HIZLI ERİŞİM

Hakkında

HAKKINDA

 Geleneksel Türk Sanatları Anabilim Dalında; vizyoner, gelişime açık, araştırmacı, geleneği geleceğe aktarabilen uzmanlar yetiştirmek hedeflenmektedir. Bu amaçla, Geleneksel Türk Sanatlarını kapsayan ders içerikleri ile öğrencilerin alanlarında uzmanlaşması sağlanmaktadır. Öğrencilerin yurt içi ve yurt dışı sempozyum, çalıştay ve yarışmalara katılımları desteklenmekte, eğitim süreci; alanında bir soruna çözüm üretme odaklı tez çalışması ile sonuçlanmaktadır.

Amacı

Akademik gelişmeyi sağlamış, problemlere çözüm arayabilen araştırmacı ruha sahip, yeniliklere açık, kendini ifade edebilen, ülkenin ihtiyacı olan akademik ilerlemeye katkı sağlayacak bireyler yetiştirilmesi amaçlanmaktadır.

Program Dili

 Türkçe

Program Tanımı

Tezli yüksek lisans programı, toplam 21 krediden az olmamak koşulu ile en az yedi ders, seminer, uzmanlık alan dersi ve tez çalışmasından oluşur. Seminer, uzmanlık alan dersi ve tez çalışması kredisiz olup, başarılı veya başarısız olarak değerlendirilir. Tezli yüksek lisans programı, bir yarıyılda uzmanlık alanı dersi, seminer dersi ve alınan diğer dersler dahil olmak üzere 30 AKTS krediden fazla olmamak koşulu ve tez çalışması anabilim dalı programlarında uygulama çalışması, (sergi, proje, seminer) ve diğer faaliyetler olmak üzere toplam en az 120 AKTS kredisinden oluşur.

Mezuniyet Şartları

Dersler ve seminer için 60 AKTS ve uzmanlık alan dersi ve diğer faaliyetleri ile birlikte yüksek lisans tezi için 60 AKTS olmak üzere toplamda en az120 AKTS kredisini sağlayan öğrenciler mezun olabilirler.

Ölçme Ve Değerlendirme Esasları

Selçuk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Eğitim Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinde belirlenen koşullar esas alınarak ölçme ve değerlendirme yapılır.

İstihdam Olanakları

Mezun öğrenciler, özel ve tüzel kurum ve kuruluşlarda, ajanslarda tasarımcı olarak çalışabilmekte, eğitim formasyonu sertifikası alarak Milli Eğitim Bakanlığına bağlı kurum ve kuruluşlarda öğretmenlik hakkını elde etmekte ayrıca bilimsel ve sanatsal alanda Yüksek Öğrenim Kurumlarında Akademik kariyer yapabilmektedirler.

 

Üst Derece Programlara Geçiş

Yüksek Lisans Programını başarıyla tamamlayan öğrenciler, sanatta yeterlik ve doktora programlarına öğrenim görmek için başvurabilir.


66623
Öğrenci
392223
Mezun
3147
Akademik Personel
4272
İdari Personel
24
Fakülte
7
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu