenciler bu programda 2 yıl (4 yarıyıl) eğitim almaktadır. Bilgisayar Programcılığı önlisans programından mezun olabilmek için, öğrencilerin programda alması gereken zorunlu ve seçmeli derslerin tümünde (toplamı 120 AKTS) başarılı olması ve dönem sonu 30 iş günü stajı tamamlamış olması gerekmektedir.


68286
Öğrenci
390687
Mezun
3120
Akademik Personel
4289
İdari Personel
24
Fakülte
7
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu