HIZLI ERİŞİM

Doktora

Doktora

Dersin Adı

Dersin İçeriği (Amaç ve Kapsam)

ZORUNLU / SEÇMELİ

Halkla İlişkilerde Araştırma

Dersin temel amacı;  halkla ilişkiler araştırma çeşitlerini, yöntemlerini ve sosyal bilimlerin değişik alanlarında kullanılan araştırma yöntem ve tekniklerinin halkla ilişkiler uygulamalarına nasıl uyarlanabileceğini öğrencilerle paylaşmak ve konuyla ilgili tartışmalar yapmaktır. Dersin içeriğini; hipotez, varsayım, sayıltı, postüla, aksiyom gibi araştırmaya ilişkin temel kavramlar, formel ve informel halkla ilişkiler araştırmaları, kamuoyu araştırmaları, geçerlik ve güvenirlik, nicel istatistiki teknikler, içerik analizi, söylem analizi, göstergebilimsel analiz, deney araştırmaları, bencmarking, delphi tekniği, odak grup araştırmaları, araştırma yürütme ve raporlama gibi konular oluşturmaktadır.

 

 ZORUNLU

Siyasal Partiler ve Propaganda

Dersin temel amacı, siyasal partilerin propaganda çalışmalarını her boyutuyla incelemek ve siyasal partilerin propagandalarını güncel örnekler doğrultusunda analiz etmektir. Dersin içeriğini;  propaganda çeşitleri, siyasal propaganda kural ve teknikleri, seçim müzikleri, lider propagandası, seçmen davranışı ve mobilizasyonu, Türk seçim mevzuatında propaganda, propaganda analizi, söylem analizi, Türk siyasi partilerinin propaganda çalışmaları, parti web sayfalarının analizi gibi konular oluşturmaktadır.

SEÇMELİ

İleri İstatistik Analizleri

Dersin amacı, betimleyici temel istatistiki analizlerin üzerine, değişkenler arası ilişkileri test edip gösterecek analizlerin belirlenip, analizlerin gerçekleştirilmesini hedeflemektedir.

SEÇMELİ

Çok Değişkenli İstatistik Analizleri

Ders ileri istatistik analizleri dersinin devamı niteliğinde olup, nicel veriler ile çok değişkenli analizlerin kullanım alanlarını ve analizlerin nasıl yapılacağını kapsamaktadır.

SEÇMELİ

Toplumsal Yapı Analizleri

Dersin amacı, halkla ilişkiler alanının endüstri tarafından sadece sunulduğu şekliyle değil, gerçekleştirilen uygulamaların perde arkasındaki amaçlarının neler olduğu konusunda teorik tartışmalar ve uygulamadan örneklerin ele alınmasıdır. Böylece halkla ilişkiler uygulamalarına eleştirel bir bakış açısıyla değerlendirme becerisinin öğrencilere kazandırılması amaçlanmaktadır.

SEÇMELİ

Halkla İlişkiler Politikaları

Dersin amacı, halkla ilişkilerle ilgili temel kavramları öğrencilerin ayrıntılarıyla ve literatürdeki temel kaynakları bilerek öğrenmelerini sağlamaktır.

SEÇMELİ

Halkla İlişkilerde Yöneticilik Stratejileri

Halkla ilişkilerde yöneticilik stratejileri alanında yapılmış temel çalışmaları öğrenciye öğretmek ve bu alanda akademik çalışma yapabilme becerisi kazandırmak.

SEÇMELİ

İletişim ve Bilgi Toplumu

Bilgi toplumu ile iletişim etkileşimi alanında yapılmış temel çalışmaları öğretmek, iletişim bilimi alanında akademik çalışma yapabilme becerisi kazandırmaktır.

SEÇMELİ

Halkla İlişkilerde Eleştirel Yaklaşımlar

Dersin amacı, halkla ilişkiler alanının endüstri tarafından sadece sunulduğu şekliyle değil, gerçekleştirilen uygulamaların perde arkasındaki amaçlarının neler olduğu konusunda teorik tartışmalar ve uygulamadan örneklerin ele alınmasıdır. Böylece halkla ilişkiler uygulamalarına eleştirel bir bakış açısıyla değerlendirme becerisinin öğrencilere kazandırılması amaçlanmaktadır.

 

SEÇMELİ

Medya ve Tüketim Sosyolojisi

Dersin amacı, öğrencilerin medya ve tüketim sosyolojisi arasındaki kavramsal ve teorik ilişkilerin farkına varması, tarihsel ve güncel gelişmelerle ilişkisini kurması, sorunsal alanları belirleyerek öğrencinin temel kavramlar çerçevesinde araştırma ve tartışma bilincini artırmaktır.

 

SEÇMELİ

Halkla İlişkilerde Stratejik Yönetim

Bu derste, kurumsal stratejik planların uygulanması, halkla ilişkilerde stratejik yönetim içerisindeki rolü, işlevleri ve faaliyetleri hakkında bilgi vermek amaçlanmaktadır

SEÇMELİ

Pazarlama ve Reklam İletişimi Yönetimi

Ders kapsamında pazarlama iletişiminin bütünleşik bir yaklaşımla ele alınarak yürütülmesi ve konuyla ilgili farklı uygulamalar konusunda öğrencilerin bilgilendirilmesi amaçlanmaktadır

SEÇMELİ

İletişim Etiğinde Yeni Yaklaşımlar

Etik alanındaki temel tartışmaların günümüzdeki durumunun tarihsel, kavramsal ve kurumsal gelişmeleri ile birlikte anlatılması. Ayrıca karşılaşılan etik sorunları güncel örnekler üzerinden tartışmak ve meslek içi denetim mekanizmalarını öğrenciye tanıtmak içerikte yer almaktadır.

SEÇMELİ

Siyasal İmaj: Kişiler ve Kurumlar

Siyasal pazarlama, siyasal pazar, siyasal kampanya iletişimi, siyasal kampanya stratejisi, seçmen özellikleri, siyasal ürün politikası, siyasal reklâm, halkla ilişkiler, aday imajı yapılandırması, siyasal marka gibi konuların geniş anlamda ele alınacak olup ayrıntılı olarak imajın siyasal anlamda kişi ve kurumlar üzerindeki etkisi örneklerle incelenecektir.

SEÇMELİ

Tüketim Kültürü ve Tüketici Davranışları

Tüketim, tüketici davranış ve tüketim kültürü gibi kavramları ayrıntılı bir şekilde öğrenip bu alanda akademik araştırmalar yapmaya hazır hale gelmek.

SEÇMELİ

Reklam Kuramları

Reklam kuramları bilgisini öğrencilere kazandırmak ve tüm reklam kuramlarını öğretmek.

SEÇMELİ

İmaj Yönetimi

İmaj hakkında genel bilgi ve sonrasında imajın nasıl yönetilmesi hakkında çalışmalar yapılmaktadır.

SEÇMELİ

Eleştirel Teori ve Kitle İletişim Araçları

Ders kapsamında eleştirel teori, temsilcileri ve eserleri konusunda öğrencilerin detaylı bilgi sahibi olması amaçlanmaktadır.

SEÇMELİ

Halkla İlişkilerde 21. Yüzyıl Stratejileri

Dersin amacı öğrencilere halkla ilişkiler strateji ve taktikleri hakkında bilgi vermektir. Ders kapsamında halkla ilişkiler süreci, yaygın kullanılan halkla ilişkiler stratejileri ve taktikleri, web sitelerinin ve sosyal medyanın halkla ilişkiler amaçlı kullanımı konuları ele alınmaktadır.

SEÇMELİ

Türkiye’de Halkla İlişkiler Eğitimi

Dersin içeriği; halkla ilişkilere stratejik bakış da dikkate alınarak ülkemizde ve dünyada halkla ilişkiler eğitiminin önemi, halkla ilişkiler eğitinin genel uygulamaları, halkla ilişkiler eğitimine yönelik farklı bakış açıları gerek lisans gerekse lisansüstü eğitim süreçleri, halkla ilişkiler bölümlerinin müfredatları, halkla ilişkiler uygulayıcıları, halkla ilişkiler eğitimine sektörel bakış ve benzeri konuları kapsamaktadır. Dersin amacı; Türkiye’de halkla ilişkiler eğitiminin tarihsel bir bakış açısıyla nasıl gerçekleştiğini, halkla ilişkiler eğitiminin değişimi ve dönüşümünü ortaya koymaktır.

 SEÇMELİ

Popüler Kültür ve İletişim

Dersin temel amacı, popüler kültür ve iletişimi her boyutuyla incelemek ve konuyu örnekler doğrultusunda analiz etmek, günlük yaşamımızdaki kültürel etkileşimlerin ve kimliklerimizin bizleri nasıl şekillendirildiği konusunda öğrencileri bilinçlendirmek ve farkındalık oluşturabilmektir. Dersin ana teması bireysel kişiliklerimizin ve toplumsal kültürümüzün çağdaş medya, teknolojiler ve popüler kültür tarafından ne şekilde etkilendiği ile ilgilidir. Dersin içeriğini; kültür çeşitleri, popüler kültür  ve hedef kitleler üzerindeki etkileri, popüler kültür ürünlerinin bireylerin kimliklerini ve içinde yaşadıkları toplumu ve dünyayı nasıl şekillendirdiği,  zaman içinde gelişmiş kültürel akımlar arasında ilişki kurabilme gibi konular oluşturmaktadır.

SEÇMELİ


66598
Öğrenci
392244
Mezun
3147
Akademik Personel
4274
İdari Personel
24
Fakülte
7
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu